Tak, ale chciałem zapytać czy może pojawiły się jakieś nowe kreski sugerujące dalszy marsz w górę Apple tudzież spadek będący większą korektą. Bo fundamentalnie wyniki były rekordowe i zazwyczaj po takowych jabłko rosło. Tymczasem zaczęło spadać, a szczyt nadal pozostał szczytem (a nawet podwójnym szczytem).karnak pisze:Dokładnie tak, jak piszesz.highend pisze:Karnak zajrzyj znowu na Apple. Męczą szczyt cały czas i... co dalej? korekta płaska na razie jest czy coś więcej się kroi?
wskazówka dla sp500.
DayTrading: Piątek 08.05.2015
Re: DayTrading: Piątek 08.05.2015
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Highend dziwna ta twoja technika,jak dla mnie to jakiś (Matrix)
ale luz ja się nie czepiam tego jak grasz
chodzi mi raczej o wykres -twoje twierdzenie że edek tylko up może być błędem ,bo na obecną chwile mogą jeszcze raz przetestować LT od której odbił się edzio ,w dodatku jak nie przebiją ostatniego szczytu to obowiązuje formacja Nietoperza wersja spadkowa plus Crab po mojemu 2w1
zaryzykujesz L- ps nie jestem wróżbitą 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zgadzam się. Edek może chcieć testować swój dołek i to kilka razy. Odwracanie trendu trwa powoli. Bardziej chodziło mi o to, że Edek nie spadnie na parytet i w ogóle 1.04 jest mało realne. . Jakieś 1.05 itp gdyby wpadlo to tylko okazja do longow imho.
Samo wyznaczanie zasięgow działa lecz wymaga cierpliwości. Szczególnie przy edku, który kluczy i myli traderow. Nie jest to prosta para i sporo osób jej unika.
Jednak śmiesznie będzie jak Edek zrobi jakaś szpile do 1.04 a potem wyskoczy na 1.20. I przegram zakład choć będę miał rację. Ot paradoks
-- Dodano: 10 maja 2015, 15:06 --
Merlin - biorę pod uwagę konsolidację analogicznie z tym co było jak pokazujesz. Jednak potem kierunek up. Co może jednak sporo potrwać.
Samo wyznaczanie zasięgow działa lecz wymaga cierpliwości. Szczególnie przy edku, który kluczy i myli traderow. Nie jest to prosta para i sporo osób jej unika.
Jednak śmiesznie będzie jak Edek zrobi jakaś szpile do 1.04 a potem wyskoczy na 1.20. I przegram zakład choć będę miał rację. Ot paradoks

-- Dodano: 10 maja 2015, 15:06 --
Merlin - biorę pod uwagę konsolidację analogicznie z tym co było jak pokazujesz. Jednak potem kierunek up. Co może jednak sporo potrwać.
Jeszcze jedna formacja mnie zastanawia dotycząca edka a mianowicie potencjalny Nietoperz na wykresie miesięcznym tak na 100 procent go nie wykończyli ale LT działa jako wsparcie więc może jednak go skończylihighend pisze:Zgadzam się. Edek może chcieć testować swój dołek i to kilka razy. Odwracanie trendu trwa powoli. Bardziej chodziło mi o to, że Edek nie spadnie na parytet i w ogóle 1.04 jest mało realne. . Jakieś 1.05 itp to tylko okazja do longow imho

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak na razie nie ma nowych kresek sugerujących dalszą przyszłość.highend pisze:Tak, ale chciałem zapytać czy może pojawiły się jakieś nowe kreski sugerujące dalszy marsz w górę Apple tudzież spadek będący większą korektą. Bo fundamentalnie wyniki były rekordowe i zazwyczaj po takowych jabłko rosło. Tymczasem zaczęło spadać, a szczyt nadal pozostał szczytem (a nawet podwójnym szczytem).karnak pisze:Dokładnie tak, jak piszesz.highend pisze:Karnak zajrzyj znowu na Apple. Męczą szczyt cały czas i... co dalej? korekta płaska na razie jest czy coś więcej się kroi?
wskazówka dla sp500.
Obowiązuje dotychczasowy trend wyższego rzędu, a ten jest wzrostowy - spadki, jakie wystąpiły były tylko korektą na tą chwilę, obecnie jest konsola, a dalej się zobaczy, nie ma co wyprzedzać.
10:00 CNY Oprocentowanie depozytów LBCh 2,25% 2,50%
10:00 CNY Stopa procentowa LBCh 5,10% 5,35%
10:00 CNY Stopa procentowa LBCh 5,10% 5,35%
co do euro to ja obstawiam zejście do narysowane 50 fib i rozegranie objęcia hossa jak pinbara https://www.mql5.com/en/charts/3418693/ ... g-point-of
Nauka nauka nauka....... 

więc może aż tam sięgnie "szpila" na edku.MERLIN pisze: Jeszcze jedna formacja mnie zastanawia dotycząca edka a mianowicie potencjalny Nietoperz na wykresie miesięcznym tak na 100 procent go nie wykończyli ale LT działa jako wsparcie więc może jednak go skończyli![]()
jednak wydaje mi się, że to dopiero za kilka miesięcy, a do tego czasu edek sobie urośnie, a potem cofka na minima (dołek).
Ale to wszystko gdybanie. Podsumowując chodzi tylko o to o, że 1.04 okolice to jest "podłoga" edka i od tej pory rozpoczynamy marsz UP. I tyle. Nie wierze w parytet, a tym bardziej w 0.85 czy 0.90
Jeszcze niedawno pisałeś, że parytet nic nie znaczy i edka nic nie zatrzyma przed spadkamihighend pisze:więc może aż tam sięgnie "szpila" na edku.MERLIN pisze: Jeszcze jedna formacja mnie zastanawia dotycząca edka a mianowicie potencjalny Nietoperz na wykresie miesięcznym tak na 100 procent go nie wykończyli ale LT działa jako wsparcie więc może jednak go skończyli![]()
jednak wydaje mi się, że to dopiero za kilka miesięcy, a do tego czasu edek sobie urośnie, a potem cofka na minima (dołek).
Ale to wszystko gdybanie. Podsumowując chodzi tylko o to o, że 1.04 okolice to jest "podłoga" edka i od tej pory rozpoczynamy marsz UP. I tyle. Nie wierze w parytet, a tym bardziej w 0.85 czy 0.90

I mimo, że piszesz o perspektywie kilku miesięcy to Twoje prognozy zmieniają się co tydzień
Highend pewnie gra pieniedzmi z eurobiznesu, dlatego. Jego posty mowia ze jest gosciem ktory pewnie nawet nie ma swojego konta bankowegoeco89 pisze:Jeszcze niedawno pisałeś, że parytet nic nie znaczy i edka nic nie zatrzyma przed spadkamihighend pisze:więc może aż tam sięgnie "szpila" na edku.MERLIN pisze: Jeszcze jedna formacja mnie zastanawia dotycząca edka a mianowicie potencjalny Nietoperz na wykresie miesięcznym tak na 100 procent go nie wykończyli ale LT działa jako wsparcie więc może jednak go skończyli![]()
I mimo, że piszesz o perspektywie kilku miesięcy to Twoje prognozy zmieniają się co tydzień

Jeszcze na dodatek mysli ze zna sie na Apple... Albo Tesli ;d