woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
38
15%
Nie
152
59%
Zamierzam
69
27%

Liczba głosów: 259

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

player1
Komentarz wewnątrz rysunku :!: :!:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Peterr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Peterr »

o woodie cci dowiedziałem się wieki temu (chyba w 2003r) od niejakiego shadowa (link do forum na jakim w owym czasie udzielal sie shadow jest gdzieś w wątku). Od niego dostalem wykresik z przykładowymi trejdami. Wklejam go, może rozjaśni co nieco...

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

robsoy

Sprawdź do którego templates wrzuciłeś czy na pewno do
uzin2 pisze:MT4/ templates /
czy do MT4 / experts / templates / ----bo to zasadnicza różnica
Czytaj co piszą inni,od takich pierdoł masz PW lub watek dodatkowy :!:
cugan pisze:-------------Zanim coś wpiszesz przeczytaj!!!---------------
Jeśli ktoś ma coś ciekawego o systemie Woodie's , lub znalazł coś co może się przydać do pogłębienia wiedzy ,niech wrzuci tu link lub coś napisze nie zaśmiecajmy wątku zbytecznymi sprawami , nabijającymi strony i utrudniającymi znalezienie cokolwiek
Wszelkie spostrzeżenia co do systemu straty zyski czym spowodowane też są tu potrzebne Wrzucajmy tylko to ,co da Nam lub innym szanse znalezienia właściwej drogi do sukcesu.
Specjalnie dla wszystkich co chcą podyskutować o woodie's utworzyłem wątek w dyskusjach czasowych
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 779#210779
a dodatkowo Mod MrYogi przeniósłszy watek dyskusyjny do
Forum Forex Strona Główna n Forex - systemy i strategie
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=12346
Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.
Zapraszam tam do gorącej dyskusji Exclamation Exclamation Exclamation
Czy ktoś tu umie czytać jest wątek dodatkowy od pierdoł :!: :!:

Kilka zagrywek Woodies CCI na FOREX FACTORY
http://www.forexfactory.com/showthread. ... 201&page=2

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

Cugan, twierdzisz, że "Wszystkie oznaczenia są błędnymi wejściami dlatego Ci nie wychodzi".
Przeczytałem dokładnie cały wątek łącznie z podanymi linkami i stosuję się do zasad, a przede wszystkim do tej:
http://www.woodiescciclub.com/tools/polish-cci.pdf
Jeżeli CCI porusza sie w strone przeciwną do trendu, potem zawraca w
kierunku trendu, a całośc rozgrywa sie pomiędzy -100 Line i 100 Line, mamy
doczynienia z ZLR. Całość wygląda dużo czytelniej na wykresie poniżej.

Jak to możliwe, że moje próby wejścia w ZLR są błędne, skoro stosuję się do zasad? Wchodzę zgodnie z trendem i w miejscu w którym CCI odbija się od linii zera.

Dodatkowo nieopodal mojej pierwszej próby wejścia w shorta zaznaczyłeś wejście w long, co mnie zupełnie zbiło z tropu, ponieważ:
- są czerwone słupki, czyli trend spadkowy
- miało miejsce odbicie CCI
- na górze zielone prostokąciki oznaczają, że trend (spadkowy) jest mocny

Jakbyś mógł na początku skupić się tylko i wyłącznie na formacji ZLR, to byłoby bardzo pomocne, ponieważ my nie jesteśmy jeszcze skażeni wiedzą i zupełnie inaczej patrzymy na wykresy, a spory natłok informacji zupełnie nie sprzyja.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Post Peterr to wyjaśnia i jego rysunek
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=24544
ale Ty chcesz wiedzieć wcześniej zanim o tym napiszę
cugan pisze:Informacje w wątku mają służyć każdemu ,maja być przejrzyste, zrozumiałe i nie będę go kontynuował --
-------od d..........strony.
Jak komuś się tak się spieszy do trzepania kasiorki to są setupy w pdf. i linkach
I nie zrobię nic więcej jak to co mam napisać napiszę.Cierpliwość jest tu uzasadniona..
Nie będę teraz pisał ze wejścia na HFE , ślizgi po ostatnim barze lub przebicia linii trendu to najmocniejsze wejścia w pozycje, bo jak się nie opanuje podstaw to szkoda mojego czasu 8)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Chrisdot pisze:ałośc rozgrywa sie pomiędzy -100 Line i 100 Line, mamy
doczynienia z ZLR.
Jesteś pewien ze było to 100 Line widać na rysunku ,że jest on miedzy 200 Line i to wyraźnie więc jakie to ZLR
Chrisdot pisze:Woody zaleca, żeby na początku brać tylko pozycje w mocnym trendzie.
Musisz pojąć ,że woodie jest wskaźnikiem emocji rynku .Rynek szykuje się do wejścia w pozycja, jest rozgrzany szuka punktu, kiedy ma to zrobić i Ty to widzisz na woodie.Żaden inny wskaźnik Ci tego nie pokaże ,kiedy wejść i w którym momencie.Owszem pokaże Ci ze trzeba wejść,ale zanim to zrobisz od wejścia do realizacji zlecenia będzie różnica od kilku do kilkudziesięciu pipsów..Wiesz dobrze ,ze wejścia na szczycie lub na dołku są najlepsze a to właśnie woodie pokazuje.Dlatego jego skuteczność jest 100% .To Ty popełniasz błędy nie woodie w zajęciu pozycji.Woodie Ci to pokazuje, kiedy to uczynić ,ale to od Ciebie zależy czy to wykorzystasz czy nie .Na TF M5 dla obecnego charakteru rynku na edku wejścia mocne zobrazowane są zmianami trendu,dlatego poruszyłem temat definicji trendu na panelu .Każdy może sobie sam przyjąć strategie gry , co mu pasuje i albo grac na L lub na S albo w MIX -wszystko zależy na co się ustawisz i jak definiujesz trend na TF M5 dla danego przedziału czasowego
cugan pisze:Warto zwrócić uwagę, że przerwa linii trendu faktycznie CCI występuje przed skokiem w górę ceny - stąd CCI jest często określany jako

...........wiodący wskaźnik.............. dodam ..............orgazmu rynku. (zakumkałeś).

To tak jak z kobietą rozgrzaną w rozkoszy,przed szczytowaniem, która krzyczy " teraz wejdź"
i Ty to robisz szybko i bezczelnie a ona wije się z rokoszy wbijając Ci paznokcie w pośladki,tak mocno, aż poczujesz, że chwilę się z nich krew poleje.
Takie mają być Twoje wejścia w rynek jako inwestora
Masz mieć mokrą d.... w gaciach i przekonanie w sercu,że robisz to dobrze.
Potem nastąpi euforia i satysfakcja z dobrze odwalonej roboty....ufff
Jeśli pojmiesz to co napisałam nie przegrasz ,lecz zarobisz i to nie kilka pipek.
Dlatego tak istotne jest pojecie idei woodie, a nie trzepanie ogranych setupów,jeśli to pojmiesz reszta przyjdzie sama
Ostatnio zmieniony 02 sie 2010, 08:09 przez cugan, łącznie zmieniany 3 razy.

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

Jesteś pewien ze było to 100 Line widać na rysunku ,że jest on miedzy 200 Line i to wyraźnie więc jakie to ZLR
Tak, tez to spostrzegłem po wysłaniu i przeczytaniu postu. Widzę też, że niektóre pozycje które zaznaczyłem nie są w mocnym (zielone prostokąty na górze) trendzie. Woody zaleca, żeby na początku brać tylko pozycje w mocnym trendzie.

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

Witam...ogólnie system ciekawy...wielkie dzięki cugan...za wprowadzenie w temat...respect dla Ciebie

Mam jeszcze problem...z interpretacją CCI Helper...ale mam nadzieje,że olśnienie przyjdzie ;)

pozdrawiam i życze dużo pipsów
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Wrzucam szablon, który znalazłem być może wykorzystam go do opisu formacji ..
Ma ciekawe połączenie LSAM i EMA w jednym.Zasada wrzutki do MT4 standardowa jak poprzednie szablony..

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

ogólnie ciekawie wygląda DPO ale bardziej wygładzone...porównując to z wodie`m widać podobieństwo tych 2 wskazników...DPO ma ten plus...że nie skacze jak większość wskaźników...a jak juz zaliczy dno albo sufit to jest wtedy mega sygnał///
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

ODPOWIEDZ