Witam,grzegorz_net pisze:Jestem nowy na forum, mam pytanie troche z innej beczki, czy likwidacja konta/rachunku w XM jest obciazona finansowo czy tez nie, lub czy nie korzystanie przez dłuzszy okres czasu z rachunku niesie za soba jakies konsekwencje finansowe???
Z gory dzieki za odpowiedz. pozdr
Proszę zauważyć, że zarówno otwarcie jak i zamknięcie rachunku w XM nie wiąże się z żadną opłatą. Zgodnie z warunkami handlowymi rachunki, na których nie ma aktywności przez okres 90 dni kalendarzowych są klasyfikowane jako „dormant” (drzemiące). Na takim rachunku bonus zostaje anulowany i jeżeli saldo rachunku jest dodatnie naliczana jest miesięczna opłata (tzw. „dormant fee”) w wysokości 5 USD. Jeżeli saldo rachunku wynosi 0 opłata ta nie obowiązuje.
Każdy klient może posiadać maksymalnie 8 aktywnych rachunków rzeczywistych w XM o różnych walutach bazowych. W strefie inwestora znajduje się opcja transferu wewnętrznego, dzięki której można dowolnie przesyłać środki pomiędzy własnymi rachunkami. W przypadku, gdy waluty bazowe obu kont są różne, kwota przelewu zostanie przeliczona. XM nie pobiera żadnych prowizji za przelew wewnętrzny.PipsKong pisze:czy mogę założyć jedno konto w PLN a drugie w innej walucie jako subkonto ??
i jak się odbywa transfer z jednego na drugie? po cenie spot ?? jakieś prowizje od takich przelewów ??
Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM representative