Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
"Najmocniejsze" są wykresy gdzie jest 5 świec w tygodniu. Ta 6 niedzielna zaburza zdecydowanie analizę na D1.
Brokerzy cypryjscy (regulowani tam) mają 5 świec. Armada również ma 5.
Brokerzy cypryjscy (regulowani tam) mają 5 świec. Armada również ma 5.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
MT4 nie daje możliwości zmiany strefy czasowej.silvarus pisze:Apropo świec, jak w mt4 ustawić naszą strefę czasową? Ciągle muszę dodawać 2h a nie można tego gdzieś ustawić?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Witam.
Jestem początkującym w temacie forex. Gram na demie bossafx. Miałem taką sytuację: kiedy poziom depozytu spadł poniżej 30% platforma zamknęła mi 4 najbardziej stratne pozycje w tej samej chwili. Na stronie bossafx i tu na forum wyczytałem, że owszem przy tym poziomie następuje Margin Call - a poniżej 30 % zamknięcie najbardziej stratnej pozycji .... ale czemu w tej samej sekundzie aż 4 pozycje zamknęło? Proszę o wytłumaczenie.
Z góry dziękuję.
Michał
Jestem początkującym w temacie forex. Gram na demie bossafx. Miałem taką sytuację: kiedy poziom depozytu spadł poniżej 30% platforma zamknęła mi 4 najbardziej stratne pozycje w tej samej chwili. Na stronie bossafx i tu na forum wyczytałem, że owszem przy tym poziomie następuje Margin Call - a poniżej 30 % zamknięcie najbardziej stratnej pozycji .... ale czemu w tej samej sekundzie aż 4 pozycje zamknęło? Proszę o wytłumaczenie.
Z góry dziękuję.
Michał
To idzie jak lawina. Zamknięcia najbardziej stratnej pozycji powoduje spadek Twojego depozytu ( poniosłeś stratę ) Od tej sekundy Inne otwarte stratne pozycje są większym obciążeniem dla Twojego depozytu, bo jest on mniejszy niż wcześniej i zamyka kolejną najbardziej stratną. Mija kolejna sekunda, depozyt jest mniejszy i leci lawina dalszych zamknięć.
Jeśli umiesz przeliczać poziom Margin level to przeanalizuj to. Pamiętaj, że po zamknięciu pozycji Twój depozyt się zmienia.
Jeśli umiesz przeliczać poziom Margin level to przeanalizuj to. Pamiętaj, że po zamknięciu pozycji Twój depozyt się zmienia.
Solą życia jest kasa.
Dzięki personov za naświetlenie tematu.....teraz kumam o co chodzi.
Czy może mi ktoś powiedzieć ile aktualnie kosztuje (w PLN) 1 lot instrumentu FUS500?
z góry dzięki.
z góry dzięki.
Zależy od brokera i tego jakiego depozytu wymaga... Sprawdź tabelę specyfikacji instrumentów finansowych danej firmy, kalkulator na ich stronie lub jeśli go nie mają to najlepiej skontaktować się bezpośrednio z brokerem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Na jakie waluty wpływ makro jest największy?
-
- Pasjonat
Trudno powiedzieć. Trzeba by było zbadać zmienność w czasie danych do zmienności w warunkach normalnych.
Kiedyś natknąłem się na stronę w której było ujęcie globalne traidingu tj. rozwinięty globus i
udział poszczególnych regionów (czy nawet krajów ) w forexie na daną chwilę z podziałem na buy i seel i chyba też pary walutowe.
Nie mogę tego trafić, może strona już nie istnieje?.
udział poszczególnych regionów (czy nawet krajów ) w forexie na daną chwilę z podziałem na buy i seel i chyba też pary walutowe.
Nie mogę tego trafić, może strona już nie istnieje?.
Dziękuję i pozdrawiam.