Forexem interesuje się od 3 lat, aktualne 6 miesięcy traktuje jako sprawdzian tego czy to już czas zająć się daytradingiem na pełen etat, z uwagi na specyfikę pracy oraz ostatni miesiąc studiów często mogę sobie pozwolić na grę 2-3 dni w tyg na 100% z poświęceniem uwagi tylko i wyłącznie na rynek walutowy.
W związku z wygraną w konkursie Admiral Markets ( oficjalne wyniki zostaną ogłoszone najpóźniej do środy, ale z danych w rankingu i gabinecie inwestora wynika jednoznacznie że runda konkursowa zakończyła się w piątek 3.05.2013 i żadnych zmian w rankingu już nie będzie) postanowiłem wrócić na forum i opisywać tu moją zabawę wygranym kontem.
http://www.admiralmarkets.pl/landing/Ko ... Forex-III/
Nagroda za 1sze miejsce to konto real w Admiral Markets SA z 10 tyś $, konto aktywne będzie 6 miesięcy po których po spełnieniu warunków można wypłacić zysk. Warunki z regulaminu to Drawdown 20%, obrót 300 lotów. Szczegółowe warunki powinienem otrzymać od organizatora do środy i wtedy też zamieszczę je tutaj.
Z uwagi na to brak 100% wiedzy co do tego czy obrót liczony jest od każdej transkacji ( często broker zastrzega sobie warunki typu np. obrót liczony jest tylko od transakcji która była otwarta x minut ) oraz brak dokładnego opisania tego jak i od jakiej kwoty liczony będzie drawdown, nie zdecydowałem jeszcze dokładnie jak wyglądać będzie MM i strategia. Napewno będzie podobna do tego co gram od 2-3 miesięcy, czyste PA z mocnym akcentem na pivoty.