ja jestem turbo poczatkujacy, narazie staram sie ogarniac ogolnie o co w tym chodzi, i wiem ze troche minie zanim zaczne cos dzialac live na gieldzie, jesli juz nabede wiedze, wloze kasy, i wtedy stwierdze czy bede sie nadawal do tego czy nie, ale poki co mam pytanie na poziomie jak najbardziej podstawowym, tzn przegladalem w demku wykresy w rolizczeniu chyba tygodniowym, i pokazane to bylo na przestrzeni ogromnego czasu, nie pamietam zakresu, w kazdym badz razie chodzi o to, ze jesli kupujac pare EUR/USD zalozmy w okolicach niskiego kursu (bede pisal totalnie przykladowo aby dowiedziec sie na temat samej idei dzialania gieldy) czyli kupuje EUR/USD przy kursie 3,3001, ale zaczyna to leciec w dol, do 3.1001 czyli gdybym teraz go sprzedal, wiadome trace, ale jesli przetrzymie to cierpliwie, to przeciez w koncu kurs pojdzie do gory, powiedzmy do 3,5001 czyli w tym momencie jestem do przodu, wiadome ze dlugo czasu to trwa, ale
zmierzam do zadania pytania, w jaki sposob mozna przegrac kase, skoro jesli kupie cos po jednej cenie, i wytrzymie spadek ceny czekajac na "lepsze czasy" zeby go sprzedac. to jakby nie bylo na chlopski rozum powienien tak czy siak zrobic. i tu moje pytanie jak to jest ze mozna przegrac, i na jakiej zasadzie to dziala, prosil by o odpowiedz, a nie wysmiewanie sie

takie odp mnie nie interesuja
sorry, za pytanie, ale widac ze jestem poczatkujacy, ale naprawde bede sie cieszyl jak ktos to mi wyjasni
pozdrawiam