Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

jasonbourne pisze:
Wuza pisze:@jason tak jak teraz gram od okolo roku, ogolnie forexem zajmuje sie okolo 3 lat.
I jeszcze takie sytuacje się zdarzają? Masz jakiś pomysł co jest tego przyczyną?

Psychika ? :)
To wejście w U/J było specyficzne i od początku przyznałem się do błędu, później celem było wyciągnięcie z tego tyle ile się dało.

@Xspojler
W pon postaram się wrzucić jakieś screeny i coś napisać, aktualnie pisze na kolanie i zbieram się do wyjazdu do Tatralandi )

@Midas
Rozumiem ) ale takimi wpisami karmisz trolla, czyli robisz to na czym mu zależy.
Co do pytań ~
Nie pokolei trochę może być ~
Środki mogę wypłacić 21 listopada i wtedy wstępny plan to dalsza gra minimum 100 tyś zł ale raczej u polskiego brokera.
Mam i cały czas gram na innym koncie, tą samą strategią.
Co do U/J teraz też nic nie zapowiadało szybkich spadków a jesteśmy ponad 100 pipsów od miejsca w którym zamknąłem pozycje, wtedy o ile pamiętam dobrze to nie widziałem dalszych wzrostów ale raczej konsole w okolic 98-99.
Kłopotów ze snem itp. nie mam. Pisałem już kiedyś, że nie jest to kwestia życia i śmierci czy zarobie x czy y na rynku, nie jest to narazie moje źródło utrzymania chociaż mam nadzieje, że tak kiedyś będzie.
Głupotą byłoby napisać też, że niezrealizowane 90 tyś zł straty przechodzi o tak bez żadnych emocji ale staram się zawsze podchodzić do tego chłodno i trzymać się pierwotnego planu, przeanalizuj poprzednie wpisy, piramidę na Usd/Cad itp, wszędzie z góry założony był jakiś punkt krytyczny który negowałby mój plan.

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Wuza pisze: Co do U/J teraz też nic nie zapowiadało szybkich spadków a jesteśmy ponad 100 pipsów od miejsca w którym zamknąłem pozycje, wtedy o ile pamiętam dobrze to nie widziałem dalszych wzrostów ale raczej konsole w okolic 98-99.
W piątek zamykały się opcje na 8mld $ pomiędzy ~97 a ~98 i to najprawdopodobniej stąd ta cała akcja.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Jutro uciekam na weekend do Zakopanego, trzeba podładować akumulatory ;)
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Turysty ... 15149.html
Jest aż tak źle jak piszą? :)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

forexsowicz91 pisze:
Jutro uciekam na weekend do Zakopanego, trzeba podładować akumulatory ;)
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Turysty ... 15149.html
Jest aż tak źle jak piszą? :)
Tak..
Ostatnie 10 km zakopianki wczoraj pokonywaliśmy 2h15 min :)

Goofer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Goofer »

Wuza napisz coś o MM w swoim systemie, tylko bez frazesów tak jak ostatnio.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Goofer pisze:Wuza napisz coś o MM w swoim systemie, tylko bez frazesów tak jak ostatnio.
Witam. Wystarczy poświęcić trochę czasu i prześledzić sytuację. Masz wszystko na talerzu. Wejścia/wyjścia live.

Goofer
Stały bywalec
Stały bywalec

FxTag pisze:
Goofer pisze:Wuza napisz coś o MM w swoim systemie, tylko bez frazesów tak jak ostatnio.
Witam. Wystarczy poświęcić trochę czasu i prześledzić sytuację. Masz wszystko na talerzu. Wejścia/wyjścia live.
Jesteś jego adwokatem?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Co konkretnie chciałbyś wiedzieć ?:) Nie wiem co rozumiesz przez tekst o frazesach, zacytuj jakąś moją odpowiedź do której mógłbym się odnieść.

Goofer
Stały bywalec
Stały bywalec

Wuza pisze:
Co konkretnie chciałbyś wiedzieć ?:) Nie wiem co rozumiesz przez tekst o frazesach, zacytuj jakąś moją odpowiedź do której mógłbym się odnieść.
Jak mocno się lewarujesz?
MM dobrane masz do systemu, przeprowadziłeś testy czy stosujesz forumowe MM?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Goofer pisze:
Wuza pisze:
Jak mocno się lewarujesz?
MM dobrane masz do systemu, przeprowadziłeś testy czy stosujesz forumowe MM?
Leniwy jesteś jednak trochę :)
Nie wiem co masz na myśli mówiąc forumowe mm, nie stosuje sztywnego rr i mm tak jak wiele osób.
Wielkość pozycji dobieram zależnie od ADR dla danego instrumentu, od tego jak daleko są oddalone interesujące mnie poziomy wejścia, wyjścia i w jakich miejscach chciałbym dokładać do "piramidy" jeżeli cena pójdzie w innym niż zakładany kierunku.
Lewar dla tego konta to 1:20
Dla kolejnego konta po zamknięciu konkursowego będzie to 1:10-20 więc podobnie.

ODPOWIEDZ