DayTrading: Piątek 08.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 maja 2015, 00:00

Wzrost
10
36%
Bez zmian
3
11%
Spadek
15
54%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 08.05.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

karnak pisze:
highend pisze:Karnak zajrzyj znowu na Apple. Męczą szczyt cały czas i... co dalej? korekta płaska na razie jest czy coś więcej się kroi? :)
wskazówka dla sp500.
Dokładnie tak, jak piszesz.
Tak, ale chciałem zapytać czy może pojawiły się jakieś nowe kreski sugerujące dalszy marsz w górę Apple tudzież spadek będący większą korektą. Bo fundamentalnie wyniki były rekordowe i zazwyczaj po takowych jabłko rosło. Tymczasem zaczęło spadać, a szczyt nadal pozostał szczytem (a nawet podwójnym szczytem).
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Highend dziwna ta twoja technika,jak dla mnie to jakiś (Matrix) :lol: ale luz ja się nie czepiam tego jak grasz :lol: chodzi mi raczej o wykres -twoje twierdzenie że edek tylko up może być błędem ,bo na obecną chwile mogą jeszcze raz przetestować LT od której odbił się edzio ,w dodatku jak nie przebiją ostatniego szczytu to obowiązuje formacja Nietoperza wersja spadkowa plus Crab po mojemu 2w1 :wink: zaryzykujesz L- ps nie jestem wróżbitą :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Zgadzam się. Edek może chcieć testować swój dołek i to kilka razy. Odwracanie trendu trwa powoli. Bardziej chodziło mi o to, że Edek nie spadnie na parytet i w ogóle 1.04 jest mało realne. . Jakieś 1.05 itp gdyby wpadlo to tylko okazja do longow imho.
Samo wyznaczanie zasięgow działa lecz wymaga cierpliwości. Szczególnie przy edku, który kluczy i myli traderow. Nie jest to prosta para i sporo osób jej unika.
Jednak śmiesznie będzie jak Edek zrobi jakaś szpile do 1.04 a potem wyskoczy na 1.20. I przegram zakład choć będę miał rację. Ot paradoks ;)

-- Dodano: 10 maja 2015, 15:06 --

Merlin - biorę pod uwagę konsolidację analogicznie z tym co było jak pokazujesz. Jednak potem kierunek up. Co może jednak sporo potrwać.

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

highend pisze:Zgadzam się. Edek może chcieć testować swój dołek i to kilka razy. Odwracanie trendu trwa powoli. Bardziej chodziło mi o to, że Edek nie spadnie na parytet i w ogóle 1.04 jest mało realne. . Jakieś 1.05 itp to tylko okazja do longow imho
Jeszcze jedna formacja mnie zastanawia dotycząca edka a mianowicie potencjalny Nietoperz na wykresie miesięcznym tak na 100 procent go nie wykończyli ale LT działa jako wsparcie więc może jednak go skończyli :583: :think:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

highend pisze:
karnak pisze:
highend pisze:Karnak zajrzyj znowu na Apple. Męczą szczyt cały czas i... co dalej? korekta płaska na razie jest czy coś więcej się kroi? :)
wskazówka dla sp500.
Dokładnie tak, jak piszesz.
Tak, ale chciałem zapytać czy może pojawiły się jakieś nowe kreski sugerujące dalszy marsz w górę Apple tudzież spadek będący większą korektą. Bo fundamentalnie wyniki były rekordowe i zazwyczaj po takowych jabłko rosło. Tymczasem zaczęło spadać, a szczyt nadal pozostał szczytem (a nawet podwójnym szczytem).
Jak na razie nie ma nowych kresek sugerujących dalszą przyszłość.
Obowiązuje dotychczasowy trend wyższego rzędu, a ten jest wzrostowy - spadki, jakie wystąpiły były tylko korektą na tą chwilę, obecnie jest konsola, a dalej się zobaczy, nie ma co wyprzedzać.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

10:00 CNY Oprocentowanie depozytów LBCh 2,25% 2,50%
10:00 CNY Stopa procentowa LBCh 5,10% 5,35%

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

co do euro to ja obstawiam zejście do narysowane 50 fib i rozegranie objęcia hossa jak pinbara https://www.mql5.com/en/charts/3418693/ ... g-point-of
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

MERLIN pisze: Jeszcze jedna formacja mnie zastanawia dotycząca edka a mianowicie potencjalny Nietoperz na wykresie miesięcznym tak na 100 procent go nie wykończyli ale LT działa jako wsparcie więc może jednak go skończyli :583: :think:
więc może aż tam sięgnie "szpila" na edku.
jednak wydaje mi się, że to dopiero za kilka miesięcy, a do tego czasu edek sobie urośnie, a potem cofka na minima (dołek).
Ale to wszystko gdybanie. Podsumowując chodzi tylko o to o, że 1.04 okolice to jest "podłoga" edka i od tej pory rozpoczynamy marsz UP. I tyle. Nie wierze w parytet, a tym bardziej w 0.85 czy 0.90

Awatar użytkownika
eco89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eco89 »

highend pisze:
MERLIN pisze: Jeszcze jedna formacja mnie zastanawia dotycząca edka a mianowicie potencjalny Nietoperz na wykresie miesięcznym tak na 100 procent go nie wykończyli ale LT działa jako wsparcie więc może jednak go skończyli :583: :think:
jednak wydaje mi się, że to dopiero za kilka miesięcy, a do tego czasu edek sobie urośnie, a potem cofka na minima (dołek).
Ale to wszystko gdybanie. Podsumowując chodzi tylko o to o, że 1.04 okolice to jest "podłoga" edka i od tej pory rozpoczynamy marsz UP. I tyle. Nie wierze w parytet, a tym bardziej w 0.85 czy 0.90
Jeszcze niedawno pisałeś, że parytet nic nie znaczy i edka nic nie zatrzyma przed spadkami ;)
I mimo, że piszesz o perspektywie kilku miesięcy to Twoje prognozy zmieniają się co tydzień

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

eco89 pisze:
highend pisze:
Jeszcze niedawno pisałeś, że parytet nic nie znaczy i edka nic nie zatrzyma przed spadkami ;)
I mimo, że piszesz o perspektywie kilku miesięcy to Twoje prognozy zmieniają się co tydzień
Highend pewnie gra pieniedzmi z eurobiznesu, dlatego. Jego posty mowia ze jest gosciem ktory pewnie nawet nie ma swojego konta bankowego ;) nikt kto cokolwiek inwestuje lub czymkolwiek handluje nie pisalby takich bzdur jak on.

Jeszcze na dodatek mysli ze zna sie na Apple... Albo Tesli ;d

Zablokowany