Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
madlady
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: madlady »

personov pisze:A może maż błędną liczbę lotów w polu "Wolumen".
Jeśli broker nie ma microlotów a wpiszesz np.0.01 lota to pola "Kup" "Sprzedaj" również nie będą aktywne.
Tylko z tego co wiem to AM mają microloty :?
Jak nic nie wymyślisz to spróbuj wpisać jakąś inną wartość lota.
Miałam za małą wartość lota, była jakaś domyślna, nie wiem skąd, skoro za mała.
Wielkie dzięki.
Medytowałam nad tym od miesiąca, w końcu założyłam demo u innego brokera:)
Jesteście wielcy, tez kiedys taka będę;)

Dodano po 23 godzinach 34 minutach:

dlaczego niektórzy brokerzy np TMS zaczyna w niedziele o 22 działać, a admiral markets albo MIG pisze że "rynek jest zamkniety"
Nie powinno być to jakoś globalnie?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

madlady pisze:
dlaczego niektórzy brokerzy np TMS zaczyna w niedziele o 22 działać, a admiral markets albo MIG pisze że "rynek jest zamkniety"
Nie powinno być to jakoś globalnie?
Rynek działa 24/7 też w weekend, jednak brokerzy zamykają możliwość handlu w weekend z racji bardzo małe płynności.
Jest to indywidualna sprawa brokera, jeśli chodzi o to w jakich godzinach ma otwarty rynek.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

madlady
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: madlady »

Dziekuję za odpowiedz

GoldenBoy
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: GoldenBoy »

czy w MT4 jak uruchomię EA to komputer musi być włączony aby zawierał tranzakcie? Bo Stop Loss działa przy wyłączonym.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

twoj nie musi byc włączony jak mt4 i ea masz na vps
PS. mam nadzieje że to nie prowokacja :D
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Pytanie co do MT4.

Czy na platformie jest opcja "log out"? Nigdzie czegoś takiego nie widzę a jedyna możliwość na wylogowanie sie to wyłączenie programu lub zmiana użytkownika :(

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Patyk89 pisze:Czy na platformie jest opcja "log out"?
Nie ma, bo właściwie jest to niepotrzebne. Po co Ci taka opcja? ;)
Jeśli boisz się, że ktoś potem włączy program i zaloguje Ci się na konto to zwyczajnie nie zapisujesz hasła przy logowaniu na rachunek.
GoldenBoy pisze:czy w MT4 jak uruchomię EA to komputer musi być włączony aby zawierał tranzakcie? Bo Stop Loss działa przy wyłączonym.
Wszystkie zlecenia oczekujące stoją po stronie serwera brokera natomiast akcje jakie wykonywane są na bieżąco np. za pomocą EA czy wbudowanego TS wymagają posiadania włączonej platformy, czy to na Twoim komputerze czy na VPSie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

gp
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gp »

Witam wszystkich, jestem świeży w te klocki, powoli zaczynam trochę kumać, ale dziś natrafiłem na dziwną rzecz.
Może niektórych moje pytanie rozśmieszy, ale, dlaczego przy sprzedaży, chodzi tu o GBP/JPY, aktualna cena pokazywana na wykresie jest o 10 pips (MT4 Admiral Markets) a o 6 pips (MT GO4X) wyższa niż ta w otwartym zleceniu.
Przy kupnie wszystko jest OK.
Proszę o odpowiedź.

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Ja mam jeszcze jedno pytanko.

Handluje na edku, kupuje za dolary - euro - tutaj proste rozumowanie, wykładam odpowiednia sumę na zakup odpowiedniego lota eurosów.

A jeżeli chciałbym w tej parze kupić za euro dolary (czyli jakby USD/EUR? Tzn chce przykładowo skorzystać ze spadków euro i kupić dolary żeby je później drożej opchnąć. Jak to zrobić?
Korzystam z MT4

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Masz możliwość zajęcia pozycji długiej (buy) lub krótkiej (sell) na każdej parze walutowej.
Jak masz EUR/USD i robisz Buy to za dolary kupujesz euro, jak robisz sell to za euro kupujesz dolary - proste. Bez filozofii. USD/EUR nie jest Ci potrzebne.
gp pisze:dlaczego przy sprzedaży, chodzi tu o GBP/JPY, aktualna cena pokazywana na wykresie jest o 10 pips (MT4 Admiral Markets) a o 6 pips (MT GO4X) wyższa niż ta w otwartym zleceniu.
Różnica w datafeedzie, jego filtrowani, szybkości działania serwerów, wielkości spreadów...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ