Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Bardzo ciekawy material, a swoja droga wuza to moze wlasnie Mariusz G. kto wie :P
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Kimkolwiek pisze:Bardzo ciekawy material, a swoja droga wuza to moze wlasnie Mariusz G. kto wie :P
Muszę cię rozczarować Pan Mariusz to człowiek z branży kantorowej. :D

Obydwaj z bratem prowadzą coś takiego.

http://www.krs-online.com.pl/cent-edmun ... 30289.html

Ale np. Paweł Olchawa to już zupełnie inne pokolenie traderów. Nie grał greedem, ale wygrał.

http://www.worldtopinvestor.com/pub/archive-2011-12

Sorry za off topic Wuza. :D ale chcą ci lat tutaj dodać na forum więc musiałem sprostować.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

Adrianoforex pisze:Ale np. Paweł Olchawa to już zupełnie inne pokolenie traderów. Nie grał greedem, ale wygrał.
Miało nie być offtop, ale skoro już poruszamy temat P. Ochlawy w WorldTop, to warto wspomnieć, że otwarcie przyznał, że miał kilka kont konkursowych... pytanie co z balance-m tych pozostałych kont...

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Miał kilka. W pierwszej 10-tce miał dwa. W drugiej dziesiątce konkursowej kolejne dwa, równiez na plus. Jedno wyszło na 0.

Tu masz pozycję I dziesiątki konkursowej.

http://www.worldtopinvestor.com/pub/archive-2011-12
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

Adrianoforex pisze:Miał kilka. W pierwszej 10-tce miał dwa. W drugiej dziesiątce konkursowej kolejne dwa, równiez na plus. Jedno wyszło na 0.
Dzięks, jest wiarygodnie.
Jednak badziej mnie zdziwiło 100% skuteczności w tym przypadku:
http://wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,145 ... 1_mln.html

Asperger
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Asperger »

Ponieważ w tym wątku zadeklarowałem posiadanie określonej pozycji, notyfikuję zmniejszenie jej o połowę wczoraj rano.Wygląda na to, że euro reaguje na informacje o możliwym słabszym PMI i nie jest już tak skore do wzrostów. Zobaczymy co będzie dalej.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Jako że wątek troszkę usechł a jest ciekawy wpisze troszkę swoich przemyśleń na temat handlu Wuzy i tym podobnym, z ciekawości przeglądałem sobie statystyki trejderów z FF którzy osiągnęli najlepszy wynik w tym roku i o dziwo większość jak nie prawie wszyscy stosują gre bez SL, uśrednianie i zaliczali większe obsuwy kapitału a mimo to są w czołówce. Większość osób wygrywających konkursy czy to demo czy real gra bez SL zaliczając obsuwy kapitału a i tak wygrywają. hmm... Wychodzi na to że jedyne udokumentowane wyniki i duże stopy zwrotu pochodzą z właśnie takich strategii a jest ona wręcz tępiona, Natomiast bardzo ciężko znaleźć statystyki gdzie ktoś stosuje sztywny SL i SP a jest na xxx% +, gdyby iść forumowa logiką to statystyka jest nieubłagana a tutaj mamy jednoznaczne wyniki ;)

temat poruszony czekam na odpowiedzi i uzasadnienie takiej a nie innej sytuacji :)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Ink. pisze:Jako że wątek troszkę usechł a jest ciekawy wpisze troszkę swoich przemyśleń na temat handlu Wuzy i tym podobnym, z ciekawości przeglądałem sobie statystyki trejderów z FF którzy osiągnęli najlepszy wynik w tym roku i o dziwo większość jak nie prawie wszyscy stosują gre bez SL, uśrednianie i zaliczali większe obsuwy kapitału a mimo to są w czołówce. Większość osób wygrywających konkursy czy to demo czy real gra bez SL zaliczając obsuwy kapitału a i tak wygrywają. hmm... Wychodzi na to że jedyne udokumentowane wyniki i duże stopy zwrotu pochodzą z właśnie takich strategii a jest ona wręcz tępiona, Natomiast bardzo ciężko znaleźć statystyki gdzie ktoś stosuje sztywny SL i SP a jest na xxx% +, gdyby iść forumowa logiką to statystyka jest nieubłagana a tutaj mamy jednoznaczne wyniki ;)

temat poruszony czekam na odpowiedzi i uzasadnienie takiej a nie innej sytuacji :)
tez mnie to zastanawialo. Spojrz dodatkowo na czolowke dostawcow w ZuluTrade,jest tam sporo graczy ze stazem ponad 2 lata grajacych bez SL, usrednianie pozycji(nawet do max 30 pozycji) i sa do przodu...:) potezne maja floating DD ale ida do przodu. cos w tym jest
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

sgorn pisze:
Ink. pisze:Jako że wątek troszkę usechł a jest ciekawy wpisze troszkę swoich przemyśleń na temat handlu Wuzy i tym podobnym, z ciekawości przeglądałem sobie statystyki trejderów z FF którzy osiągnęli najlepszy wynik w tym roku i o dziwo większość jak nie prawie wszyscy stosują gre bez SL, uśrednianie i zaliczali większe obsuwy kapitału a mimo to są w czołówce. Większość osób wygrywających konkursy czy to demo czy real gra bez SL zaliczając obsuwy kapitału a i tak wygrywają. hmm... Wychodzi na to że jedyne udokumentowane wyniki i duże stopy zwrotu pochodzą z właśnie takich strategii a jest ona wręcz tępiona, Natomiast bardzo ciężko znaleźć statystyki gdzie ktoś stosuje sztywny SL i SP a jest na xxx% +, gdyby iść forumowa logiką to statystyka jest nieubłagana a tutaj mamy jednoznaczne wyniki ;)

tez mnie to zastanawialo. Spojrz dodatkowo na czolowke dostawcow w ZuluTrade,jest tam sporo graczy ze stazem ponad 2 lata grajacych bez SL, usrednianie pozycji(nawet do max 30 pozycji) i sa do przodu...:) potezne maja floating DD ale ida do przodu. cos w tym jest
Ja często zamiast SL stawiam oczekująca odwrotną. Ale robię to na tyle blisko żeby - jeśli wejdzie ta odwrotna pozycja - to zdążyła ona jeszcze zarobić zanim np. cena zacznie wracać do mojej pierwotnej pozycji. Wtedy mam czas na zastanowienie, przestawienie tej hedżującej na BE itp. Mogę też jeśli stwierdzę, ze rynek jednak poszedł w kierunku hedża zamknąc pierwotną i liczyć na odrobienie straty na hedżu. Jedna zasada tę hedżującą stawiam znacznie bliżej niż gdybym miał postawić normalnego SL. Ponieważ skuteczność mam dosyć wysoką to grając w ten sposób z reguły mogę sobie pozwolic na otworzenie większej pozycji.

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

sgorn pisze:

Już dawno zrezygnowałem ze sztywnego SL/TP (małego SL, zawsze jakiś "hamulec awaryjny" musi być), na rzecz SL mentalnego albo sygnału przeciwnego. Sztywny SL to jest to samo co "o wejdę sobie w Longa jak cena wzrośnie o 24 pipsów"
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

ODPOWIEDZ