Wskaźnik do ruchu bocznego

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

Wskaźnik do ruchu bocznego

Post autor: Płaski »

Czy może ktoś mi podać jakiś wskaźnik do trendu bocznego? Chodzi mi o taki gdzie pokazuje że jest ruch boczny i się nie zmienia, wiem że są takie oparte o fraktale ale jakie?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wskaźnik do ruchu bocznego

Post autor: MaRCHeW »

Witam.
Płaski pisze:Czy może ktoś mi podać jakiś wskaźnik do trendu bocznego? Chodzi mi o taki gdzie pokazuje że jest ruch boczny i się nie zmienia, wiem że są takie oparte o fraktale ale jakie?
No gralla raczej Ci nikt nie da :)
Śmiem twierdzić, że nikt nie ma tego o co prosisz.

Trendy boczne istnieją tylko na określonych TF'ach, jednak patrząc na inne TFy to co było boczniakiem staje się bardzo trendy :)
Dawno temu słyszałem takie trafne stwierdzenie, że Forex to jeden wielki boczniak - zależy tylko jaki duży TF wybierzesz.

Pośrednio do określania boczniaka można używać średnich i stochów ale pewnie nie tego szukasz ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

Post autor: Płaski »

nie szukam grala- Widziałek kiedys taki wskaźnik fraktalowy jak były jakies ostre ruchy to strasznie sie zmieniał i jak by grać pod to to by konto wyzerował ale jak był trend boczny to stał w miejscu, wogole sie nie zmieniał....i mnie o to chodzi...

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: sgorn »

Płaski pisze:ale jak był trend boczny to stał w miejscu, wogole sie nie zmieniał....i mnie o to chodzi...
i to zdanie w Twojej wypowiedzi pokazuje ze byłby to Grall ;) jesli juz szukasz wskaznikow to moze polaczenie ATR z ADX/DMI ? sprawdzales?
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

ODPOWIEDZ