Wisienka na torcie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
EFFECTIVE

Re: Wisienka na torcie

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

Nemojimmy pisze:
forexkiller pisze:Witam, mam chwilkę więc zrobię małe podsumowanie tygodnia.

W tym tygodniu było 6 transakcji. Jak na grę daytrading to IMHO za mało. Muszę pomyśleć jak to zwiększyć. Nieraz na SD czekam na danej parze kilka dni a w tym czasie inną metodą mógłbym zgarnąć już coś. Ale trzymam się SD i zostaję przy tym, na SR ani LT nie zamierzam grać chyba że w konfluencji z SD.
Spokojnie bez spiny,bo pamiętaj że masz też szkołe która powoduje zmniejszenie ilości zlecen.
Zawsze warto się rozwijać ale dogłębny 'research' danej metody to podstawa.Odnośnie S/R to nie warto się ograniczać.Jak połaczysz wiedzę o S/R z wiedzą o S/D to daje to fajne efekty ;)

Trzeba być elastycznym i tyle, wszystko się przydaje, ale można się tez skupić tylko na jednym jeśli nie chcemy traktować rynku ''finezyjnie'' i skupic się po prostu na sygnale który daje dużą przewagę i wchodzić gdy jest sygnal a 6 to i tak za dużo. Wystarczy kilka dobrych w miesiącu i nie będziesz się musial martwic o pieniądze bo przecież po to tu jesteś, dla pieniędzy.

pozdrawiam

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Pieniądze są środkiem do celu:) Cel sam w sobie jest inny. :D
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Ja też w tym tygodniu miałem 6 zagrań i jest to mój najlepszy tydzień w życiu. Liczy się jakość a nie ilość, pamiętaj o tym. Ja wolę mieć 5 zagrań dobrych niż 15 średnich nawet przy tym samym wyniku. Wiem, że to trochę głupio i prosto zabrzmi ale... Spójrz na wykres jako ruch-korekta. Przeanalizuj jak to wszystko działa. Jak zobaczysz pewne rzeczy to wtedy polecam cofnąć się wstecz do wcześniejszych zagrań, sam zobaczysz w jakich głupich miejscach wchodziłeś (piszę to na własnym przykładzie). Powiem Ci, że po paru latach na FX doceniłem narzędzie jakim jest fibo, dzięki pewnemu użytkownikowi tego forum. Nie będę pisał kto to, ale dam pewną wskazówkę, że wrzucał w różnych tematach filmiki ze swoich zagrań. Dzięki tym filmikom w końcu zobaczyłem jak to wszystko działa. Połączenie starego systemu czyli SR, LT, RN, SD, ZL + Ruch rynku zobrazowany dzięki fibo nareszcie daje mi sensowne wyniki.

Pozdrawiam i powodzenia życzę :)
Midas

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

oj tak tylko jakość
w tym tygodniu 5 zagrań i wszystki słabe ale nieraz sie trafi jedno czy dwa na miesiąc dobre i one właśnie robią wynik
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Dzięki Panowie za rady. Piszcie mi tutaj jak najwięcej :D

Twój dziennik Midas jest w planach przeczytania zaraz po tym który teraz czytam :)

Macie rację, liczy się jakość a nie ilość.

Awatar użytkownika
futureforex111
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: futureforex111 »

Witam. Poczatek miales super, zalozenia, etc.. wydaje mi sie ,ze zajmujesz sie zbyt duza iloscia instrumentow, wyczuj ruchy ,amplitudy cen na max. 2-3 parach i tylko nimi sie zajmuj , co do edka ,to juz jest przeszlosc . -tym bym sie nie zajmowal, trzymam kciuki :)

forexkiller
Gaduła
Gaduła

futureforex

Właśnie tutaj jest mój problem, jak mam za mało transakcji to dokładam pary walutowe do mojego portfela zamiast skupić się na majorsach. W tej chwili mam 10 par walutowych+ indeks dolca i euro. :D

Tak jak teraz polecę do końca lutego. Zobaczę czy wyjdę na plus czy na minus na koniec, jeśli na plus choćby maleńki to zostawiam wszystko tak jak jest i szlifuje dalej strategię, jeśli na minus będę musiał wszystko przemyśleć i wtedy zastanowić się nad doborem par walutowych.

Następną rzeczą nad którą poważnie myślę to dodatkowo wyznaczanie poziomów ręcznie bo wskaźnik wszystkich nie rysuje, wtedy muszę ograniczyć się do 5-7 par a nie 10 :)

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Witam, dzisiaj wejścia na innym koncie do testów. Kilka stratnych.

Jedno jak narazie zyskowne na AUDUSD. SD +R2. Możliwe że przytrzymam to wejście dłużej.

Testuje sposób wyznaczania miejsc zwrotnych na które mógłbym grać. Jak testy się powiodą i będę widział że cena je respektuje to możliwe że wprowadzę to do swojego tradingu.

Jak dla mnie mamy piękny układ pięcio falowy na GBPCHF na H4 i lecimy w dół na korekcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Drugie S dołożone z 0.90357 z SL 90487.

Ma ktoś z Was może linki do jakiś ciekawych lektur na temat korekt płaskich/ prostych i ogólnie całego Elliota?

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Long na GBPJPY, SD i pivoty nałożyły się na siebie. Było oczekujące które nie zostało wzięte, więc wszedłem z ręki. Na wyższym interwale znajdujemy się pod oporem więc ten long troszke ryzykowny.

Jak wrócę na konto na któym grałem od początku to dam znać. Narazie transakcje są na innym koncie demo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ