Cancer0s pisze:Pytanie jest co się stanie jeśli będzie zmiana trendu

Kiedy zamykasz pozycje? np. masz - 500 pipsów cena cały czas idzie w złym kierunku...co wtedy?
Co wtedy? Cena przebija istotny opór a ja idę na papierosa
Czekam, aż wróci i przetestuje nowe wsparcie i tam zaczynam otwierać longi i pozamiatane; floating się zeruje i na ile margin pozwala piramiduję z głową ale lot za lotem
A jak się boje o margin, to zaczynam skalpować rynek.
Tak wygląda Eurodolar po tym tygodniu. Już wszystkie pozycje zamknięte.
Po lewej na dole jest napisane "3.54

-- Lot @Risk 100%". To wskaźnik, który pokazuje ile lotów potrzebowałbym aby stracić cały Balance przy 1000 pipsowym ruchu. Musiałoby mnie z miesiąc w domu nie być, żeby tego dokonać. A dodam, że w polu "Kredyt" mam równowartość Balance (taki tam bonus od brokera który liczy się do marginu), więc potrzebuję zagrać 7 lotami i stracić 1000 pipsów, aby wyzerować DEPO. Grając 1 lotem mogę sobie pozwolić na 7000 pipsów jazdy w górę w dół. Straciłbym DEPO, gdybym trzymał pozycję krótką od 2000 roku

Przecież po drodze było tyle możliwości spiramidowania pozycji, że to jest impossible, żeby przegrać.
Możliwe? Możliwe, jak wszystko, ale trzeba być tumanem, żeby taką akcję zrobić. Bo jak można przegapić 1000 pipsowy ruch ?
A co do zmiany trendu, to ja "rozmawiam" ceną i ona "rozmawia" ze mną, więc jak się dobrze dogadamy i nie pokłócimy ze sobą, to na pewno znajdę odpowiedni moment. (przykład:
http://i0.simplest-image-hosting.net/16 ... olar96.gif )