Proszę o podpowiedź, która pozwoli mi przeskoczyć kilka etapów testowania.
Chodzi o to, że moja strategia przewiduje wykonanie pewnej ilości (powiedzmy od 1 do 15) operacji w jednym i tym samym momencie. Jest to np. BUY i jednocześnie BUYSTOP lub np. szereg OrderClose.
Pytanie: czy brokerzy pozwolą mi na tego typu operacje? Czy to się różni w zależności od brokera? Czy może powinienem pomyśleć o zaprogramowaniu timeoutów - i tu też, ile czasu między orderami?
Z góry wielkie dzięki za kilka słów komentarzu.
Dodano po 13 minutach:
Ja zainstalowałem testową wersję Molanisa i skończyło się tym, że zamiast go kupić zacząłem powolutku pisać bezpośrednio w mql4.Stforex pisze:Witajcie,
Ostatnio czytałem o gotowych builderach strategii, dla "tumanów" bez znajomości informatyki.
Czy to do czegoś się przydaje? Czy możecie polecić jakiegoś buildera?
Mój background informatyczny polega na tym, że wcześniej troszkę uczyłem się Pythona. Konkretnie, to dojechałem do 14 lekcji tego podręcznika:
http://openbookproject.net/thinkcs/pyth ... index.html
Python to dobry język dla początkującego bo ma prostą składnię i człowiek skupia się na rozumieniu podstawowych (uniwersalnych dla wszystkich języków!!!) pojęć i pożytecznych nawyków.
Przejście z Pythona na MQL4 (odmiana języka C) poszła mi dosyć gładko, trzeba tylko uważać na wszędobylskie IDIOTYCZNE nawiasy

Nie wiem, może komuś pomoże "moja historia" hehe