Wysokośc depozytu

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Wysokośc depozytu

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ale kto się napina ? Bo nie ja. Ja powiedziałem że jest sens wpłacić nawet 10 pln ( przy koncie centowym starczy nawet na dość długo ), ty stwierdziłeś ze się nie da. I że trzeba modlić się o trend. Chociaż 1 pips to tylko 48 gr, a przy koncie centowym to będzie raptem 0,48 gr.
I gdzie tu napinka ?

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

macgul pisze:Ponawiam swoje pytanie: jaka jest różnica między rekwotowaniem a błędem "zła cena".
Rekwot: ślesz zlecenie z terminala, ale cena zmienia się zanim zostanie ono zrealizowane. Dostajesz komunikat o tym, że cena jest już inna i pytanie czy chcesz wysłać zlecenie po tej cenie.

Komunikat zła cena: wystąpi gdy brokerowi coś "padnie" i np. cena instrumentu od paru godzin nie uległa zmianie. Również o ile pamiętam - gdy rynek ruszy po przerwie weekendowej ale próbujesz grać na instrumencie, który jeszcze nie dostał ticka (czyli ma cenę z zamknięcia rynku w piątek).
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

macgul pisze:Ponawiam swoje pytanie: jaka jest różnica między rekwotowaniem a błędem "zła cena".
ostatnio jak ja mialem problemy z internetem a mimo to staralem sie puscic zlecenie to zlecenie bardzo dlugo wisialo, a po 30 sekundach wyskakiwal komunikat zla cena. Nie byla to wina broka tylko mojego polaczenia z netem. Ciekawe bylo to ze wykres smigal jako tako na platformie, ale zadne strony w przegladarce juz nie chcialy sie ladowac.

Awatar użytkownika
Jack
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jack »

Bogota pisze:za tyle to nie bardzo kupię nawet na mikro.
Cyb pisze:Mylisz się. 0,01 lot na EU kosztuje około ~8.25 PLN w tej chwili ( lewar 1:500 ).
Na NZD/USD można zejść jeszcze niżej, wymagane depo dla 0.01 lota, lewar 1:500 to 5.32 PLN :mrgreen:

Bogota
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bogota »

Chyba w każdym poście. Pytałem się o co innego a Ty do swoich teorii chcesz mnie przekonać. EOD.

ODPOWIEDZ