Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.
kuchara23 poczytaj temat, jest na początku wyjaśnione.
Tak, sam Woodie mówi o tym, że najlepiej grać na interwale M3, ale równie dobrze sprawdza się M5, na czym prawdopodobnie większość osób gra.
Obecnie w nowych technikach stosuje się range bars, które likwidują szumy na wykresie i zmniejszają ilość fałszywych sygnałów przy małej płynności rynku.
Tak, sam Woodie mówi o tym, że najlepiej grać na interwale M3, ale równie dobrze sprawdza się M5, na czym prawdopodobnie większość osób gra.
Obecnie w nowych technikach stosuje się range bars, które likwidują szumy na wykresie i zmniejszają ilość fałszywych sygnałów przy małej płynności rynku.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
A ustawienie CCI cały czas na 14 czy zmieniłeś?jawakow pisze:Ja stosuje Swing Trading na interwale D1 i Woodie sprawdza sie doskonale na wykresach dziennych. Zreszta w ksiazce i filmie wyraznie podkresla, ze mozna uzywac tez na dziennych. Wiekszy komfort pracy, sprawdzasz wykresy raz dziennie i trendy tez sa dluzsze.
Dla interwalu H > 1 tylko CCI = 20leszczu pisze:A ustawienie CCI cały czas na 14 czy zmieniłeś?jawakow pisze:Ja stosuje Swing Trading na interwale D1 i Woodie sprawdza sie doskonale na wykresach dziennych. Zreszta w ksiazce i filmie wyraznie podkresla, ze mozna uzywac tez na dziennych. Wiekszy komfort pracy, sprawdzasz wykresy raz dziennie i trendy tez sa dluzsze.
Rynek się zbiera coraz więcej formacji przeciw trendowych ( counter-trend) .To znaczy ,ze gotowość rośnie do ruchu w dół.Dywergencyjnie gotowość jest .,
Jak TCCI przebije linie 33 Line można się spodziewać shrota i to mocnego. Granica WE w pozycje to obszar spekulacji 66-33 Line. Z mojej oceny na innym AT zasięg może być nawet do 1,3178
Niezwykle istotne jest zachowanie na poziomach 1,36 i 1,515
Jak TCCI przebije linie 33 Line można się spodziewać shrota i to mocnego. Granica WE w pozycje to obszar spekulacji 66-33 Line. Z mojej oceny na innym AT zasięg może być nawet do 1,3178

Niezwykle istotne jest zachowanie na poziomach 1,36 i 1,515
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Podtrzymuję istotne są poziomy 1,3515 i 1,343cugan pisze: Z mojej oceny na innym AT zasięg może być nawet do 1,3178

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Dobre miejsce na wrzucanie rysunków ćwiczebnych z woodie
I w temacie i jest ślad dla innych
EUR _USD _H1

I w temacie i jest ślad dla innych
EUR _USD _H1

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 258#273258maryha22 pisze:czy to dywerengencja jest na short?
Gdyby nie interwencja zespołowa banków - WE w S byłoby udane ..
Jak ktoś wyczuł co się kroi można parę (ponad 20)pipek było wypukać.
Dywergencje zadziałały siły zewnętrzne były silniejsze