RUN #3
POZYCJA NA AUDUSD, na m15 widzę próbę wybicia z konsolidacji otwieram pozycje 2 po 1 lota na każdej pozycji potem super rynek idzie w moim kierunku i co robię ? dokładam jeszcze 1 pozycje na longa mały ruch w góre jestem + 10 pln a następnie spadki w mojej głowie shit nie trzymałem się swoich założeń lepiej wyjść ale czekam, następne małe odbicie, wybicie wsp/opr i no nie wytrzymałem, zamykam na małej stracie, oczywiście jak widać na finalnym Wykresie widać, że gdybym trzymał byłbym co najmniej + 100 pln do przodu a tak niestety.. jeszcze raz najważniejsza jest psychika, dlatego teraz i to już zastosowałem w RUN 4 jak chcemy dokupywać do swojej pozycji najlepiej to robić podczas korekty czyli łapiemy jakiś główny impuls i jak rynek zawraca na początku to dokupujemy na wsp/opr.
RUN #4
POZYCJA NA EURUSD, podobna sytuacja Łapiemy te 2 świece które za powiadają dalsze spadki + przebicie wsp/opr + jeszcze 200 MA na Dole co daje silny sygnał tutaj otworzyłem 2 pozycje po 1 locie na każdej pozycji następnie tutaj już zastosowałem te zasadę zwiększałem pozycje w momencie kiedy rynek szedł do góry nie do dołu jak robiłem do wcześniej dzięki temu ostatnią pozycje udało mi się zawrzeć w najlepszym możliwym momencie praktycznie na końcu cienia! Następnie wszystko cacy rynek leci jestem już + 30 PLN i mamy młot na M1, dodatkowo ktoś na sali krzyczy że EDEK startuje rakieta leci do góry!! xD myśle sobie no nie mamy double button i koniec

lepiej wyjść niż stracić i oczywiście jak się potem okazało rynek wcale nie wystartował a zrobił kolejne zejście tak naprawdę była to kolejna okazja do kupienia na szczycie jeszcze więcej no cóż ja i tak już miałem max pozycję więc nic nie udało by mi się zdziałać

jak widać była to kolejna okazja żeby zrobić nawet lepszy wynik bo tutaj miałem otwartą max pozycję więc na spoko 150 pln by weszło oczywiście zakładając wyjście w najlepszym momencie
RUN #5
Ostatnia pozycja z dzisiaj też na EDKU xD znowu podobna sytuacja jeśli chodzi o sygnał silne wybicie daje sygnał co do kierunku rynku zawieram pozycje niestety cały ten ruch jest zbity!! wsp/opr przebity moje konto wyczyszczone i co robi rynek ?? jak widzimy na zdjęciu mamy zrobione 60 pipsów

Co mogłem zrobić aby tego uniknąć ? Może gra tylko zgodnie z Trendem ? Pełna świeca na M15 ? M30 ? ta która potwierdza kierunek ?? nie wiem na razie muszę jeszcze popracować spisać nowy Trading Plan i zacząć cisnąć dalej

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.