W jaki sposób sobie radzić ze stresem?
WItaj,zulu1234 pisze:Wpłacając depo zakładałem że moge te pieniądze wtopić. Oczywiście że ich szkoda ale skoro zaczynam grac na forexie to musze się liczyc z ich startą. Wtedy juz kopniak od zycia tak nie boli.
Edukacja jest bardzo ważna. Profesjonalny kurs jest najlepszym wyjsciem
Jeśli nie jesteś gotowy to niepowienieneś inwestować forsy. Jeśli na końcie
demo uda ći się codziennie zarobić 25 pipsow
przez miesiąc czasu to wtedy możesz rozpocząć trading na realu.
Unikniesz:
1. Strat forsy.
2. Niepotrzebnego stresu
3. Przez miesiąc czasu nauczysz się doskonnale zasad swojego systemu.
Ważnym dodatkowym elementem tradinu jest opracowanie planu dzialania.
Codzienne czytanie jego przed tradingiem pomaga w utrzymaniu dyscypliny.
Pozdrawiam
Działanie człowieka opiera się na prawdopodobieństwie. Na ileś rzutów staystycznie n-ty trafia do kosza. Skoro tak to każde niepowodzenie zbliża nas do sukcesu.
Nie ma co się załamywać. Trzeba mieć duze depo (pojęcie duże jest względne) i ..... zaczynać od nowa bez paniki. Dziś tak zrobiłem i jest ok. Mimo że sytuacja wyglądała na tragiczną. Przetrzymałem kryzys (wystarczyło dostępnego margina) i z minusa wyszedłem na plus. Akurat na przyzwoity obiad.

Nie ma co się załamywać. Trzeba mieć duze depo (pojęcie duże jest względne) i ..... zaczynać od nowa bez paniki. Dziś tak zrobiłem i jest ok. Mimo że sytuacja wyglądała na tragiczną. Przetrzymałem kryzys (wystarczyło dostępnego margina) i z minusa wyszedłem na plus. Akurat na przyzwoity obiad.

Dosyć stara wypowiedź, ale już któryś raz się przewija natomiast ja się z tym nie zgodzę. Raczej należy dopasować styl gry do swojego charakteru. Może tak być, że gra długoterminowa bardziej cię nudzi i po pewnym czasie zaczynasz robić głupoty byle coś się działo, a grając krótkoterminowo codziennie coś się dzieje i nie masz wtedy problemu z trzymaniem się strategii.zeusik pisze:grac w dluzszym terminie.
A żeby się nie stresować, to należy bogato się ożenić, żeby twój poziom życia nie zależał od tego co wygrasz

-
- Uczestnik
stary wątek ale dorzucę swoje 3 grosze:
1. Nie ma co eliminować zupełnie strachu czy stresu bo prowadzi to do nadmiernej pewności siebie a w konsekwencji do wyzerowania konta
2. a co do stresu to proponuję po prostu pamiętać, że forex jest dodatkiem do życia i na nim się świat nie kończy. Po udanej lub wtopionej transakcji zajmij się czymś innym: popływaj na windsurfingu, pójdź na rower, pójdź do kina, poczytaj książkę, obejrzyj film. COKOLWIEK!!!
1. Nie ma co eliminować zupełnie strachu czy stresu bo prowadzi to do nadmiernej pewności siebie a w konsekwencji do wyzerowania konta
2. a co do stresu to proponuję po prostu pamiętać, że forex jest dodatkiem do życia i na nim się świat nie kończy. Po udanej lub wtopionej transakcji zajmij się czymś innym: popływaj na windsurfingu, pójdź na rower, pójdź do kina, poczytaj książkę, obejrzyj film. COKOLWIEK!!!
Rada na stres
Moja rada na stres, emocje, psychike inwestowania, itp. jest jedna;
Popros kogos, zeby ci napisal robota i po stresie.
Ja mialem ten sam problem, bo jestem hazardzista i zawsze musze grac.
Nawet majac dobre systemy i roboty tez czasem wchodzilem recznie no i oczywisci wtopa za wstopa. Wiec kolega napisal EA, co kasuje wszystkie zlecenia reczne, a zostawia tylko te zlozone przez eksperty.
I komputer, gdzie ten robot dziala, jest u kolegi, wiec nie wiem co bym nie robil, to nie zagram, choc mnie korci.
Samemu napisac robota jest ciezko, jak ktos nie jest programista. Albo mozna zaplacic studentom informatyki, itp. itd.
Po co sie meczyc, nie wysypiac, stresowac. Pijesz piwo i patrzysz jak zamiast ciebie robot przegrywa pieniadze. Bo miec robota nie znaczy od razy wygrywac, rzecz jasna. Wygra sie wtedy, jesli ma sie super system.
Ale przynajmniej stresu mniej.
Popros kogos, zeby ci napisal robota i po stresie.
Ja mialem ten sam problem, bo jestem hazardzista i zawsze musze grac.
Nawet majac dobre systemy i roboty tez czasem wchodzilem recznie no i oczywisci wtopa za wstopa. Wiec kolega napisal EA, co kasuje wszystkie zlecenia reczne, a zostawia tylko te zlozone przez eksperty.
I komputer, gdzie ten robot dziala, jest u kolegi, wiec nie wiem co bym nie robil, to nie zagram, choc mnie korci.
Samemu napisac robota jest ciezko, jak ktos nie jest programista. Albo mozna zaplacic studentom informatyki, itp. itd.
Po co sie meczyc, nie wysypiac, stresowac. Pijesz piwo i patrzysz jak zamiast ciebie robot przegrywa pieniadze. Bo miec robota nie znaczy od razy wygrywac, rzecz jasna. Wygra sie wtedy, jesli ma sie super system.
Ale przynajmniej stresu mniej.
FX CLEARING - 1 pip spreadu, depozyt $1, mini 0.1, mikro 0.01 i nanoloty 0.0001, polska obsluga, konta w PLN, dzwignia 1:500, Moneybookers, PayPal.
Zdecydowanie się z tym zgadzam,każdy jest inny i inny sposób gry preferuje-trzeba szukać,szukać i raz jeszcze szukać-w koncu sie znajdzie,choć nie będzie to Sangreal):))maciekl pisze:..... Raczej należy dopasować styl gry do swojego charakteru. Może tak być, że gra długoterminowa bardziej cię nudzi i po pewnym czasie zaczynasz robić głupoty byle coś się działo, a grając krótkoterminowo codziennie coś się dzieje i nie masz wtedy problemu z trzymaniem się strategii....
pozdrówka,
- jasonbourne
- Pasjonat
http://www.wprost.pl/ar/171610/Seks-na-lunch/?I=1391
Jak sie uczyc, to od najlepszych
Szkoda tylko, ze za artykul trzeba placic, ale w sumie akurat dla mnie nie ma tam niczego, czego bym juz nie wiedzial 
Jak sie uczyc, to od najlepszych

Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl