OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

No i jesli mozesz opisz ta sytuacje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

o właśnie luka to jest dobry przykład...

poki co nie podejmujemy żadnej decyzji,teoretycznie zidentyfikowalismy trend jako spadkowy jednak w chwili obecnej AO pokazuje nam chwilowy trend wzrostowy ale AC juz wskazuje na shorta a więc pozycje się wykluczaja,stoch juz przciał 0 czyli mamy 3 mozliwości ...1- opcja jeśli kolejna świeczka na AO bedzie czerwona i AC poda nam również czerwoną to wtedy wchodzimy w shorta ale musimy uwazac na stocha bo ten już będzie duzo ponizej 0 i wtedy możemy nie złapać pierwszych 50 pipsów tym samym zamknąć 1 lota, ...2 opcja - byc może AO poda nam kolejne zielone świeczki wzrostowe i będziemy mieli przejście trendu spadkowego na wzrostowy wtedy poczekamy na AC jak przełaczy się na zielono 3 - opcja w takiej sytuacji należy przczekać ten okres niepewnośći poczekać jak sytuacja sie wyklaruje...to był opis do GBP:)uhh
Ostatnio zmieniony 21 mar 2008, 16:07 przez jaguarII, łącznie zmieniany 5 razy.

luka...18
Gaduła
Gaduła

Który podałem dwa...?

CO z Aud/Usd? Bedzie L?

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

luka...18 pisze:Który podałem dwa...?

CO z Aud/Usd? Bedzie L?
natomiast tutaj mamy konflikt interesów teoretycznie mamy trend spadkowy i jesli ktoś stosuje to jako filtr to absolutnie nie wchodzi w ta pozycje w tej chwili czeka az AC i AO otworza sie na czerwono...

jeśli ktoś nie stosije filtru to może wchodzić juz w longa ..AO i AC na zielono (tylko należy pamietać ze wchodzimy zawsze na otwarciu swieczki w twoim przypadku było by wejscie konserwatywne bo stoch blisko 0)..być moze właśnie nastepuje chwilowe przejście trendu spadkowego na wzrostowy i tu nalezy szukać zyskownych pipsów..uff sorry luka ale nie nadażyłem :)

Awatar użytkownika
gart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gart »

Myślę, że jest jeszcze jedna ważna uwaga w prognozowaniu kierunku cen
(oraz dla np powyższego screenu pary GBP/USD :wink: ) na podstawie systemu OzFx.

Histogram AO nad poziomem 0 musi się zmniejszać w kierunku poziomu 0 i potem go przekroczyć,
jeśli chcemy potwierdzenia na pozycję short w trendzie spadkowym.
Jeżeli go nie przekracza to należy przyjąć, że jest to korekta w trendzie wzrostowym.

I odwrotnie dla trendu spadkowego. Jeśli histogram AO znajduje się pod poziomem 0
i zmniejsza się w kierunku poziomu 0, ale go nie przekracza to otwierając pozycje long
należy przyjąć, że to korekta w trendzie spadkowym.
"I trade what I see not what I think"

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Po 1) przy takiej zmiennosci wskazniki wariuja, radze sie wstrzymac do wtorku.
Po 2) jaguar filtr jest konieczny, ale nie ma - CCI.
I potraktujcie to jaka cenna wskazowke :wink:
gart pisze:Myślę, że jest jeszcze jedna ważna uwaga w prognozowaniu kierunku cen
(oraz dla np powyższego screenu pary GBP/USD :wink: ) na podstawie systemu OzFx.

Histogram AO nad poziomem 0 musi się zmniejszać w kierunku poziomu 0 i potem go przekroczyć,
Jeżeli go nie przekracza to należy przyjąć, że jest to korekta w trendzie wzrostowym.

I odwrotnie dla trendu spadkowego. Jeśli histogram AO znajduje się pod poziomem 0
i zmniejsza się w kierunku poziomu 0, ale go nie przekracza to otwierając pozycje long
Kazdy trend zaczyna sie jak korekta :wink:

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Yankee pisze:Po 1) przy takiej zmiennosci wskazniki wariuja, radze sie wstrzymac do wtorku.
Nie jestem przekonany do CCi w tym wydatku, narazie pogram zgodnie z zasadami ( no prawie zgodnie ;) ) Potem się okaże, ale uwag, opinii i rad to chętnie wysłuchamy i przeanalizujemy.

Awatar użytkownika
gart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gart »

Yankee pisze:Po 1) przy takiej zmiennosci wskazniki wariuja, radze sie wstrzymac do wtorku.
gart pisze:Myślę, że jest jeszcze jedna ważna uwaga w prognozowaniu kierunku cen

Kazdy trend zaczyna sie jak korekta :wink:
OK to też :lol: i chodziło mi o to, że jak czytam przewidywania long/short w przypadku właśnie takiego
ułożenia histogramu w systemie OzFx to moim zdaniem, to mało precyzyjne określenie może wprowadzić w błąd.
Otwierając pozycję przy takim ułożeniu histogramu nie możemy kierowac się zasadą "daj rosnąć zyskom".
O tym możemy pomyśleć, jak histogram przekroczy poziom 0.
"I trade what I see not what I think"

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

MrYogi pisze: Nie jestem przekonany do CCi w tym wydatku
Twoj blad.
Stosujac cci zaden z trejdow z cyklu "nieudane" z 1. strony by sie nie odbyl.
Ale nie mam zamiaru nikogo przekonywac :wink:

luka...18
Gaduła
Gaduła

YANKEE Jakie masz ustawienia w cci?
Wazne jest przebicie przez poziom zera czy wazne jest wyskoczenie znad/zpod 100/-100?

ODPOWIEDZ