Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

raposo pisze:Jeśli działa w modelu MM to na pewno. Jeśli jako ECN/STP to zależy... :)
jak to sprawdzić ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Zapytaj brokera w jakim modelu działa ;). I warto też przeczytać regulamin.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

raposo pisze:Zapytaj brokera w jakim modelu działa ;). I warto też przeczytać regulamin.
Market maker ;/
A W REGULAMINIE W OGÓLE JEST JAKIEŚ OKREŚLENIE MAX SPREADÓW??
Wydaje mi się że nie będzie ;/
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Prędzej będzie zapis, że mogą je sobie dowolnie ustalać, tak jak cenę i inne rzeczy. Ale zakładając konto akceptujesz regulamin i jego podstanowienia...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

no taki zapis właśnie czytam , jest extra ;/

levrone
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: levrone »

Witajcie,

Jako kompletny laik mam pytanie: zainstalowalem demo MT4, zawieram jakieś tam transakcje ale nie moge zrozumiec tej dzwigni, tzn nie wiem nawet jaką obecnie mam. Gdzies to mozna sprawdzic? Mozna ja zmieniac?

PurpleHaze91
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: PurpleHaze91 »

Szukam informacji o fibonaccim i fal eljota od samych fundamentów, ktoś coś może?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

levrone pisze:Witajcie,

Jako kompletny laik mam pytanie: zainstalowalem demo MT4, zawieram jakieś tam transakcje ale nie moge zrozumiec tej dzwigni, tzn nie wiem nawet jaką obecnie mam. Gdzies to mozna sprawdzic? Mozna ja zmieniac?
Najedź myszką w oknie Nawigator (z lewej) na numer konta i poczekaj chwilę. Wyświetlą się podstawowe dane, w tym dźwignia. Na demie możesz ją zmienić zakładając nowe konto. W przypadku rachunków rzeczywistych potrzebny jest kontakt z brokerem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Jackal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jackal »

Witam. Jestem jak mniemam bardzo początkującym forexowiczem i mimo, że już chwilę siedzę w temacie to oprócz przeczytania paru książek, czytania forum i grze na demo nic więcej nie robiłem. Pojawiła się za to chęć gry na koncie rzeczywistym, niemniej jednak mam z ta sprawą parę pytań. Wypróbowałem już parę kont demo i wiem że chciałbym pracować na MT4. Platformy takie jak np w Dukascopy zupełnie mi nie "podchodzą". Uważam, że najlepszym wyjściem jest otworzyć jakieś konto real z mini lotami, wpłacić niewielką kwotę i spróbować jak to jest w rzeczywistości - aby sprawdzić swoją psychikę, zobaczyć różnicę w demo a w realnym koncie itp. W związku z tym mam pytanie odnośnie dobrego brokera który jest pewny, ma platformę MT4 i mini loty. Poza tym czy ktoś słyszał o brokerze Tradeview? Czy jest to dobry wybór? Moje kolejne pytanie wiąże się z tym, iż ogólnie mam mało czasu na grę - w sensie odpada u mnie możliwość ciągłego śledzenia notowań( czyt. praca+ dzieci=mało czasu na grę ;)), a metoda która mi przypadła do gustu to Action Price. Więc chyba jedyną drogą są dla mnie "zlecenia oczekujące" gdzie wybieram ewentualną cenę zakupu, stop losy i take profit+ustawiam trailing stop starając się przewidzieć przyszły ruch cen i czekać. Chiałbym grać na przedziale czasu od 1h do max. 2-3 dni. Mam pytanie czy według was takie działanie jest słuszne? Jesli tak to na jakiej parze najlepiej się gra takim sposobem (słyszałem że GBP USD - ale chciałbym znac zdanie bardziej doświadczonych graczy). Wiem że to dużo pytań, ale liczę na Waszą pomoc i poradę. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję z góry

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Przede wszystkim nie pytaj nas czy Twoja strategia/podejście do handlu jest słuszne. Ty sam musisz to wiedzieć, bo będzie chodziło tu o Twoje pieniądze. Pograj na demie taką metodą i zobacz czy będzie się sprawdzać. Jeśli tak to potem pozostaje tylko kwestia psychiki przy grze realnymi środkami ;).

Odnośnie wyboru brokera... Tobie przydadzą się mikroloty (mini to 0.1 lota). Tradeview jest u nas dość niszowy. Ja polecałbym coś typu Admiral Markets lub BossaFX, gdzie masz dostęp do polskiej obsługi i niezłe zaplecze edukacyjne.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ