Kod: Zaznacz cały
extern int time_frame=PERIOD_M5;
extern int time_frame=PERIOD_M5;
Na przykład można tak:RyszKo pisze:Strategia, która działa z wynikiem pozytywnym u brokerów MM generuje ciągłe straty u brokera ECN. Z wyników liczbowych widać, że wynika to z faktu zamykania wielu zyskownych pozycji z zyskiem mniejszym od wielkości prowizji płaconej brokerowi. Dzieje się tak w wyniku zamykania pozycji przez TS. Proszę o sugestię jak zapisać w kodzie uwzględnianie prowizji. Być może ktoś zna EA, która bierze pod uwagę prowizję brokerów ECN. Kod takiej strategii ułatwi mi wprowadzenie odpowiednich zmian w kodzie mojej strategii.
Jestem od dawna na forum jako Ryszard. Ostatnio straciłem dane do logowania i jednocześnie zrezygnowałem z domeny
na której miałem adres email wykorzystany przy pierwszej rejestracji na Forum. Procedura odzyskiwania hasła wysyła tam komunikaty do zmiany hasła, które do mnie nie dochodzą. Zarejestrowałem się więc ponownie jako RyszKo.
Ryszard
extern int trailing_stop=100;
double swap_commission_pips;
...
OrderSelect(ticket, SELECT_BY_TICKET, MODE_TRADES);
swap_commission_pips = OrderCommission()+OrderSwap();
swap_commission_pips = swap_commission_pips/(MarketInfo(Symbol(), MODE_TICKVALUE)*OrderLots());
if (OrderType() == OP_BUY) {
sl = Bid-(trailing_stop+swap_commission_pips)*Point;
if (sl >= OrderOpenPrice() && sl > OrderStopLos())
OrderModify(OrderTicket(), OrderOpenPrice(), sl, OrderTakeProfit(), 0, Orange);
}
if (OrderType() == OP_SELL) {
sl = Ask+(trailing_stop+swap_commission_pips)*Point;
if (sl <= OrderOpenPrice() && (sl < OrderStopLos() || OrderStopLos() == 0))
OrderModify(OrderTicket(), OrderOpenPrice(), sl, OrderTakeProfit(), 0, Orange);
}
z6yszko pisze:Na przykład można tak:RyszKo pisze:Strategia, która działa z wynikiem pozytywnym u brokerów MM generuje ciągłe straty u brokera ECN. Z wyników liczbowych widać, że wynika to z faktu zamykania wielu zyskownych pozycji z zyskiem mniejszym od wielkości prowizji płaconej brokerowi. Dzieje się tak w wyniku zamykania pozycji przez TS. Proszę o sugestię jak zapisać w kodzie uwzględnianie prowizji. Być może ktoś zna EA, która bierze pod uwagę prowizję brokerów ECN. Kod takiej strategii ułatwi mi wprowadzenie odpowiednich zmian w kodzie mojej strategii.
Jestem od dawna na forum jako Ryszard. Ostatnio straciłem dane do logowania i jednocześnie zrezygnowałem z domeny
na której miałem adres email wykorzystany przy pierwszej rejestracji na Forum. Procedura odzyskiwania hasła wysyła tam komunikaty do zmiany hasła, które do mnie nie dochodzą. Zarejestrowałem się więc ponownie jako RyszKo.
RyszardKod: Zaznacz cały
extern int trailing_stop=100; double swap_commission_pips; ... OrderSelect(ticket, SELECT_BY_TICKET, MODE_TRADES); swap_commission_pips = OrderCommission()+OrderSwap(); swap_commission_pips = swap_commission_pips/(MarketInfo(Symbol(), MODE_TICKVALUE)*OrderLots()); if (OrderType() == OP_BUY) { sl = Bid-(trailing_stop+swap_commission_pips)*Point; if (sl >= OrderOpenPrice() && sl > OrderStopLos()) OrderModify(OrderTicket(), OrderOpenPrice(), sl, OrderTakeProfit(), 0, Orange); } if (OrderType() == OP_SELL) { sl = Ask+(trailing_stop+swap_commission_pips)*Point; if (sl <= OrderOpenPrice() && (sl < OrderStopLos() || OrderStopLos() == 0)) OrderModify(OrderTicket(), OrderOpenPrice(), sl, OrderTakeProfit(), 0, Orange); }
Ilość widocznych słupków - Bars,personov pisze:Czy jest jakiś parametr, który określałby ilość barów widocznych w oknie wykresu i parametr, który określałby minimum i maximum ceny widocznej w oknie wykresu ?
Potrzebuję tego do umiejscowienia obiektu tekstowego, który będzie "przyklejony" do aktualnej świecy.
Bars
WindowFirstVisibleBar() index pierwszego slupka od lewej.personov pisze:Dzięki Jarek. Dla cen okna się zgadza, aleniestety nie określa ilość widocznych świec w oknie wykresu. Może nie ma w ogóle takiego parametru ?Kod: Zaznacz cały
Bars