XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

kingjaxe pisze:GO4X oraz AM tego nie robią?
Każdy polskim dom maklerski ma obowiązek to robić, to reguluje ustawa. Ten pierwszy nim jest, drugi nie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

A co za problem czy brok wysyła Pit czy nie, jeśli to ma być argument nad wyborem broka to do mnie nie trafia, wolę broka co Pita nie wysle ale da zarobić i mam co sensownego co do tego Pit wpisac :mrgreen:

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

kingjaxe pisze:tak, ale pit 8c z tego co wiem to tylko XTB przysyła z brokerów?
GO4X oraz AM tego nie robią?
Zarówno XTB jak i GO4X przysyłaja pity. Ja dostałem pity od obydwu brokerów tego samego dnia co wzbudziło mój niepokój bo skąd takie zgranie ?
RX300 pisze:
MarioDM pisze:Lepiej załóż konto w GO4X .
MarioDM - a ty co robisz za naganicza GO4X, od dluższego czasu widzę jak naganiasz, aż smród leci na kilometr !!!,
ściagnij lepiej ten kaptur i pokaż co masz napisane na czole - no tak GO4X
GO4X - kantowali ludzi przez pierwszy rok, teraz nawet jak dają 500 zł to nikt nie chce otwierać u nich rachunku.
Nikogo nie naganiam. Po prostu wyrażam moje zdanie. Nie pracuję u żadnego brokera. Korzystałem z konta w XTB przez kilka lat i jak zauważyłem ciekawszą propozycję z GO4X to z miejsca się przeniosłem. I na pewno nie wrócę do XTB. I nie pisz, że naganiam na GO4X od dłuższego czasu bo w temacie GO4X często sprzeczałem się z przedstawicielem tego brokera gdy coś mi nie odpowiadało.
A za pisanie, że GO4X kantuje ludzi powinieneś dostać wana. Chyba, że potrafisz to udowodnić lub chociaż uzasadnić.
Przyznaj się, że jesteś pracownikiem XTB i próbujesz bronić ich nadszarpniętej opinii. Tylko, że tego nie da się już obronić.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
RX300
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RX300 »

MarioDM pisze:Nikogo nie naganiam
A kto pisze: Lepiej załóż konto w GO4X , GO4X THE BEST - pokazując tylko jedną stronę medalu.

A za pisanie, że GO4X kantuje ludzi powinieneś dostać wana. Chyba, że potrafisz to udowodnić lub chociaż uzasadnić.

Już niedługo pokażę oszukańcze praktyki twojego ulubionego brokera.
Zobaczymy co wtedy powiesz.

A na temat XTB to się nawet nie wypowiadam :)

A tu wypowiedż jak to bronię XTB :D

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ht=#267095
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 12:16 przez RX300, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

RX300 pisze:
MarioDM pisze:Nikogo nie naganiam
A kto pisze: Lepiej załóż konto w GO4X , GO4X THE BEST - pokazując tylko jedną stronę medalu.

Już niedługo pokażę oszukańcze praktyki twojego ulubionego brokera.
Zobaczymy co wtedy powiesz.
Uważam, ża jeśli ktoś chce założyć konto u polskiego brokera z MT to lepiej wybrać GO4X niż XTB. Korzystałem/korzystam z obydwu więc wiem co piszę.
Jeśli masz dowody na oszukańcze praktyki GO4X to zamieść je jak najszybciej.
Jesli faktycznie tak robią to jestem skłonny kolejny raz zmienić brokera. Tym razem to chyba na BossaFX bo do XTB na pewno nie wrócę. Za dobrze ich poznałem. Zbyt daleko można w XTB ustawiać SL i TP, spready są wyższe w wielu przypadkach (na towarach i surowcach) od tych z GO4X i BossaFX, a swapy są w XTB najwyższe. No i to ciągłe rozszerzanie spreadu na dane. Przekraczają w tym wszelkie normy przyzwoitości.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Monsieur-x
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Monsieur-x »

MarioDM napisał:

Uważam, ża jeśli ktoś chce założyć konto u polskiego brokera z MT to lepiej wybrać GO4X niż XTB. Korzystałem/korzystam z obydwu więc wiem co piszę.

Może właśnie nie wiesz co piszesz. Mam u obydwu rachunki realne i każdy służy mi do innych celów i innych transakcji. W XTB od lat a w GO4X od 2 miesięcy. Jeden uzupełnia drugi i nie przeszkadza mi wcale, że są MM.
Załozyłem teraz konto demo w Alior Trader ( nowo powstały polski broker ECN) i zobaczę czy nie otworzę trzeciego rachunku, chociaż odstrasza mnie na razie ich platforma.

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

Monsieur-x pisze:MarioDM napisał:

Może właśnie nie wiesz co piszesz. Mam u obydwu rachunki realne i każdy służy mi do innych celów i innych transakcji. W XTB od lat a w GO4X od 2 miesięcy. Jeden uzupełnia drugi i nie przeszkadza mi wcale, że są MM.
Załozyłem teraz konto demo w Alior Trader ( nowo powstały polski broker ECN) i zobaczę czy nie otworzę trzeciego rachunku, chociaż odstrasza mnie na razie ich platforma.
mógłbyś porównać prowizje/opłaty w tych 3? Czy Alior jest korzystny kosztowo?

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

widać, że w XTB naprawdę jest posucha. Byłem ich klientem dawno, dawno temu. Zamknąłem konto jeszcze w 2007 roku. Dziś jakiś kolo do mnie zadzwonił, twierdząc, że maja nowe, rewelacyjne warunki transakcyjne i jakaś nową super platformę. Na pytanie jaki oferują spread na edku uzyskałem odpowiedź 35pipsów i że to jest najlepsza oferta na rynku...... hahahahahaha :509:

wiem, wiem, kopną się, bo zapewne miał na myśli 3,5 pipsa, ale twardo obstawał przy swoim, więc zostawiłem kolesia w niewiedzy ;-)

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

astra pisze:Na pytanie jaki oferują spread na edku uzyskałem odpowiedź 35pipsów i że to jest najlepsza oferta na rynku...... hahahahahaha

wiem, wiem, kopną się, bo zapewne miał na myśli 3,5 pipsa, ale twardo obstawał przy swoim, więc zostawiłem kolesia w niewiedzy

ale to i tak dziwne, przecież mają 2 pipsy

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

myślę, że po prostu zatrudniają jakiś studentów na infolinii, którzy nie mają zielonego pojęcia o temacie

ODPOWIEDZ