To własnie zbyt duży lewar jest powodem utraty kasy przez większośc traderów. Im szybciej to sobie uswiadomisz tym lepiej. Szczególnie dla kontaNieśmiertelny Trader pisze:
Wpadł taki i wku... ludziNawet w najlepszej formie nie robiłem takich wyników. To jest niepojęte jak spontfx wykorzystujesz dźwignię. Ewenement na skale światową. Jestem ciekaw jak z powtarzalnością. Aż chce się wrócić do lewara 1:500
ale jako nowy klient chyba bez szans na dostanie takowej ?
Walczyc ze swoja psycha?
Re: Walczyc ze swoja psycha?
Jasne ze tak, ja jestem podjaranyPablo90 pisze:Wow, owieczki już się nakręcają XD Gratuluję wyniku autorowi.
-
Nieśmiertelny Trader
Nie lewar a głupota. Tutaj mamy wykorzystanie ogromnego lewara przy znikomym kapitale. Strategia jest bardzo dobra. Im szybciej pojmiesz, że w dlugim terminie nie da się zarabiać tym lepiej dla CiebieCblondyn pisze:To własnie zbyt duży lewar jest powodem utraty kasy przez większośc traderów. Im szybciej to sobie uswiadomisz tym lepiej. Szczególnie dla kontaNieśmiertelny Trader pisze:
Wpadł taki i wku... ludziNawet w najlepszej formie nie robiłem takich wyników. To jest niepojęte jak spontfx wykorzystujesz dźwignię. Ewenement na skale światową. Jestem ciekaw jak z powtarzalnością. Aż chce się wrócić do lewara 1:500
. Wystarczy, że zarobisz 2% dziennie a procent składany w ciągu roku zrobi swoje
Powiem ci tylko tyle. Szkoda mi Ciebie chłopakuNieśmiertelny Trader pisze:Nie lewar a głupota. Tutaj mamy wykorzystanie ogromnego lewara przy znikomym kapitale. Strategia jest bardzo dobra. Im szybciej pojmiesz, że w dlugim terminie nie da się zarabiać tym lepiej dla CiebieCblondyn pisze:To własnie zbyt duży lewar jest powodem utraty kasy przez większośc traderów. Im szybciej to sobie uswiadomisz tym lepiej. Szczególnie dla kontaNieśmiertelny Trader pisze:
. Wystarczy, że zarobisz 2% dziennie a procent składany w ciągu roku zrobi swoje
Procent składany to bujdy na resorach
Filozofowanie a Tutaj jest konkret. Sam rekordowo zrobilem ze 100zl 10K w pare godzin ale bylo to na interwencji boj w 2011 a ten gosc robi takie cuda na zwyklym rynku. Podoba Mi sie ta strategia i pierwszy gościu od 7 lat który Mi zaimponował.
-
Nieśmiertelny Trader
Żyj dalej w ułudzieCblondyn pisze: Powiem ci tylko tyle. Szkoda mi Ciebie chłopaku. Obyś nie płakał tak jak ci po 15.01.2015.
. A procent składany to element matematyki chłopcze. I jeśli ktoś regularnie zarabia to działa czy ci się to podoba czy nie
pozdro chłopcze, chłopaku, chłoptasiu, chłoptasieńku, mały ptysiu
Zgadzam sie w stu procentach z niesmiertelnym. PionaNieśmiertelny Trader pisze:Nie lewar a głupota. Tutaj mamy wykorzystanie ogromnego lewara przy znikomym kapitale. Strategia jest bardzo dobra. Im szybciej pojmiesz, że w dlugim terminie nie da się zarabiać tym lepiej dla CiebieCblondyn pisze:To własnie zbyt duży lewar jest powodem utraty kasy przez większośc traderów. Im szybciej to sobie uswiadomisz tym lepiej. Szczególnie dla kontaNieśmiertelny Trader pisze:
Procent składany to bujdy na resorach
Filozofowanie a Tutaj jest konkret. Sam rekordowo zrobilem ze 100zl 10K w pare godzin ale bylo to na interwencji boj w 2011 a ten gosc robi takie cuda na zwyklym rynku. Podoba Mi sie ta strategia i pierwszy gościu od 7 lat który Mi zaimponował.
Otóż za przykład może służyć Buffet. Czytałem kiedyś z nim wywiad. Jego średni zysk z inwestycji wynosił 25-30% w rok. Po 30 latach inwestowania do jakich rozmiarów urósł kapitał to chyba juz każdy wie. I nie był mu potrzebny żaden lewar. A na procent składany nie ma wpływu gdzie inwestujemy a regularny wzrost kapitału chłopczeNieśmiertelny Trader pisze:Żyj dalej w ułudzieCblondyn pisze: Powiem ci tylko tyle. Szkoda mi Ciebie chłopaku. Obyś nie płakał tak jak ci po 15.01.2015.
. A procent składany to element matematyki chłopcze. I jeśli ktoś regularnie zarabia to działa czy ci się to podoba czy nie
element matematyki, chyba z podstawówki
Zalecam stałą wartość pozycji jeśli chcesz zarabiać w długim terminie
Nie znam nikogo kto zarabia w długim terminie po za ludzmi z branży proptradingowej. Na FX jakoś nie uświadczyłem
pozdro chłopcze, chłopaku, chłoptasiu, chłoptasieńku, mały ptysiu
-
Nieśmiertelny Trader
Ty tak serio?Cblondyn pisze:Otóż za przykład może służyć Buffet. Czytałem kiedyś z nim wywiad. Jego średni zysk z inwestycji wynosił 25-30% w rok. Po 30 latach inwestowania do jakich rozmiarów urósł kapitał to chyba juz każdy wie. I nie był mu potrzebny żaden lewar. A na procent składany nie ma wpływu gdzie inwestujemy a regularny wzrost kapitału chłopczeNieśmiertelny Trader pisze:Żyj dalej w ułudzieCblondyn pisze: Powiem ci tylko tyle. Szkoda mi Ciebie chłopaku. Obyś nie płakał tak jak ci po 15.01.2015.
element matematyki, chyba z podstawówki
Zalecam stałą wartość pozycji jeśli chcesz zarabiać w długim terminie
Nie znam nikogo kto zarabia w długim terminie po za ludzmi z branży proptradingowej. Na FX jakoś nie uświadczyłem
pozdro chłopcze, chłopaku, chłoptasiu, chłoptasieńku, mały ptysiu. Na tym polega bogacenie się i reinwestowanie zarobionych środków
. Podstawy ekonomi się również kłaniają
Ty masz mnie za głupiego dzikuska
Lecz choć cały świat zwiedziłeś
Zjeździłeś wzdłuż i wszerz
I mądry jesteś tak
Że aż słów podziwu brak
Dlaczego powiedz mi tak mało wiesz?
Mało wiesz..........
[quote="Nieśmiertelny Trader"
Ty tak serio?
To ja też:
I mądry jesteś tak
Że aż słów podziwu brak
Mało wiesz..........[/quote]
No sorry kolego ale stare powiedzenie "pieniądz robi pieniądz" z tego właśnie wynika. Im większy majątek/kapitał tym większy zysk. To nie ja na to wpadłem zaznaczam
. A milion $ zarobiony na bawełnie/butach/majtkach/ropie to wciąż ten sam milion $
. Dotyczy to również forexu/akcji/instrumentów pochodnych itd. itd.
Ty tak serio?
I mądry jesteś tak
Że aż słów podziwu brak
Mało wiesz..........[/quote]
No sorry kolego ale stare powiedzenie "pieniądz robi pieniądz" z tego właśnie wynika. Im większy majątek/kapitał tym większy zysk. To nie ja na to wpadłem zaznaczam
- juszjuszmilion
- Gaduła

Dzięki lewarowi stracisz szybko i rzucisz temat szybciej. A z mniejszym lewarem też stracisz tylko będzie trwało to dłużej. Lepiej szybko stracić i zająć się czymś pożytecznym, i nie tracić czasuCblondyn pisze: To własnie zbyt duży lewar jest powodem utraty kasy przez większośc traderów. Im szybciej to sobie uswiadomisz tym lepiej. Szczególnie dla konta. Wystarczy, że zarobisz 2% dziennie a procent składany w ciągu roku zrobi swoje