HunterPL pisze:pawlilimicimited pisze:coś mi powiedziało żebym na wszelki wypadek tak zrobił a zamnkął zlecenie i podeszło o 2 pipsy wyżej po czym spadła świeca.
rynek sie nie czuje... to nie stare skarpetki.
pawlilimicimited pisze:Więc chyba nieźle
gdybys mial 10 pipsow SL... a wybiloby ci Tp ponad sto pipsow ... a wszzystko na rachunku real... to za malo by bylo zeby powiedziec "niezle"... a gdybys byl w stanie to powtorzyc co jakis czas przez pol roku... to wtedy moze użyl bym slowa "chyba nieźle"
Mimo wszystkiego życzę dużo pipsów

Nie chodzi o wyznaczanie 100 czy iluś tam pipsów, nie chodzi też o powtarzalność przez pół roku czy nawet rok czasu. Ja bym się tak nie pysznił tym tak bardzo jak to właśnie robisz chwalac się bo wystarczy o jeden pips więcej i być może piszczysz cienko jak niewiasta.
Chodzi o wyczucie. Chodzi o doświadczenie. Widać mam mniejsze niż ty więc mi się należało garstka pipsików. Jeśli przyjdzie czas i bozia da mi nawet 1000 pipsów na jeden raz to faktem będzie nie samo 1000 pipsów za jednym zamachem a wyczucie ile było przed stop/losem.
Niejeden tak mówił jak ty teraz piszesz i co? Muszą chodzić do pracy bo zabrakło im pokory.
Fakt 100 postów nie oznacza że mam coś robić bo mam 100 postów. Nie przesadzaj.
Ale przyjdzie pora że przeczytasz słowa jakiegoś forumowicza że zgarną 100pipsów i o 1 pips miał s/l. Ale to będzie jego - nie twoje

I co powiesz? Szkoda że siebie samego tam nie było?
Na razie tyle mi z góry dał. Potem będzie więcej.