XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

grzegorz_net pisze:Jestem nowy na forum, mam pytanie troche z innej beczki, czy likwidacja konta/rachunku w XM jest obciazona finansowo czy tez nie, lub czy nie korzystanie przez dłuzszy okres czasu z rachunku niesie za soba jakies konsekwencje finansowe???
Z gory dzieki za odpowiedz. pozdr
Witam,
Proszę zauważyć, że zarówno otwarcie jak i zamknięcie rachunku w XM nie wiąże się z żadną opłatą. Zgodnie z warunkami handlowymi rachunki, na których nie ma aktywności przez okres 90 dni kalendarzowych są klasyfikowane jako „dormant” (drzemiące). Na takim rachunku bonus zostaje anulowany i jeżeli saldo rachunku jest dodatnie naliczana jest miesięczna opłata (tzw. „dormant fee”) w wysokości 5 USD. Jeżeli saldo rachunku wynosi 0 opłata ta nie obowiązuje.
PipsKong pisze:czy mogę założyć jedno konto w PLN a drugie w innej walucie jako subkonto ??
i jak się odbywa transfer z jednego na drugie? po cenie spot ?? jakieś prowizje od takich przelewów ??
Każdy klient może posiadać maksymalnie 8 aktywnych rachunków rzeczywistych w XM o różnych walutach bazowych. W strefie inwestora znajduje się opcja transferu wewnętrznego, dzięki której można dowolnie przesyłać środki pomiędzy własnymi rachunkami. W przypadku, gdy waluty bazowe obu kont są różne, kwota przelewu zostanie przeliczona. XM nie pobiera żadnych prowizji za przelew wewnętrzny.

Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM representative
XM - Excellent Execution

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

jak zlikwidowac "drzemiace" konto nie pamietam zadnych danych aby sie zalogowac jak to zrobic napisac do Was emaila?
chyba ze sami wykasowaliscie bo to bylo jakies 3 lata temu :)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

DavidFx pisze:jak zlikwidowac "drzemiace" konto nie pamietam zadnych danych aby sie zalogowac jak to zrobic napisac do Was emaila?
chyba ze sami wykasowaliscie bo to bylo jakies 3 lata temu :)
Witam,
proszę zauważyć, że konta nieużywane przez okres dłuższy niż 120 dni kalendarzowych, a których saldo rachunku wynosi 0 są archiwizowane. Na takim koncie handel jest niemożliwy i najlepszym wyjściem jest założenie nowego rachunku w XM.
W przypadku jeśli klient chce zamknąć aktywne konto wystarczy wysłać maila do naszego działu obsługi klienta lub opiekuna konta z prośbą o zamknięcie danego rachunku.

Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM representative
XM - Excellent Execution

Robiwan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Robiwan »

Można prosić coś szerzej o XM Arena?
Dowiedziałem się o tym produkcie w środę - w sumie przez przypadek (mam konto w XM); założyłem nicka i zacząłem grać.
Jest piątek wieczór, zrobiłem 100% konta (wcale nie przez kozaczenie, trzymałem się jednej strategii, może trochę odważnej, ale co tam).
Nie mogę nigdzie znaleźć informacji, czy należne z tego tytułu - małe co prawda, ale zawsze - przychody będą gdzieś widoczne? Tzn. czy będzie je można przelać na konto rzeczywiste? Lub wypłacić?
Sorry, może mail trochę nieskładany (kończę butelkę :) ale tydzień był ciężki (abstrahując od fx - to osobna działka).
Pozdr. R

lukas13aa
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: lukas13aa »

Konto konkursowe jest kontem demo.
Realne pieniądze dostajesz jako nagrodę za zajęcie odpowiedniego miejsca, to już zależy od rodzaju konkursu.

Prawdziwe pieniądze są gromadzone na ogólnym koncie gracza. Można na nie wpłacać, wypłacać i płacić z niego za udział w konkursach i za "wspomagacze"(top-up,push-up).

Jeszcze nie wiem jak z wypłatą. ;)

P.S. Bo podwoiłeś na koncie konkursowym kasę wirtualną, czy już wygrałeś tyle konkursów, że realną? :)

Robiwan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Robiwan »

Pewnie nie tak zrozumiałem idee konkursu, sądziłem, że co tydzień jest przelewana kasa z puli nagród na konto rzeczywiste, więc skupiłem się na celu :) - czyli kilkunastu usd.
Chyba odpuszczę, poczekam jeszcze na wypowiedź przedstawiciela XM odnośnie realnej wygranej.
Mój nick to Trader2015 - otworzyłem wczoraj longa na edku i nawet nie doglądam :).
Pozdr. R.

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Robiwan pisze:Można prosić coś szerzej o XM Arena?
Dowiedziałem się o tym produkcie w środę - w sumie przez przypadek (mam konto w XM); założyłem nicka i zacząłem grać.
Jest piątek wieczór, zrobiłem 100% konta (wcale nie przez kozaczenie, trzymałem się jednej strategii, może trochę odważnej, ale co tam).
Nie mogę nigdzie znaleźć informacji, czy należne z tego tytułu - małe co prawda, ale zawsze - przychody będą gdzieś widoczne? Tzn. czy będzie je można przelać na konto rzeczywiste? Lub wypłacić?
Sorry, może mail trochę nieskładany (kończę butelkę :) ale tydzień był ciężki (abstrahując od fx - to osobna działka).
Pozdr. R
Witam,
uprzejmie informuję, iż cotygodniowa pula nagród do wygrania w naszych konkursach to 5000$. Po zakończeniu konkursu 90 osób o najwyższym saldzie rachunku operacyjnego podzieli właśnie tę pulę nagród zgodnie z informacjami zamieszczonymi w strukturze wypłat (payout structure) w XM Arena. Wygrana suma z konkursu zostanie zaksięgowana po stronie salda rachunku rzeczywistego, z którego klient zarejestrował się do konkursu.
Do konkursów można się zarejestrować poprzez strefę inwestora swojego rachunku rzeczywistego wybierając XM contests. Udział w konkursie jest całkowicie darmowy więc zapraszam do skorzystania z tej szansy!

Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM representative
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

chciałem potwierdzić że nagrody z konkursu XM Arena przelewane są automatycznie na rachunek
i to tego samego dnia dziś zakończyła sie edycja patrze a kaska jest na koncie :D

idea jest bardzo prosta a broker w pewnym sensie nie ponosi kosztów / mi nawet odpowiada /
więc spokojnie kasa na nagrody sie znajdzie :lol:
wstępnie mamy bonus 15$
konkurs koszt biletu 5$ więc trzy konkursy spoko za następne trzeba zapłacić
raptem 5$ ale jak wszyscy już się pozbędą środków i zaczną płacić to samoczynnie kasa będzie na nagrody to może by z czasem zwiększył pule nagród :idea:
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Jeżdżę Rowerę

Nieprzeczytany post autor: Jeżdżę Rowerę »

Witam, jak to jest dokladnie z tym bonusem? Przykladowo wplacam 2k , dostaje 50% czykli 1k i mam 3k. Przykladowo dokonuje transakcji i trace 500zl. Zostaje mi 2500 i chce wyplacic swoje pieniadze czyli 2K, moge tak zrobic? Wtedy po prostu ich strata, tak?

pozdrawiam

SPYDER007
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: SPYDER007 »

Witam,
Mam pytanie odnośnie rachunku micro.

1. Minimalna kwota wpłaty przy otwieraniu rachunku ?
2. Jakie są opłaty za utrzymanie rachunku ?
3. ile kosztuje utrzymanie otwartej pozycji w czasie gdy giełda nie pracuje?
4. Jaka jest minimalna suma wypłaty na rachunek i ile trawa wyplata?
5. I czy moj rachunek może być na minusie

ODPOWIEDZ