Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

I wyprzedzając pytanie, tak, nie sypiam zbyt wiele :) lekką bezsenność, ale staram się czasu nie marnować :) Pozdrowienia dla tych co czytają.

P.S
Już widzę moją zaskoczoną minę po otwarciu, gdy wszystko pójdzie w innym kierunku niż myślę :D

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

A dzisiaj demko na AM :)
Swoją drogą, jakieś komentarze co do tych analiz moich ostatnich? Kto jest za, kto jest przeciw, kto się wstrzymuje od głosu :P Proszę podnieść rękę i nacisnąć przycisk :) zerknięć dużo, opinii zero, a właśnie o opinie chodzi w prowadzeniu dziennika, bo przecież ja wiem co myślę nie muszę sobie tego rysować :))

Życiowe:
http://www.youtube.com/watch?v=HIfqIRWP ... re=related :) co dziwne jeszcze nie usunięte z YT

uszasz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: uszasz »

Tak na szybciorem odnosnie shorta na CAD/JPY:

Obrazek

i na daily:

Obrazek

Analiza troche niedbała, robiona na szybciora. Zaznaczylem rzeczy ktore moim zdaniem wskazywyalyby na shorta na tej parze, jednak mimo wszystko dolki w tej konsolidacji na daily są coraz wyższe więc mozna domniemywac ze obszar oporu z analizy zostanie w koncu przełamany, pytanie jedynie kiedy. W tej sytuacji postawilbym sell limit w okolicach 89.50 i nie wychylal sie z tp poza trendlajna, bezpieczniepomiedzy 86 a 86.60 (wiem, szeroki przedział ;p)
Ostatnio zmieniony 21 mar 2010, 18:00 przez uszasz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Hehe prawidłowo uszasz :D i fakt.. muszę zwiększyć risk :D bo adrenaliny mało :twisted:

Dzisiaj wysyłam formularz o konto micro (centy) na FXOpen.com, zobaczę jak oni śmigają :)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Tekron pisze: muszę zwiększyć risk :D bo adrenaliny mało :twisted:
Hm.. to może przejdź koło grupki dresów i powiedz im coś niemiłego :> ? emocji i adrenaliny Ci nie zabraknie... tylko obyś szybciej biegał niż oni :)

Tu się zarabia a nie prosi o manto, ale to tylko moja teoria :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nie no żarcik to był :)), w planie mam troszkę podreperować to moje konto małe u admirali, wszystko zależy od otwarcia dzisiaj, jak tam mój Buy na USD/JPY będzie stał po nim, czy mi 10zł nie zostanie. Później już grzecznie gram u Admirali, a do zabawy sobie to centowe otwieram u tych FXopen (Zabawa czytaj - testy EA, skalp albo long short zostawiane na miesiące :) itp.) A tak ogólnie to się biorę do roboty i szukam sensownych wejść :) oby się udało faktycznie coś zarobić i za dużo nie tracić z tego zarobku :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Co do risk management mojego, to jestem przyzwyczajony do gry na 0,01-0,05 lot, maxymalnie otwartych trzymałem 1.0lot na takim rachunku. Nie gram dużą kasą, bo się naczytałem o market makerach no i ta sytuacja z fxclearing ostatnio też dała do myślenia. Około 1000zł i zwykle 2/3 odrazu wybieram wtedy, średnio wpłacam po 150zł-300zł (w razie wyzerowania rachunku :)) po dopóki mam chociaż 15zł to walczę :D). Mam w miarę lekkie podejście przez to ale przegrywać bynajmniej nie chce. Na początku śledziłem innych trejderów, m.in właśnie Toda Gordona, stąd mam przyzwyczajenie do stawiania s/l 50-80pkt i long term trade. Teraz powoli się przestawiam na mniejszy s/l i 2-3stopniowy profit. I próbuje sobie, która strategia gry mi najbardziej będzie odpowiadać. :) także niech głowa nie boli, że tutaj strzelam z zamkniętymi oczami. Ogólnie zasada jest wyczuć trend na Monthly,Weekly,Daily, Fibo na H4 ,H1 i M30 , świece na M15 , wskaźniki sprawdzam zwykle tylko na M15, H4 i Daily a korzystam z Zig zag, MA na 120, MACD ustawianym odpowiednio do większości par, szczególnie EUR/USD, USD/JPY, USD/CHF, EUR/GBP i AUD/USD, te najbardziej lubię. Hmm mam jeszcze oczywiście candle timer, fractale oraz Stochastic oscilator użyty z RSI, co ładnie się sprawdza na przebiciu MA na H4. I jak już sobie ustale czy widzę jakąś formacje, wybadam trend, zerknę na wskaźniki to szukam oporów i wsparć żeby wyznaczyć bezpieczne t/p i s/l, zwykle duże. Dane fundamentalne opracowuje sobie w weekendy, i staram się raczej sam je wydłubywać np. z Yahoo finance, ale nie dailyfx itd. Jeśli coś brzmi dla mnie sensownie to zapisuje w zeszyciku, kilka takich zapisków, wnioski i tyle. Na forecasty średnio liczę, szczególnie jak większość się wyświetla parę dni przed ogłoszeniem. No i oczywiście cały czas się uczę, na błędach także :), testuje też sporo rzeczy i zastanawiam się gdzie otworzyć już konkretniejsze konto. Niby mam dwa rachunki u forex.com ale sam nie wiem czy warto u nich większą kasą obracać.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2010, 18:01 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Co do forex.com, nie grałem tam dawno ale zniechęciło mnie tam brak METATRADERA, tylko jakiś dziki chart, przekłamany jak dla mnie z nieciekawymi wskaźnikami z małą możliwością modyfikacji. Brak możliwości hedge, a skalpowanie też odpadało. Jedyne plusy dla mnie to w miarę rzetelnie i na czasie podawane informacje no i od czasu do czasu opisywane trejdy Toda Gordona z bardzo dużym ryzykiem, zwykle wielkość zarobku=wielkość straty i około 120-200pkt punktem odniesienia. No i jeszcze 40zł około zjadały wypłaty :]

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

FXopen już mnie drażni brakiem możliwości wpłaty kartą tylko szeroki wybór pośredników albo przelew bankowy, więc na razie sobie odpuszczam. Zresztą z admirala as. jestem w miarę zadowolony. Jedna reklamacja była moja o źle zrealizowanym zleceniu, dokładnie mówiąc : 30minut po otwarcie w niedziele nocą, ceny już ustabilizowane, wchodzę z buy po cenie 1,3700 przykładowo, zlecenie przyjęte, nagle margin call i 20zł na koncie zostało. Stało się tak bo buy został przyjęty po cenie z kilku dni wcześniej momentalnie zamykając stratę, zadzwoniłem podałem nr zlecenia i w ciągu paru godzin 400zł wróciło na konto. Jedyna wpadka z ich strony jeśli o mnie chodzi. Nie narzekam obecnie.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Kolega uszasz dołącza od dzisiaj z analizami do mojego Journala, zawsze kilka podejść i robi się ciekawiej :)

ODPOWIEDZ