Wuza ~ 10k $ Real.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Wuza ~ 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Witam, na początku roku prowadziłem krótko dziennik na forum ale przestałem publikować moje wejścia z uwagi na nikłe zainteresowanie tematem :)
Forexem interesuje się od 3 lat, aktualne 6 miesięcy traktuje jako sprawdzian tego czy to już czas zająć się daytradingiem na pełen etat, z uwagi na specyfikę pracy oraz ostatni miesiąc studiów często mogę sobie pozwolić na grę 2-3 dni w tyg na 100% z poświęceniem uwagi tylko i wyłącznie na rynek walutowy.

W związku z wygraną w konkursie Admiral Markets ( oficjalne wyniki zostaną ogłoszone najpóźniej do środy, ale z danych w rankingu i gabinecie inwestora wynika jednoznacznie że runda konkursowa zakończyła się w piątek 3.05.2013 i żadnych zmian w rankingu już nie będzie) postanowiłem wrócić na forum i opisywać tu moją zabawę wygranym kontem.
http://www.admiralmarkets.pl/landing/Ko ... Forex-III/

Nagroda za 1sze miejsce to konto real w Admiral Markets SA z 10 tyś $, konto aktywne będzie 6 miesięcy po których po spełnieniu warunków można wypłacić zysk. Warunki z regulaminu to Drawdown 20%, obrót 300 lotów. Szczegółowe warunki powinienem otrzymać od organizatora do środy i wtedy też zamieszczę je tutaj.

Z uwagi na to brak 100% wiedzy co do tego czy obrót liczony jest od każdej transkacji ( często broker zastrzega sobie warunki typu np. obrót liczony jest tylko od transakcji która była otwarta x minut ) oraz brak dokładnego opisania tego jak i od jakiej kwoty liczony będzie drawdown, nie zdecydowałem jeszcze dokładnie jak wyglądać będzie MM i strategia. Napewno będzie podobna do tego co gram od 2-3 miesięcy, czyste PA z mocnym akcentem na pivoty.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza ~ 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Powodzenia zycze:-) i chciałbym jeszcze dodać że to ze ktoś nie pisze w Twoim dzienniku nie oznacza ze jest nim nikłe zaonteresowanie. Po prostu większość nie chce smiecic:-)

Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Gratuluję wygranej, no i trzymam kciuki. Będę uważnie śledził ten dziennik. Chętnie się czegoś nauczę.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Witam,
widzę że trochę was tam mało startowało z tego co wyczytałem 10k na start mieliście, no to ładnie 600% wykręcone :)
Reszta uczestników zdeklasowana, tak trzymać :) Są już jakieś plany co do przyszłych stop zwrotu?

Powodzenia.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

@Darkey
Uczestników było niewielu ale to kwestia słabej reklamy bo nagrody jak na konkurs na demie były przyzwoite. Na konkurs przypadkiem trafił znajomy z pracy, mieliśmy grać na zasadzie rywalizacji między sobą więc regulamin i to że nagrodą nie jest zaliczenie przedmiotu na SGH lub książka o tematyce związanej z forexem było dla mnie sporym zaskoczeniem.
Plan jest prosty, zyskać prawo do wypłaty zysku za pół roku :) Celowanie w konkretne kwoty i rzucanie procentami nie ma sensu, oczywiste jest, że wyniki jak z dema i konkursu to coś co nie ma prawa bytu na realnym koncie, szczególnie z tak ostrym warunkiem co do Drawdownu. Jeżeli warunek będzie wyglądał tak że zamknięcie konta powoduje zejście z equity poniżej 8 tyś $ to napewno będę starał się zwiększać ryzyko wraz ze wzrostem kapitału ~ jeżeli zaś 20% będzie liczone stale od obecnego balance to chciałbym grać bezpiecznie i ewentualnie w ostatnim miesiącu, dwóch myśleć nad spełnieniem warunku co do obrotu rzędu 300 lotów. Realnie chciałbym oscylować w granicy 50-100 pipsów na + tygodniowo, jaką stopę zwrotu będzie to oznaczać zależy od MM.
Oficjalne ogłoszenie wyników ma nastąpić do środy włącznie więc narazie pozostaje mi czekać na dokładne warunki i dane konta :)
Konto będzie podpięte pod MyFxbook ~ Nie wiem jeszcze z jakimi ustawieniami prywatności ale raczej nie planuje zatajać nic poza zleceniami limit ~

@ Zaccny
Jestem tego świadomy w 100%, ale liczę na konstruktywną krytykę i komentarze co do wejść i stylu gry, o ile będzie to warte komentowanie )

Jako bonus, konto konkursowe podpięte pod Myfxbook ~
http://www.myfxbook.com/members/Maska69/ff-sgh/557665

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

Wuza pisze:Warunki z regulaminu to Drawdown 20%, obrót 300 lotów.
A ja myślałem że musisz wyrobić 300 lotów i osiągnąć przynajmniej raz drawdown powyżej 20%. Dla Admirala byłoby bardziej to opłacalne.
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

@ jak_zyc
Hmm warunek z DD 20% widze raczej jako zabezpiecznie ich kapitału który mi powierzają.
Co do obrotu to tak oczywiście jest to dla nich zabezpiecznie tego żeby zapłacić odpowiednio wysoką prowizje :)
Nadal czekam na dokładne warunki z ich strony więc narazie nie ma sensu gdybać.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Niestety ale trwa to wszystko bardzo długo.. We wtorek wysłałem do AM skany dowodu mimo że dokładnie te same skany mają w przypadku mojego konta rzeczywistego. Dziś uzyskałem odpowiedź że warunki dotyczące konta i umowę prześlą w przyszłym tyg. Postaram się może wrzucić jakieś pozycje z innego konta do czasu odpalenia tego w AM.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Admiral czeka na kontakt i potwierdzenie od wszystkich zwycięzców gdyż chcą odpalić konta konkursowe w jednym czasie..
Dostałem zapewnienie, że dzisiaj dostanę warunki dotyczące konta konkursowego w tym szczegóły co do obrotu i DD ~

W międzyczasie wrzucę kilka trejdów z innego konta.

1. Usd/Cad Wsparcie + Fibo + Daily LT w pobliżu.

Obrazek

3. E/J dzisiaj rano ~

Obrazek

4. Eur/Usd po publikacji ZEW~

Obrazek

+ S 1,3021, zamknięte na 1,2986.

Konto konkursowe będzie podpięte pod myfxbook więc wszystkie wejścia będą poparte screenami + danymi na myfxbook.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Ok warunki dotyczące konta konkursowego jakie otrzymałem od AM.

kwota startowa - 10.000 Usd
Drawdown liczony tylko od kwoty startowej więc spadek equity poniżej 8000 Usd oznacza zablokowanie konta.
Dźwignia 1:20
Wymagany obrót - 300 lotów.
Minimalny czas po którym pozycja jest zaliczana do obrotu - 15 min
Minimalny ruch ceny po którym pozycja zaliczana jest do obrotu - 2x spread na danym instrumencie, domyślam się że spread z momentu otwarcia.
Trading tylko manualny
hedge nie są zaliczane do obrotu.

Nie wiem czy mogę udostępić skan umowy więc narazie tyle )

ODPOWIEDZ