Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
symu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: symu »

Nie wiedziałem gdzie zapytać to pytam tutaj.

Jak zrobić w MT4 żebym widział na wykresie gdzie otwierałem i zamykałem pozycję? Ktoś wie o co mi chodzi?:D

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

W terminalu transakcji z zakładki Historia rachunku przeciągasz transakcję myszką na wykres.
Solą życia jest kasa.

symu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: symu »

personov pisze:W terminalu transakcji z zakładki Historia rachunku przeciągasz transakcję myszką na wykres.

Dzięki za odp :)

Awatar użytkownika
temal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: temal »

chce wiedzieć czy jak przez okres nauki odłożę 5 tys może mniej jest sens inwestować taka kwotę.

Spędzisz troche czasu na prawdziwym koncie to sam sie przekonasz ile będziesz w stanie zarobić. Może jesteś w tym genialny i w 3 miesiące dorobisz sie milionów jak to pisał jeden z brokerów w swoich felietonach a może wszystko stracisz. Osobiscie byłem kozakiem na początku :) i pierwszy depozyt chyba juz drugiego dnia straciłem. Teraz w miarę bezpieczny sposób ugrywam od 2 do max 10% depozytu dziennie czasami tracę ale nie myslę jeszcze o prawdziwych pieniądzach. Dla mnie aktualnie jest przejrzysta sytuacja na rynku może się to zmienic i znów wszystko stracę...
Najpierw spróbuj z pięcioma stówami na locie 0.01 lub 0.02 póxniej zacznij się martwić większymi pieniędzmi jak bedziesz ugrywał 100% depozytu miesięcznie to chyba 5 tyś na waciki starczy dla studenta... Chyba że piwo w studenckich knajpach podrożało :) lepiej o prawdziwych pieniądzach nie myśleć jak sie uczysz to pomyśl lepiej o dobrej praktyce w swoim kierunku może jakimś konkursie lub czymś ambitnym i forex nie będzie Ci potrzebny...

x34
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: x34 »

Siemka, czy moze mi ktos powiedziec jak zmienic wolumen przy otwieraniu transakscji z np z 0.05 na 0.5 lota mam tylko setne czesci lota i pozniej całe jak 1, 2, 3 itd a chcialbym miec dziesiate czesci lota jak 0,1 0,2 0,5 Jest to konto demo w AM na platformie MT4 acha i problem jest tylko na pc bo na aplikacji w iphonie wszytsko gra. Z gory dzieki za podpowiedz

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Klikasz prawym przyciskiem myszy na wykres.
Handel --> Nowe zlecenie

Tam masz do wyboru wolumen. Możesz wybrać z listy lub wpisać swoje wartości.
Być może Twój problem polega na tym ,że AM nie ma wartości rzędu 0,05 tylko przykładowo najniższa możliwa to 0,1 lota.

Pozdrawiam

x34
Bywalec
Bywalec

No własnie problem polega na tym ze ja chciałbym miec troche wiekszy wolumen bo 0.05 lota to jest za mało dla mnie a 1 lot to znow za duzo, wiem ze kiedys miałem 0.,1 0,2 0,5 lota a teraz tego nie mam :|

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

x34 pisze:a teraz tego nie mam Neutral
Możesz jaśniej? Nie możesz przestawić czy co?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

x34 pisze:No własnie problem polega na tym ze ja chciałbym miec troche wiekszy wolumen bo 0.05 lota to jest za mało dla mnie a 1 lot to znow za duzo, wiem ze kiedys miałem 0.,1 0,2 0,5 lota a teraz tego nie mam :|
Sądzę, że kolega rozwija listę z dostępnymi lotami i tam jest faktycznie 0,01-0,05 a potem 1 lot. Jeśli kolega życzy sobie inną wielkość, wystarczy wprowadzić ją bezpośrednio z klawiatury.

x34
Bywalec
Bywalec

No tak rozwijałem z listy i miałem tylko to co napisał Stforex, a moge wpisac wartosc bezposrednio z klawiatury, :) dzieki za pomoc i czas chłopaki ;)

ODPOWIEDZ