Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
Re: Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
Witam
Jesteście w stanie polecic mi osobe która napisze EA na podstawie fishera,sve i lin wsparci/oporu.
Pozdrawiam
Jesteście w stanie polecic mi osobe która napisze EA na podstawie fishera,sve i lin wsparci/oporu.
Pozdrawiam
Dosyć często zdarza mi się powtarzać te same funkcje w większej ilości moich strategii. Postanowiłem w końcu ogarnąć temat bibliotek .mqh
Mam taką zagwozdkę:
Mam oczywiście takie funkcje, które wykorzystują zmienne externowe. Gdy tego typu funkcje przerzucę do .mqh to przy kompilacji .mqh krzyczy mi, że te zmienne są niezadeklarowane. To logiczne. Mogę wszystkie zmienne zadeklarować jako lista argumentów, ale czasem ich jest całe mnóstwo i wywołanie takiej funkcji to będzie straszne bałaganiarstwo.
Czy można to jakoś sprytniej obejść? Proszę o poradę lub sprowadzenie na ziemię mojej osoby
Mam taką zagwozdkę:
Mam oczywiście takie funkcje, które wykorzystują zmienne externowe. Gdy tego typu funkcje przerzucę do .mqh to przy kompilacji .mqh krzyczy mi, że te zmienne są niezadeklarowane. To logiczne. Mogę wszystkie zmienne zadeklarować jako lista argumentów, ale czasem ich jest całe mnóstwo i wywołanie takiej funkcji to będzie straszne bałaganiarstwo.
Czy można to jakoś sprytniej obejść? Proszę o poradę lub sprowadzenie na ziemię mojej osoby

Witam pewnie dla was banał ale jakoś nie moge znaleść ładnego rozwiazania
funkcja OrdersTotal odnosi się do wszystkich otwartych pozycji z kilku wykresach par walutowych?
i coś takiego
bedzie blokowało otwarcia pozycji na innym wykresie choć bedzie sygnał zajecia pozycji ?
wystukałem tak prosta funkcja która ma za zadanie "wypuszczać" jeśli nie ma zadnych zleceń a jak są to
sprawdzac czy nie zgadza się Magicnumber dla aktualniej pary walutowej tej pary walutowej
funkcja OrdersTotal odnosi się do wszystkich otwartych pozycji z kilku wykresach par walutowych?
i coś takiego
Kod: Zaznacz cały
total=OrdersTotal();
if(total<1)
ticket=OrderSend(Symbol(),OP_BUY
wystukałem tak prosta funkcja która ma za zadanie "wypuszczać" jeśli nie ma zadnych zleceń a jak są to
sprawdzac czy nie zgadza się Magicnumber dla aktualniej pary walutowej tej pary walutowej
Kod: Zaznacz cały
int wejscie()
{
int zm=0;
if (total<0)
{
zm=1;
}
if (total>0)
{
for(cnt=0;cnt<total;cnt++) // cycle through all orders
{
if (OrderSelect(cnt, SELECT_BY_POS, MODE_TRADES))
if (OrderMagicNumber() == MagicNumber)
{
zm=0;
}
else {zm=1;}
}
}
return(zm);
}
Witam.
Czy możliwe jest otwarcie wykresu za pomocą instrukcji zawartej w strategii uruchomionej na innym wykresie?
Czy możliwe jest otwarcie wykresu za pomocą instrukcji zawartej w strategii uruchomionej na innym wykresie?
pytanie : mam kod i chciałbym stworzyć plik EX.4 . Jak to można zrobić ?
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
Skompiluj w metaedytorze.
Kompiluje, ale zapisuje mi w mq4 . A gdzie znajdę .ex4 ?
Może nie tam szukam gdzie trzeba.
Juz mam - ten sam katalog tylko .ex4 plik . dzięki!
Może nie tam szukam gdzie trzeba.
Juz mam - ten sam katalog tylko .ex4 plik . dzięki!
- Co ja tutaj robię ?
-
- Bywalec
Panie milionerze z internetu, a czemu pan mi skasował mój post?
To, że ktoś jest ze wsi jeszcze nie znaczy, że można komuś bezkarnie posty kasować.
Więc może pytanie z innej beczki zupełnie: Czy ten EA w ogóle ma sens? Przecież nie da się algebraicznie opisać całego świata, rynku, możliwości etc.
Pytam, bo nie wiem czy w ogóle warto wchodzić w temat automatycznego programowania.
Ps. ogólnie jesteście bardzo niemili na tym forum.
To, że ktoś jest ze wsi jeszcze nie znaczy, że można komuś bezkarnie posty kasować.
Więc może pytanie z innej beczki zupełnie: Czy ten EA w ogóle ma sens? Przecież nie da się algebraicznie opisać całego świata, rynku, możliwości etc.
Pytam, bo nie wiem czy w ogóle warto wchodzić w temat automatycznego programowania.
Ps. ogólnie jesteście bardzo niemili na tym forum.
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
JemPasztetową - smacznego 
a tak poważnie już jest temat o wyższości EA nad grą manualną i odwrotnie więc nie widzę sensu zadawania tego pytania po raz enty

a tak poważnie już jest temat o wyższości EA nad grą manualną i odwrotnie więc nie widzę sensu zadawania tego pytania po raz enty

jeżeli Twoja głowa to potrafi to graj manualnie i nie zawracaj sobie głowy algotradingiemCzy ten EA w ogóle ma sens? Przecież nie da się algebraicznie opisać całego świata, rynku, możliwości etc.

Przewrażliwiony jesteś .Ps. ogólnie jesteście bardzo niemili na tym forum.
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
-
- Bywalec
Panie, ja manualnie to takie rzeczy potrafię że...zresztą zapytaj pan mojej starej
No dobra, skoro może to mieć sens, to czy sens ma RSI.
Ogólnie na moim beta-testing w MT4 (czy jak te testowanie strategii nazwać) RSI zaczyna mieć sens przy wykresach H4 i bardzo restrykcyjnie postawionych sygnałach kupna -20% i sprzedaży - 80%.
Ogólnie próbuje to to podporządkować kursom na WTI, ale nie za bardzo wiem, do czego co służy. Jeżli maiłby ktoś jakięs doświadczenie własne, niekoniecznie trzeźwe, to chętnie posłucham albo i poczytam.
Pozdrawiam miliarderów z fx nawigatora, Marjan.

No dobra, skoro może to mieć sens, to czy sens ma RSI.
Ogólnie na moim beta-testing w MT4 (czy jak te testowanie strategii nazwać) RSI zaczyna mieć sens przy wykresach H4 i bardzo restrykcyjnie postawionych sygnałach kupna -20% i sprzedaży - 80%.
Ogólnie próbuje to to podporządkować kursom na WTI, ale nie za bardzo wiem, do czego co służy. Jeżli maiłby ktoś jakięs doświadczenie własne, niekoniecznie trzeźwe, to chętnie posłucham albo i poczytam.

Pozdrawiam miliarderów z fx nawigatora, Marjan.