Własny trading room? handlujecie w domu? Czy w biurze?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Własny trading room? handlujecie w domu? Czy w biurze?

Nieprzeczytany post autor: profession »

Witam

Do tematu własnego biura [trading room'u] podchodzę po raz trzeci. Nie wiem jak to wygląda u Was ale u mnie nie sprawdza się praca w domu. Potrzebuje jakiegoś swojego miejsca gdzie mogę się skupić i oddzielić czas pracy od czasu relaksu w domu. Zresztą skoro profesjonaliści wybierają biura to musi coś w tym być.

Oglądałem już kilka lokali w Krakowie. Na razie rozglądałem się za coworkingiem. Jednam mam mieszane uczucia. Ludzie którzy tam pracują są totalnie na luzie. Krzyczą, gadają, śmieją się. To raczej nie dla mnie. Ja raczej potrzebuje skupienia. Może gdy ktoś robi grafikę, lub księguje może sobie robić przerwy kiedy zechce. W tradingu to raczej niemożliwe.

Kolejny minus to to, że biura często otwarte są od 9 rano. Jak dla mnie to stanowczo za późno. Nwwet pytałem czy mógłbym przychodzić wcześniej ale nie za bardzo im się to spodobało.

Jedyne biuro które znalazłem dostępne 24h ma coś w rodzaju open space. I chyba ku temu się skłaniam. Jednak nadal nie mam przekonania do pracowania z ludźmi którzy nie znają specyfiki tej pracy. Nie rozumieją, że muszę być skupiony i nie mogę gadać, śmiać się, robić kawy 3 razy na godzinę. Nie chce być postrzegany jako dziwak. Choć tak naprawdę mnie to mało obchodzi. Pisze o tym z ciekawości.

Wiem, że moje problemy mogą się wydawać banalne, ale proszę was o wasze doświadczenia.

Gdzie pracujecie? Z kim? I jakie macie doświadczenia z trading w coworkingu? W biurze z innymi ludźmi?

Może ktoś z was wynajmuje biuro z kolegami traderami?
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
ghost_dog
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Własny trading room? handlujecie w domu? Czy w biurze?

Nieprzeczytany post autor: ghost_dog »

Cześć, zgadzam się z intencją tego wpisu - przestrzeń przeznaczona tylko do pracy to podstawa. Od siebie chcę jedynie dodać, że warto zainwestować w dobre i duże monitory. Dla komfortu. I dla higieny pracy.
Matters of great concern should be treated lightly. Matters of small concern should be treated seriously.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Zależy jak jest w domu. Jeśli masz swój w miarę przestronny gabinet, nikt Ci nie przeszkadza to ma to swoje plusy. Jeśli na rynku nic się nie dzieje, można śmiało zrobić przerwę i nie jest to już niejako pracą.
Dlatego można dużo dłużej wytrzymać tak jak w moim przypadku od 6 rano jestem przy komputerze, a czasami zdarza się kończyć pracę o 23 - prowadząc portal więc nie tylko trading ;)
Jest ten komfort, że kiedy nic się nie dzieje, potrzeba odrobiny odpoczynku można wziąć książkę, chociaż ja najczęściej drukuję sobie coś związanego z rynkami (mógłbym to czytać przed komputerem w tej samej pozycji, ale czytanie tego w formie drukowanej wygodnie jest formą odpoczynku) usiąść na kanapie w innym pokoju i po prostu odpocząć.
Będąc w biurze nie sądzę żeby dało się wytrzymać dzień w dzień 14-16h aktywnie na rynkach.

Zgadzam się z ghost. Przede wszystkim musi być szybki komputer, duże monitory (bez przesady i osobiście nie potrzebuję 12) i oczywiście sprawny net.
Jak dla mnie da się pracować w biurze w domu i ma to swoje plusy. Trzeba dużo pracy żeby przezwyciężyć minusy (zrób zakupy przecież jesteś w domu etc ;) ), ale da się.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

profession pisze:Witam
Jednam mam mieszane uczucia. Ludzie którzy tam pracują są totalnie na luzie. Krzyczą, gadają, śmieją się. To raczej nie dla mnie. Ja raczej potrzebuje skupienia. Nie rozumieją, że muszę być skupiony i nie mogę gadać, śmiać się, robić kawy 3 razy na godzinę.
Takie proste pytanie, jeżeli nie chcesz gadać i śmiać się to po Ci towarzystwo innych osób?;)

Co innego można robić w towarzystwie?

Patrzeć sobie w oczy?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

jasonbourne pisze:
Takie proste pytanie, jeżeli nie chcesz gadać i śmiać się to po Ci towarzystwo innych osób?;)

Co innego można robić w towarzystwie?

Patrzeć sobie w oczy?
Oczywiście, że chce to robić :) tylko chce pracować z ludźmi którzy rozumieją specyfikę tej pracy. Że jednak potrzebuje większego skupienia i spokoju niż np. grafik komputerowy. Moment w którym otwieram czy zamykam pozycję, ogłaszanie danych o bezrobociu w stanach itp to chwile w których po porostu nie mogę sobie robić żartować z innymi.

Poza tym praca w domu to ciągła praca. 24h. A ja chcę oddzielić czas pracy od czasu z rodziną. Chce mieć ten 11 godzinny dzień pracy w którym mogę się skupić i odciąć od wszystkiego. Wiecie jak jest w domu. Atu ktoś dzwoni do drzwi, tu znowu listonosz z poleconym potem ktoś dzwoni i chce gadać przez telefon. Jednym słowem u mnie się to nie sprawdza.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Wealth Forex
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wealth Forex »

Pracuję w domu, wynajmowanie biura to tylko dodatkowy i niemały koszt, więc po co mi to? Poza tym biuro potrzebne jest wtedy, jeśli praca wiąże się z obsługą klientów, których gdzieś trzeba przyjmować - tu tego nie ma. Puki co jedyna obsługa klientów wiąże się z odpisywaniem na maile, ponieważ prowadzę bloga o tematyce fx, a do tego biura nie potrzeba.
W domu wszyscy wiedzą, czym się zajmuję - jak mówię, że teraz jestem zajęty, bo muszę obserwować rynek, czy nie pojawi się sygnał do zajęcia pozycji - to znaczy, że teraz mnie "nie ma". Jeśli danego dnia sytuacja wskazuje na to, że nie pojawi się sygnał do wejścia w rynek, bo np. na rynku panuje chaos lub jest silny trend, który nie wiadomo kiedy się skończy (wchodzę tylko, kiedy pojawia się korekta i mam jednoznaczny sygnał, że ona się kończy i będziemy mieli kontynuację głównego ruchu, opinia większości i owczy pęd mnie nie interesuje), to wtedy wyłączam komputer i nie myślę o rynku. W pracy nie potrzebuję towarzystwa innych ludzi - liczy się zadanie. Poza tym w tej profesji inni ludzie tylko by mi przeszkadzali. Muszę mieć skupienie, bo inaczej mogę się pomylić.
Jest czas na pracę - wtedy potrzebuję skupienia, ciszy i samotności. I jest czas na odpoczynek - wtedy mogę spotkać się ze znajomymi przy piwku, pójść na basen czy po prostu puścić sobie jakiś film w TV albo z internetu.
Co do wymagań technicznych. Dobre łącze to podstawa, tutaj można wykupić lepszy pakiet. Lepiej zapłacić kilka złotych więcej i mieć dobre połączenie z siecią niż robić pozorne oszczędności, a potem mieć "koszty alternatywne" w postaci przegapionego wejścia, które mogło przynieść ładny zysk, ale akurat wtedy internet odmówił posłuszeństwa. Jak kogoś stać, to dobrze jest kupić sobie zapasowy komputer/laptop. Komputer to tylko maszyna i może się popsuć. Wtedy dobrze jest mieć w zanadrzu zapasowy, żeby nie ominęło nas jakieś mocno zyskowne wejście, kiedy nasz "podstawowy" komputer będzie w naprawie.
Codzienny blog o handlu na rynku walutowym.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

W Krakowie Treading Room dstępny jest przy al. 3 Maja 9. Doskonała loklalizacja. Brak strefy. Parking strzeżony. Błonia. Stołówka studencka "Żaczek". Jednym zdaniem cisza, spokój, zieleń.

Dostępność: 24h/dobę
WiFi: TAK
Drukarka: TAK
Flipchart: TAK
Catering: TAK (kawa, herbata, woda, ciastka) w cenie abonamentu

Opłaty: 7 PLN za godzinę lub 250 PLN miesieczny abonament bez limitu godzin.
W załączniku zamieszczam poglądowe zdjęcie. Zapraszam :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

byle pomieszczenie po blachorse czy to coś innego ?

xwing
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xwing »

Traduje w pracy w kiblu ze smartfona.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

xwing pisze:Traduje w pracy w kiblu ze smartfona.

To chyba niezbyt dobra lokalizacja do tego typy pracy z pieniędzmi :D Ja niestety w domu, częśto przy dzieciach
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

ODPOWIEDZ