Własny trading room? handlujecie w domu? Czy w biurze?
Re: Własny trading room? handlujecie w domu? Czy w biurze?
Wszystko zależy od preferencji. Handlowałem w wielkim trading roomie gdzie był hałas, ale i dużo śmiechów i świetna atmosfera. Tradowałem sam w domu, ale po kilku miesiącach człowiek zaczyna sam do siebie mówić i dziczeje bez kontaktu z innymi ludźmi:) Teraz handluje w małym trading roomie w pracy. Cisza, spokój, a jednocześnie jest z kim pogadać i się pośmiać.
W Gdańsku pojawiają się tego typu przestrzenie, np. Inkubator Przedsiębiorczości Starter czy AIP Business Link. Teoretycznie są to miejsca, gdzie przeważnie "robimy internety i startapy", ale mam okazję posiedzieć w Business Linku raz w tygodniu przez kilka godzin na coworkingu i na pewno jest to zdecydowanie lepsze miejsce niż dom
Stosunkowo cicho, spokojnie, można się zaszyć gdzieś z tyłu w kącie i nikt nie przeszkadza. W domu największym problemem jest dla mnie przekonanie reszty domowników, że naprawdę "coś robię", a nie oglądam fejsbuka i czytam książkę 

Ja traduje w domu już parę late i jeszcze nie zdziczałem
Biuro to marnowanie kasy, a żeby mieć odpowiedni komfort pracy zbliżony do domowego to musiałbym wynająć duże biuro a w warszawie to kilka tys miesięcznie.

Biuro to marnowanie kasy, a żeby mieć odpowiedni komfort pracy zbliżony do domowego to musiałbym wynająć duże biuro a w warszawie to kilka tys miesięcznie.
może to zabrzmi śmiesznie ale czemu nie iść do biblioteki. Jest za darmo, wszyscy są cicho, dostęp do wifi jest chyba wszędzie a co do godzin to chyba dzięki naszemu przesunięciu czasowemu biblioteki są czynne wcześniej niż rozpoczyna się sesja londyńska.
- kosmowariat
- Gaduła
nie wiem czy w bibliotece wytrzymają te !@#$%%^& po trafieniu SL'a 

Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
Ja nie pamiętam czy WiFi jest np w bibliotece UG. Kiedyś tam przesiadywałem, ale miałem internet gsm. Pisałem jakieś tam artykuły, ale też oglądałem wykresy. Słuchawki na uszy i można siedzieć
Gorzej z tym !@$%!@$ jak ktoś już musi 
Pomysł bardzo fajny. Dodatkowo można coś tam poczytać na miejscu
Trochę literatury na temat można znaleźć... chociaż to kiedyś w Olsztynie w bibliotece UWM maglowałem, a na UG to chyba w Sopocie jest jeszcze biblioteka jeśli nie została jeszcze przeniesiona.

Pomysł bardzo fajny. Dodatkowo można coś tam poczytać na miejscu

Są też tak zwane biura wirtualne ... miejsce pracy to biurko lub gabinet. Też ciekawa opcja dla kogoś kto chciałby pracować poza domem i mieć atmosferę "biurową". Kwestia tylko godzin pracy takiego biura i ludzi w biurze. Są też sale biznesowe... można uciec z domu i tradeować w spokoju
tak żeby nieco nakreślić o co chodzi to może podam dla przykładu z pomorskiego: biurowirtualne.gda.pl ... i mazowieckiego: vimaroffice.pl

- klonmarcin
- Maniak
Ja także w domu - mam osobny pokój gdzie zajmuję się tylko sprawami związanymi z FX. Wystarcza mi jeden monitor 23 cale do tego w tle radio internetowe - dodatkowo dvb-t na usb i czas spokojnie można zagospodarować.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Ja pracuję i w domu i w biurze. Nie mam tutaj specjalnych zasad. Jak zaczynają mnie wkurzać domownicy- jadę do biura. Gdy drażnią kumple z pracy - jadę do domu. System się sprawdza, jak na razie nie zwariowałem.
Pozdrawiam, Paweł
Pozdrawiam, Paweł
Biuro poza domem dla zawodowego tradingu to bardzo dobra rzecz.
Profesjonalni traderzy którzy w ten sposob sie organizuja robia to z dwóch powodów.
1. Mozliwosc zatrudnienia tzw risk managera
Zawodowcy zdaja sobie sprawe, ze trading to psychologia i ze kazdy trader musi miec zewnetrzna blokade , która Go odsunie od rynku w sytuacjach ekstremalnych.
Zatrudniaja pracownika ktory kontroluje ryzyko wg ustalonych zasad i wylacza tradera z aktywnosci jesli dochodzi do zaprojektowanych sytuacji
2. Wzajemne postrzeganie rynku i wymiana doswiadczen
- zeby nie zdziwaczec potrzebny jest kazdemu zwykly socjal z innymi ludzmi.
Profesjonalni traderzy którzy w ten sposob sie organizuja robia to z dwóch powodów.
1. Mozliwosc zatrudnienia tzw risk managera
Zawodowcy zdaja sobie sprawe, ze trading to psychologia i ze kazdy trader musi miec zewnetrzna blokade , która Go odsunie od rynku w sytuacjach ekstremalnych.
Zatrudniaja pracownika ktory kontroluje ryzyko wg ustalonych zasad i wylacza tradera z aktywnosci jesli dochodzi do zaprojektowanych sytuacji
2. Wzajemne postrzeganie rynku i wymiana doswiadczen
- zeby nie zdziwaczec potrzebny jest kazdemu zwykly socjal z innymi ludzmi.
TraderBook
Informacje zawarte w postach nie mogą być traktowane, jako propozycja nabycia jakichkolwiek instrumentów finansowych.
Autor nie ponosi odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych na podstawie informacji zawartych w niniejszym materiale.
Informacje zawarte w postach nie mogą być traktowane, jako propozycja nabycia jakichkolwiek instrumentów finansowych.
Autor nie ponosi odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych na podstawie informacji zawartych w niniejszym materiale.