XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

tluszczofil
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: tluszczofil »

tak, chodzi mi o ten status, nie zeby walic po 10-100 lotów pozycje :) dalej gralbym moim ulubionym 0.1 w porywach 0.2 :)

W banku na rachunku oszczednosciowym wychodzi tez te 2 % mniej wiecej z podatkiem belki, a tu moglbym nawet zyski z lokowania bilansowac poprzednimi stratami ktore mam do rozliczenia w US, wiec straty nie bedzie wiekszej z tego powodu.

dla jasnosci na realu zasadniczo trace zwlaszcza od kiedy uwierzylem w tzw. ochrone kapitału. Za ciasne stopy powodowaly straty po 200-300 zl i w sumie zebralo sie kilka tysi strat :)

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
reave
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reave »

witam,

czy kos wie czy w xtb jest możliwość negocjacji spreadu na eur/usd ze standardowego 1,6 na niższy. Dodam, że kiedyś mój spread automatycznie zjechał na 1,4 z 2,0 a później wzrósł do 1,6. Dzieki z góry za info.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

tluszczofil, jeśli zależy Ci na oprocentowaniu rachunku u polskiego brokera to zobacz Noble.

Janus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Janus »

Taa, ja też kiedyś stracilem nawet trochę więcej niż ty i teraz jestem dużo ostrożniejszy, mogę długo obserwować rynek i czekać na okazję. XTB to kiedyś była partyzantka, kosili klientów na czym się dało ale teraz pod wpływem konkurencji myślę, że mógłbyś u nich wynegocjować ciekawe dla ciebie warunki (oprocentowanie, spready, analizy) bo pewnie dużo klientów z taką kasą nie mają. Takie warunki trzeba prowadzić osobiście z doradcą. Mimo wszystko uważam, że skuteczny system ma większe znaczenie niż brok bo teraz wśród nich jest konkurencja.
tluszczofil pisze:tak, chodzi mi o ten status, nie zeby walic po 10-100 lotów pozycje :) dalej gralbym moim ulubionym 0.1 w porywach 0.2 :)

W banku na rachunku oszczednosciowym wychodzi tez te 2 % mniej wiecej z podatkiem belki, a tu moglbym nawet zyski z lokowania bilansowac poprzednimi stratami ktore mam do rozliczenia w US, wiec straty nie bedzie wiekszej z tego powodu.

dla jasnosci na realu zasadniczo trace zwlaszcza od kiedy uwierzylem w tzw. ochrone kapitału. Za ciasne stopy powodowaly straty po 200-300 zl i w sumie zebralo sie kilka tysi strat :)

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

tluszczofil pisze:czesc Wam.

Korci mnie zeby wejsc do XTB z 100K depozytu w celu zalapania sie do VIP. nie da sie ukryc ze korci mnie oprocentowanie depo w wysokosci 2% a do tego dostep do vipowych tresci i analiz. Jako ze sukcesow na fx za duzo nie mialem, gubil mnie strach przed utratą kapitału i wchodzenie troche na pałę, Obecnie widze ze potrafie niezle analizowac wykresy i na zasadzie PA ladnie stawiac zlecenia oczekujace ktore niezle potrafią sie sprawdzić. Dodatkowo z takim depo i grą tylko z trendem i nieduzymi pozycjami, mysle ze pare złotych w srednim terminie powinno sie raczej zarobić niz stracić. Czy ktos z Was ma status vip w xtb i mozesz z czystym sumieniem polecic to co mu daje xpuls.pl na tym poziomie dostepu?
Pozdrawiam i czekam na info (moze byc prywatnie jakby co )
Moje zdanie.Jeśli nie potrafisz zrobić ze 100 złotych 200 a później więcej i to utrzymać, możesz być pewny, że ze 100k będzie znacznie mniej.Chyba, że masz "specjalny system" zrobienia milionów ze 100k.Ciekaw jestem ile to dla Ciebie parę złotych.Powodzenia
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

tluszczofil
Stały bywalec
Stały bywalec

dobra, po wtopieniu w tym tyg kolejnej kaski odpuszczam ten pomysl, wplacajac 100k za chwile mialbym 20K mniej :)

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

tluszczofil pisze:dobra, po wtopieniu w tym tyg kolejnej kaski odpuszczam ten pomysl, wplacajac 100k za chwile mialbym 20K mniej :)
Kolego ale jakim cudem tak szybko byłbyś w plecy 20K skoro grasz 0,1 lota? na jakiej parze można wygenerować tak szybko taka stratę :shock:

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

tluszczofil pisze:dobra, po wtopieniu w tym tyg kolejnej kaski odpuszczam ten pomysl, wplacajac 100k za chwile mialbym 20K mniej :)
I słusznie.Początek dobrych przemyśleń :564:
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Janus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Janus »

Jeszcze chwila a nie miałbyś nic, a XTB byłby o 100 tysi do przodu. Pomyśl co możesz za to kupić.

tluszczofil
Stały bywalec
Stały bywalec

andrzej-sk pisze:
Kolego ale jakim cudem tak szybko byłbyś w plecy 20K skoro grasz 0,1 lota? na jakiej parze można wygenerować tak szybko taka stratę :shock:
to prawda ze pewnie przy 0.1 bym tak szybko nie wtopil, ale pewnie bym sie zlamal i poszedlby 1 locik albo 2 :)

ODPOWIEDZ