Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

powiedz lepiej co tam widzisz na gu jako tp jak spadać będzie :P nie lubię takich sytuacji jak do lewej strony wykresu jest w .... i jeszcze trochę przewijania :D

2x odbiliśmy się z tego samego miejsca jak przewali wsparcie to raczej poleci :D ale gdzie to ciężko mi na tę chwilę prorokować

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

:) zaraz zerknę, nie śledził innych par ostatnio, za dużo roboty :) jak coś zobaczę tam ciekawego to zaraz napisze :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

yyy podwójne dno? czy mi się wydaje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Kupowałbym GU i to teraz
Obrazek

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

To samo napisałem... co do kupna - WG mnie za wcześnie. d1 sugeruje dół jeszcze trochę.. wczoraj przebiliśmy wsparcie 4930 - wg mnie konkretne było :P no i jeszcze ten trend down cały czas

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

to samo edek - seria czerwonych 4h (na am) jedna mała biała i next czerwona przebijająca :D zasadniczo można by zaryzykować buy na 0,01 ale to gra nie warta zabawy ;/

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ja kupiłbym teraz pół, oczekujące drugie pół dał tam gdzie podwójne dno i odmierzył 2/l dla obu 10pkt poniżej tego dnia. A wejście bezpieczne na tej linii po przebiciu MACD
Obrazek
1,4910 tu bym dokładał drugie tyle do lota. Ruch na jakieś 100-150pkt tam w górę.
Obrazek

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

nie znam się na macd :D ale czy ono czasem nie zakręca w dół ? :D

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:) MACD raczej średnio idzie przewidzieć, ja używam jako wskaźnika gdzie ewentualnie dodać pozycje. No i gdy linie z wykresu pokazują mi przecięcie ładnie tak jak przecięcie na MACD to wtedy jest dobry moment. Inaczej MACD jest średnio użyteczne. I zerkam też na DeMarker lub RSI żeby zobaczyć jak tam akumulatorki są naładowane na parze :)
Ogólnie to może wyglądać teraz na lekki dół na krótszych terminach szczególnie, ale to raczej będzie mniejsza fala. I tak jak mówię, teraz wejście z ryzykiem większym, więc połówka lota (dla greedów:) ) a na przecięciu bym wchodził pewniej ( i druga połówka lota ) :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Podoba mi się też ten cofnięty korpus świecy na H1 i to że teraz znajduję się następna nad większością supportów z historii ostatniej. :)
Obrazek

ODPOWIEDZ