Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79
Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.
Wszystko zostało już powiedziane
Teraz czekamy na rozwój wydarzeń.

"I am thankful to all those who said no. Because of them, I did it myself"

Tight stop tym razem.
Wuza zostawiasz pozycje na weekend?
Napewno nie wszystkie.Piter80 pisze:Wuza zostawiasz pozycje na weekend?
Zobaczymy co Kerry powie zaraz na konferencji i wtedy będę reagował, na tą chwilę 4 loty zamknięte na malutki plus.
Strach zostawać z otwartymi pozycjami na weekend. Wszystko jest jasne przedstawiciele onz jutro opuszczają Syrię i droga otwarta można zacząć bombardowanie. Taki Tomahawk nie tylko sieje zniszczenie ale może zrobić dużą lukę na wykresie. Mam nadzieję, że nie zaczną 1 września o 4 nad ranem, cóż to byłby za paradoks.
Dokładnie.
Lepiej nie trzymać na weekend.
Wuza jeśli jesteś głodny przemyśleń to moje są właśnie takie.
Z drugiej strony dobrze wychodzisz na tym jak mnie nie słuchasz
Trzymam kciuki za dalsze postępy.
Nie doradzam bo niezręcznie jest doradzać komuś bo potem się może okazać że się myliłem.
Lepiej nie trzymać na weekend.
Wuza jeśli jesteś głodny przemyśleń to moje są właśnie takie.
Z drugiej strony dobrze wychodzisz na tym jak mnie nie słuchasz

Trzymam kciuki za dalsze postępy.
Nie doradzam bo niezręcznie jest doradzać komuś bo potem się może okazać że się myliłem.
Stan konta - 90 480 $
Otwarte pozycje
Usd/Jpn Long średnia cena 97,11 ( 3 loty z wtorku o ile pamiętam )
Jutro wrzucę jakieś podsumowanie, niepotrzebne wejście dzisiaj i liczenie na jakiś poważny ruch cały dzień..
Czas odpocząć przez weekend
Tydzień na + 10 622 $ więc grzechem byłoby narzekanie, ale kilka błędów się zdarzyło niestety.
Otwarte pozycje
Usd/Jpn Long średnia cena 97,11 ( 3 loty z wtorku o ile pamiętam )
Jutro wrzucę jakieś podsumowanie, niepotrzebne wejście dzisiaj i liczenie na jakiś poważny ruch cały dzień..
Czas odpocząć przez weekend

- Kimkolwiek
- Pasjonat
W poniedzialek jest labor day w stanach wiec malo bedzie sie dzialo na parach dolarowych. 10k swietny wynik a bledow nie da sie nie popelniac
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Skoro mamy dziś 1 września to czas na jakieś podsumowanie sierpnia.
Na początek jakieś screeny ~
Statystyki miesiąca: Graf stanu konta według kolejnych zamkniętych pozycji. To co napewno mnie cieszy to kolejny miesiąc z podobnym wynikiem, 3ci z rzędu w okolicy + 20 000 $
Skuteczność na poziomie prawie 87% też jest praktycznie równa z statystykami z całego okresu zarządzanie kontem.
Również wynik w pipsach jest podobny + 1768 w Lipcu i + 1882 w Sierpniu, W teorii każdy kolejny wynik w granicach +1000 miesięcznie byłby zdecydowanie tym co chciałbym osiągnąć.
Ten miesiąc pokazał mi napewno jedną rzecz, że jakiekolwiek odchodzenie od pierwotnych założeń i próby łapania dłuższych ruchów nie są dla mnie komfortowym rozwiązaniem, zdecydowanie bardziej wolę krótsze wejścia po 10-30 pipsów i ewentualne ponowienie pozycji jeżeli cena pozwoli niż czekanie kilka dni na wymarzoną cenę lub tp.
Przed nami ciekawy miesiąc z uwagi na możliwość ograniczenia QE, sytuację w Syrii czy ewentualne zwiększenie luzowania w Japonii, stąd uważam że z jednej strony do złapania będzie wiele pipsów i zmienność powróci do normy po wakacjach, z drugiej natomiast warto grać uważniej bo czas 2-3 tygodniowych konsolidacji rzędu 100 pipsów może się szybko skończyć.
Co dalej po listopadzie ? Napewno do końca roku zostanę w AM z uwagi na łatwiejsze rozliczenie się z podatku przy 1 brokerze, od nowego roku będę musiał się zastanowić nad wyborem nowego brokera lub ewentualnym pozostaniem przy obecnym. Z jednej strony nie mam żadnych "technicznych" zarzutów przez te ponad 100 dni, z drugiej jednak wolałbym brokera z Polskimi korzeniami.
Jeżeli ktoś ma jakieś informacje na temat legalności i tego jak ewentualnie rozlicza się zyski z konta takiego jak AM.Mac które umożliwia podpinanie się innych inwestorów pod moje wejścia za opłatą w formie % od zysku lub % od obrotu to chętnie posłucham gdyż to też jest jedna z opcji na przyszłość jeżeli byliby jacyś chętni
Nie chciałbym żeby ten akapit ktoś odebrał jako reklamę, z AM nic mnie nie łączy oprócz umowy o zarządzanie wygranym u nich kontem i jest to chyba pierwsze zdanie na temat konkretnego brokera w tym dzienniku.
Na początek jakieś screeny ~
Statystyki miesiąca: Graf stanu konta według kolejnych zamkniętych pozycji. To co napewno mnie cieszy to kolejny miesiąc z podobnym wynikiem, 3ci z rzędu w okolicy + 20 000 $
Skuteczność na poziomie prawie 87% też jest praktycznie równa z statystykami z całego okresu zarządzanie kontem.
Również wynik w pipsach jest podobny + 1768 w Lipcu i + 1882 w Sierpniu, W teorii każdy kolejny wynik w granicach +1000 miesięcznie byłby zdecydowanie tym co chciałbym osiągnąć.
Ten miesiąc pokazał mi napewno jedną rzecz, że jakiekolwiek odchodzenie od pierwotnych założeń i próby łapania dłuższych ruchów nie są dla mnie komfortowym rozwiązaniem, zdecydowanie bardziej wolę krótsze wejścia po 10-30 pipsów i ewentualne ponowienie pozycji jeżeli cena pozwoli niż czekanie kilka dni na wymarzoną cenę lub tp.
Przed nami ciekawy miesiąc z uwagi na możliwość ograniczenia QE, sytuację w Syrii czy ewentualne zwiększenie luzowania w Japonii, stąd uważam że z jednej strony do złapania będzie wiele pipsów i zmienność powróci do normy po wakacjach, z drugiej natomiast warto grać uważniej bo czas 2-3 tygodniowych konsolidacji rzędu 100 pipsów może się szybko skończyć.
Co dalej po listopadzie ? Napewno do końca roku zostanę w AM z uwagi na łatwiejsze rozliczenie się z podatku przy 1 brokerze, od nowego roku będę musiał się zastanowić nad wyborem nowego brokera lub ewentualnym pozostaniem przy obecnym. Z jednej strony nie mam żadnych "technicznych" zarzutów przez te ponad 100 dni, z drugiej jednak wolałbym brokera z Polskimi korzeniami.
Jeżeli ktoś ma jakieś informacje na temat legalności i tego jak ewentualnie rozlicza się zyski z konta takiego jak AM.Mac które umożliwia podpinanie się innych inwestorów pod moje wejścia za opłatą w formie % od zysku lub % od obrotu to chętnie posłucham gdyż to też jest jedna z opcji na przyszłość jeżeli byliby jacyś chętni

Nie chciałbym żeby ten akapit ktoś odebrał jako reklamę, z AM nic mnie nie łączy oprócz umowy o zarządzanie wygranym u nich kontem i jest to chyba pierwsze zdanie na temat konkretnego brokera w tym dzienniku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mam nadzieje że po listopadzie nadal będziesz prowadził dziennik, według mniej twoje analizy są warte więcej niż nie jedno drogie szkolenie oferowane w sieci.
Super pokazujesz jak wykorzystać to wszystko o czym czyta się w książkach o analizie technicznej oraz jak to połączyć z fundamentami.
Ogólnie to nie wchodziłem dłuższy czas na forex-nawigatora, i akurat tak się złożyło że przy pierwszym wejściu po tak długim czasie od razu trafiłem na twój dziennik. Hehe, ślepy traf
Dzięki za dotychczasowy wkład i pomoc
No i oczywiście gratulacje za wynik
Super pokazujesz jak wykorzystać to wszystko o czym czyta się w książkach o analizie technicznej oraz jak to połączyć z fundamentami.
Ogólnie to nie wchodziłem dłuższy czas na forex-nawigatora, i akurat tak się złożyło że przy pierwszym wejściu po tak długim czasie od razu trafiłem na twój dziennik. Hehe, ślepy traf

Dzięki za dotychczasowy wkład i pomoc

No i oczywiście gratulacje za wynik