XM Group
Re: XM (XEMarkets, Trading Point)
Witam,
przepraszam, może pytanie było ale jednak wątek ma trochę tych stron, dlatego będę wdzięczny za opinię osób posiadających konto u tego brokera. Czy często zdarzają się lagi? Konto posiadam od niedawna a zaobserwowałem, że zamkniecie pozycji trwa niekiedy 2 sekundy. Czy to tylko u mnie? Moje łącze to 300mb/s nie ma prawa stać na przeszkodzie...
przepraszam, może pytanie było ale jednak wątek ma trochę tych stron, dlatego będę wdzięczny za opinię osób posiadających konto u tego brokera. Czy często zdarzają się lagi? Konto posiadam od niedawna a zaobserwowałem, że zamkniecie pozycji trwa niekiedy 2 sekundy. Czy to tylko u mnie? Moje łącze to 300mb/s nie ma prawa stać na przeszkodzie...
bonusu nie mozesz wyplacic jest tylko jako kasa wirtualna za ktora mozesz otworzyc pozycje jak skonczy ci sie prawdziwa kasa (i zyski wtedy masz REALNE) lub otworzyc wieksza pozycje
SPYDER007 pisze:Witam,
Mam pytanie odnośnie rachunku micro.
1. Minimalna kwota wpłaty przy otwieraniu rachunku ?
2. Jakie są opłaty za utrzymanie rachunku ?
3. ile kosztuje utrzymanie otwartej pozycji w czasie gdy giełda nie pracuje?
4. Jaka jest minimalna suma wypłaty na rachunek i ile trawa wyplata?
5. I czy moj rachunek może być na minusie
Witam,
Proszę zauważyć, iż w okresie 30 dni po otawrciu rachunku można skorzystać z Premii Powitalnej 100PLN (warunkiem jest jedynie uwierzytelnienie konta) natomiast minimalna wpłata jak i również wypłata to jedynie równowartość 5 USD (wypłaty są realizowane przez XM w ciągu 24 godzin). Za prowadzenie rachunku, na którym wykazywana jest aktywność handlowa, nie są popierane żadne opłaty. Proszę również zauważyć, iż priorytetem brokera XM.COM jest ochrona Klientów przed ujemnym saldem.
Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM representative
XM - Excellent Execution
-----XM-Polska pisze:SPYDER007 pisze:Witam,
Mam pytanie odnośnie rachunku micro.
1. Minimalna kwota wpłaty przy otwieraniu rachunku ?
2. Jakie są opłaty za utrzymanie rachunku ?
3. ile kosztuje utrzymanie otwartej pozycji w czasie gdy giełda nie pracuje?
4. Jaka jest minimalna suma wypłaty na rachunek i ile trawa wyplata?
5. I czy moj rachunek może być na minusie
Witam,
Proszę zauważyć, iż w okresie 30 dni po otawrciu rachunku można skorzystać z Premii Powitalnej 100PLN (warunkiem jest jedynie uwierzytelnienie konta) natomiast minimalna wpłata jak i również wypłata to jedynie równowartość 5 USD (wypłaty są realizowane przez XM w ciągu 24 godzin). Za prowadzenie rachunku, na którym wykazywana jest aktywność handlowa, nie są popierane żadne opłaty. Proszę również zauważyć, iż priorytetem brokera XM.COM jest ochrona Klientów przed ujemnym saldem.
Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM representative
Pani Martyno,
chciałbym dopytać:
"Za prowadzenie rachunku, na którym wykazywana jest aktywność handlowa, nie są popierane żadne opłaty"
- a w jaki sposób definiowany jest brak aktywności handlowej i jakie opłaty są wtedy naliczane?
Z góry dziękuję za informację.
Pani Martyno,
chciałbym dopytać:
"Za prowadzenie rachunku, na którym wykazywana jest aktywność handlowa, nie są pobierane żadne opłaty"
- a w jaki sposób definiowany jest brak aktywności handlowej i jakie opłaty są wtedy naliczane?
Z góry dziękuję za informację.[/quote]
Zgodnie z warunkami handlowymi rachunek, na którym nie odnotowano aktywności przez okres 90 dni kalendarzowych jest klasyfikowany jako „dormant” (drzemiący). Na takim rachunku bonus zostaje anulowany oraz jeżeli saldo rachunku jest dodatnie naliczana jest miesięczna opłata (tzw. „dormant fee”) w wysokości 5 USD. Jeżeli saldo rachunku wynosi 0 opłata ta nie obowiązuje.
Za aktywność handlową uważane jest otwarcie/zamknięcie zlecenia czy też wpłata lub wypłata.
Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM representative
chciałbym dopytać:
"Za prowadzenie rachunku, na którym wykazywana jest aktywność handlowa, nie są pobierane żadne opłaty"
Z góry dziękuję za informację.[/quote]
Zgodnie z warunkami handlowymi rachunek, na którym nie odnotowano aktywności przez okres 90 dni kalendarzowych jest klasyfikowany jako „dormant” (drzemiący). Na takim rachunku bonus zostaje anulowany oraz jeżeli saldo rachunku jest dodatnie naliczana jest miesięczna opłata (tzw. „dormant fee”) w wysokości 5 USD. Jeżeli saldo rachunku wynosi 0 opłata ta nie obowiązuje.
Za aktywność handlową uważane jest otwarcie/zamknięcie zlecenia czy też wpłata lub wypłata.
Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM representative
XM - Excellent Execution
dobrze rozumiem że XM jest brokerem MM ???
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Witam,
XM jest klasyfikowane jako "animator rynku", jako że nasz dealing desk obsługuje w głównej mierze zlecenia telefoniczne. Jednakże pozycje naszych klientów są pokrywane przez licznych dostawców płynności i w żaden sposób nie odnosimy korzyści ze strat naszych klientów.
Egzekucja w XM jest wysoce zoptymalizowana - 99,35% wszystkich zleceń realizowanych jest w czasie poniżej 1 sekundy. Co więcej, stosujemy politykę braku rekwotowań i odrzuceń.
Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM representative
XM jest klasyfikowane jako "animator rynku", jako że nasz dealing desk obsługuje w głównej mierze zlecenia telefoniczne. Jednakże pozycje naszych klientów są pokrywane przez licznych dostawców płynności i w żaden sposób nie odnosimy korzyści ze strat naszych klientów.
Egzekucja w XM jest wysoce zoptymalizowana - 99,35% wszystkich zleceń realizowanych jest w czasie poniżej 1 sekundy. Co więcej, stosujemy politykę braku rekwotowań i odrzuceń.
Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM representative
XM - Excellent Execution
- Administrator
- Admin
kurcze jednak jak zwykle małe niedogodności w wypłatach są
dostałem zwrotke bo
okazuje sie że wypłata na konto z którego było zasilenie może być do wysokości wpłaty
jak sie chce wiecej to trzeba Moneybookers, lub Neteller coś tam coś tam
przy okazji gdzie jest lepiej zrobic wypłatę ?
druga sprawa dlaczego nie mogę zmniejszyć dzwigni przy otwartej pozycji
dlaczego broker wie lepiej że nie potrafię liczyć

dostałem zwrotke bo
okazuje sie że wypłata na konto z którego było zasilenie może być do wysokości wpłaty

jak sie chce wiecej to trzeba Moneybookers, lub Neteller coś tam coś tam

przy okazji gdzie jest lepiej zrobic wypłatę ?
druga sprawa dlaczego nie mogę zmniejszyć dzwigni przy otwartej pozycji
dlaczego broker wie lepiej że nie potrafię liczyć
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Jak jest z tymi wypłatami w XM. Można wypłacać na rachunek bankowy środki ponad wniesiony depozyt czy nie? Na stronie XM, jest informacja o takiej możliwości. Kolega wyżej pisze, że cofnęli przelew.