XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

beyond

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: beyond »

forex_invest pisze:jeden z najbardziej znanych brokerów w Polsce, a tyle niepochlebnych opinii. Zastanawiam się czy jest aż tak źle czy raczej pretensje nieskutecznych traderów?
Niestety wiele osób ceni sobie "święty spokój" i co za tym idzie bierność. Oszukuje ich broker, w banku olewają, w sklepie nie wydają całej reszty, w urzędzie robią łaskę... Żeby tylko nie robić kłopotów siedzą cicho.

Innym ciekawym zjawiskiem jest zainteresowanie krzakami - co jakiś czas takie firmy "brokerskie" się ogłaszają i zaraz pada pytanie, czy warto, część pewnie otwiera konta przy okazji. Jeśli chodzi o pieniądze ludzie potrafią być bardzo naiwni, gdyby taka przychodnia "krzak", otwarta w piwnicy w bloku zaczęła się ogłaszać, nikt by się nawet nie zastanawiał, czy tam się wybrać.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
RobinHRF
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: RobinHRF »

Witam, na dniach chciałbym założyć jakieś konto Forex, i zacząć się bawić małymi sumami. Założyłem konta Demo na XTB oraz mForex. Odpaliłem konta przez przeglądarkę i nie ukrywam ze wizualnie i poręczniej obsługuje konto w XTB. Rozumiem ze to są dwaj różni brookerzy oraz że się różnią modelem biznesowym(ECN/MM). Czy różnica jest aż tak duża żeby porzucić XTB. I czy w ogóle jest sens przywiązywania się do przeglądarek, tylko skupić się na MT4.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Nie bawiłem się zbyt długo platformą XTB ale pytanie które musisz sobie zadać sam brzmi czy Tobie ona odpowiada i będzie odpowiadać w dalszej przygodzie z Forexem. MT4 jest o tyle dobre, że oferuje masę niestandardowych rozwiązań takich jak wskaźniki, skrypty, automaty... Dodatkowo można ją sobie niemalże dowolnie skonfigurować i przede wszystkim jest bardzo popularna więc jak masz z czymś problem to zawsze znajdzie się ktoś kto pomoże.

No ale jeśli X-Station w zupełności Ci wystarcza i spełnia Twoje oczekiwania to chyba sam znalazłeś odpowiedź. Inną kwestią jest właśnie model w którym pracuje broker (ew. konflikty interesów, szybkość egzekucji zleceń itd.), co też ma przełożenie na koszty transakcyjne, które na pewno bez problemu sobie porównasz posiadając rachunki w obu firmach.

Pozdrawiam.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

dziamluk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dziamluk »

Witam.
Czy w XTB sami przyślą mi pita za 2013 rok czy muszę do nich napisać?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Przyślą sami, choć teraz coraz częstszą praktyką jest udostępnianie PITa w panelu klienta lub wysyłanie mailowo, dlatego zajrzyj do skrzynki i do panelu czy już go tam nie masz do pobrania ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Andrzej1884
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Andrzej1884 »

Witam wszystkich, orientuje sie ktos czy trzeba zamykac konto w xtb, jakie sa procedury? juz od dluzeszego czasu mam u nich konto real, a handlowalem tylko na poczatku ( gdzies z 5 lat temu) pozniej wszystko wyplacilem tak ze zostalo 0 pln, nie moge znalezc info na stronie o zamykaniu ;)
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2014, 19:31 przez Andrzej1884, łącznie zmieniany 1 raz.

klif
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klif »

Procedura standardowa - polecony z wypowiedzeniem umowy.

Andrzej1884
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Andrzej1884 »

Dzieki :)

tluszczofil
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tluszczofil »

czesc Wam.

Korci mnie zeby wejsc do XTB z 100K depozytu w celu zalapania sie do VIP. nie da sie ukryc ze korci mnie oprocentowanie depo w wysokosci 2% a do tego dostep do vipowych tresci i analiz. Jako ze sukcesow na fx za duzo nie mialem, gubil mnie strach przed utratą kapitału i wchodzenie troche na pałę, Obecnie widze ze potrafie niezle analizowac wykresy i na zasadzie PA ladnie stawiac zlecenia oczekujace ktore niezle potrafią sie sprawdzić. Dodatkowo z takim depo i grą tylko z trendem i nieduzymi pozycjami, mysle ze pare złotych w srednim terminie powinno sie raczej zarobić niz stracić. Czy ktos z Was ma status vip w xtb i mozesz z czystym sumieniem polecic to co mu daje xpuls.pl na tym poziomie dostepu?
Pozdrawiam i czekam na info (moze byc prywatnie jakby co )

Janus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Janus »

Dwa pytania na ktore odpowiedz sobie szczerze: ile zarobileś w realu oprócz niezłej analizy i ładnego stawiania zleceń? I drugie: po co ci do tego az 100 tys. ?, jeżeli tylko do tego zeby mieć status VIPa to już się w XTB cieszą że znaleźli dojną krowę. Zacznij może z kwotą 100 razy mniejszą i zobacz co potrafisz.

tluszczofil pisze:czesc Wam.

Korci mnie zeby wejsc do XTB z 100K depozytu w celu zalapania sie do VIP. nie da sie ukryc ze korci mnie oprocentowanie depo w wysokosci 2% a do tego dostep do vipowych tresci i analiz. Jako ze sukcesow na fx za duzo nie mialem, gubil mnie strach przed utratą kapitału i wchodzenie troche na pałę, Obecnie widze ze potrafie niezle analizowac wykresy i na zasadzie PA ladnie stawiac zlecenia oczekujace ktore niezle potrafią sie sprawdzić. Dodatkowo z takim depo i grą tylko z trendem i nieduzymi pozycjami, mysle ze pare złotych w srednim terminie powinno sie raczej zarobić niz stracić. Czy ktos z Was ma status vip w xtb i mozesz z czystym sumieniem polecic to co mu daje xpuls.pl na tym poziomie dostepu?
Pozdrawiam i czekam na info (moze byc prywatnie jakby co )

ODPOWIEDZ