Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Doliczany jest do bilansu pozycji ale Equity uwzględnia właśnie ten bilans więc wychodzi na jedno.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ostrich
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ostrich »

witam,
Szukam indyka, który alarmuje o zamknięciu świecy. Dzięki z góry.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Czy brokerzy typu Admiral Markets, oraz Armada mają polską 'podmiotowość', czy nie? Chodzi mi o to czy środki u nich zdeponowane mogą być zajmowane przez polskie instytucje typu sądy, komornicy, etc. czy też są bezpieczne pod tym względem?

mareq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mareq »

Baton pisze:Czy brokerzy typu Admiral Markets, oraz Armada mają polską 'podmiotowość', czy nie? Chodzi mi o to czy środki u nich zdeponowane mogą być zajmowane przez polskie instytucje typu sądy, komornicy, etc. czy też są bezpieczne pod tym względem?
Chcesz wziąć gruby kredyt na forex i go nie spłacać? 8)
Nawet jeśli komornik nie ruszy ci depo u brokera to jak chcesz skorzystać z tych pieniędzy? Robiąc wypłatę idzie przelew na twoje konto a tam już komornik cztuje.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Baton pisze:Czy brokerzy typu Admiral Markets, oraz Armada mają polską 'podmiotowość', czy nie? Chodzi mi o to czy środki u nich zdeponowane mogą być zajmowane przez polskie instytucje typu sądy, komornicy, etc. czy też są bezpieczne pod tym względem?
Nie mogą być zajmowane, zwrócić uwagę na fakt, że wpłacasz środki do nierezydenta tut. brokera.
Czym innym jest natomiast to, że nie wypłacisz tych środków bez pośrednictwa banku a tu juz komornik zajmie.
Dziękuję i pozdrawiam.

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Fx_boy pisze:
Nie mogą być zajmowane, zwrócić uwagę na fakt, że wpłacasz środki do nierezydenta tut. brokera.
Czym innym jest natomiast to, że nie wypłacisz tych środków bez pośrednictwa banku a tu juz komornik zajmie.
Nie chodziło mi akurat o komornika, ale odnosząc się do wypowiedzi to przecież można mieć konto w jakimś innym kraju, albo na kajmanach i na nie wypłacić jak już coś...

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Baton pisze:
Fx_boy pisze:
Nie chodziło mi akurat o komornika, ale odnosząc się do wypowiedzi to przecież można mieć konto w jakimś innym kraju, albo na kajmanach i na nie wypłacić jak już coś...
AM nie informuje o stratach czy dochodach Traderów w PL - krótko mówiąc nie wysyła obligatoryjnego PITonga do Twojego US - bazują na aktualnej legislacji po prostu nie muszą jedyna opcja to nie wiem czy zapytanie wystarczy czy potrzebują czegoś więcej ze strony naszych służb - Tuskinia
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Witajcie.Pytanie o świece dzienne u różnych brokerów.Wiadomo, że się różnią w zależności od strefy czasowej.Które są "najważniejsze", najmocniejsze według Was?Na logikę czas Londyn i USA.Jeśli to fakt to jacy brokerzy mają świeczki w tych godzinach?Proszę o porady i komentarze.Z góry dzięki, miłego :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

silvarus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: silvarus »

Apropo świec, jak w mt4 ustawić naszą strefę czasową? Ciągle muszę dodawać 2h a nie można tego gdzieś ustawić?

ODPOWIEDZ