Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
trust512
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: trust512 »

Wszystko zostało już powiedziane :D Teraz czekamy na rozwój wydarzeń.
"I am thankful to all those who said no. Because of them, I did it myself"

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

;) Czasem trzeba się troszkę rozerwać..

Tight stop tym razem.

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Wuza zostawiasz pozycje na weekend?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Piter80 pisze:Wuza zostawiasz pozycje na weekend?
Napewno nie wszystkie.
Zobaczymy co Kerry powie zaraz na konferencji i wtedy będę reagował, na tą chwilę 4 loty zamknięte na malutki plus.

Karamba

Nieprzeczytany post autor: Karamba »

Strach zostawać z otwartymi pozycjami na weekend. Wszystko jest jasne przedstawiciele onz jutro opuszczają Syrię i droga otwarta można zacząć bombardowanie. Taki Tomahawk nie tylko sieje zniszczenie ale może zrobić dużą lukę na wykresie. Mam nadzieję, że nie zaczną 1 września o 4 nad ranem, cóż to byłby za paradoks.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Dokładnie.
Lepiej nie trzymać na weekend.
Wuza jeśli jesteś głodny przemyśleń to moje są właśnie takie.
Z drugiej strony dobrze wychodzisz na tym jak mnie nie słuchasz :)
Trzymam kciuki za dalsze postępy.
Nie doradzam bo niezręcznie jest doradzać komuś bo potem się może okazać że się myliłem.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Stan konta - 90 480 $

Otwarte pozycje

Usd/Jpn Long średnia cena 97,11 ( 3 loty z wtorku o ile pamiętam )

Jutro wrzucę jakieś podsumowanie, niepotrzebne wejście dzisiaj i liczenie na jakiś poważny ruch cały dzień..
Czas odpocząć przez weekend ;) Tydzień na + 10 622 $ więc grzechem byłoby narzekanie, ale kilka błędów się zdarzyło niestety.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

W poniedzialek jest labor day w stanach wiec malo bedzie sie dzialo na parach dolarowych. 10k swietny wynik a bledow nie da sie nie popelniac
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Skoro mamy dziś 1 września to czas na jakieś podsumowanie sierpnia.

Na początek jakieś screeny ~

Statystyki miesiąca:
wuzasierpien.jpg
Graf stanu konta według kolejnych zamkniętych pozycji.
wuzasierpien1.jpg
To co napewno mnie cieszy to kolejny miesiąc z podobnym wynikiem, 3ci z rzędu w okolicy + 20 000 $
Skuteczność na poziomie prawie 87% też jest praktycznie równa z statystykami z całego okresu zarządzanie kontem.
Również wynik w pipsach jest podobny + 1768 w Lipcu i + 1882 w Sierpniu, W teorii każdy kolejny wynik w granicach +1000 miesięcznie byłby zdecydowanie tym co chciałbym osiągnąć.

Ten miesiąc pokazał mi napewno jedną rzecz, że jakiekolwiek odchodzenie od pierwotnych założeń i próby łapania dłuższych ruchów nie są dla mnie komfortowym rozwiązaniem, zdecydowanie bardziej wolę krótsze wejścia po 10-30 pipsów i ewentualne ponowienie pozycji jeżeli cena pozwoli niż czekanie kilka dni na wymarzoną cenę lub tp.

Przed nami ciekawy miesiąc z uwagi na możliwość ograniczenia QE, sytuację w Syrii czy ewentualne zwiększenie luzowania w Japonii, stąd uważam że z jednej strony do złapania będzie wiele pipsów i zmienność powróci do normy po wakacjach, z drugiej natomiast warto grać uważniej bo czas 2-3 tygodniowych konsolidacji rzędu 100 pipsów może się szybko skończyć.

Co dalej po listopadzie ? Napewno do końca roku zostanę w AM z uwagi na łatwiejsze rozliczenie się z podatku przy 1 brokerze, od nowego roku będę musiał się zastanowić nad wyborem nowego brokera lub ewentualnym pozostaniem przy obecnym. Z jednej strony nie mam żadnych "technicznych" zarzutów przez te ponad 100 dni, z drugiej jednak wolałbym brokera z Polskimi korzeniami.
Jeżeli ktoś ma jakieś informacje na temat legalności i tego jak ewentualnie rozlicza się zyski z konta takiego jak AM.Mac które umożliwia podpinanie się innych inwestorów pod moje wejścia za opłatą w formie % od zysku lub % od obrotu to chętnie posłucham gdyż to też jest jedna z opcji na przyszłość jeżeli byliby jacyś chętni :)

Nie chciałbym żeby ten akapit ktoś odebrał jako reklamę, z AM nic mnie nie łączy oprócz umowy o zarządzanie wygranym u nich kontem i jest to chyba pierwsze zdanie na temat konkretnego brokera w tym dzienniku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Mam nadzieje że po listopadzie nadal będziesz prowadził dziennik, według mniej twoje analizy są warte więcej niż nie jedno drogie szkolenie oferowane w sieci.
Super pokazujesz jak wykorzystać to wszystko o czym czyta się w książkach o analizie technicznej oraz jak to połączyć z fundamentami.

Ogólnie to nie wchodziłem dłuższy czas na forex-nawigatora, i akurat tak się złożyło że przy pierwszym wejściu po tak długim czasie od razu trafiłem na twój dziennik. Hehe, ślepy traf ;)

Dzięki za dotychczasowy wkład i pomoc :)
No i oczywiście gratulacje za wynik :)

ODPOWIEDZ