Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

"A break above the downtrend line indicates that net-supply is decreasing and that a change of trend could be imminent."

could be czyli moze, ale nie musi - co idealnie aplikuje sie do przykladu z falszywym wybiciem, ktory podalem wyzej.. wiadomo, ze dlugoterminowe trendy nie zmieniaja sie latwo, czesto sa nieudane proby zlamania.. dlatego po przebiciu nie nalezy wchodzic bezposrednio a poczekac na test, utworzenie wsparcia i odbicie
inwestor86 pisze: oznaka trwalego zlamania trendu jest, przebicie, powrot, test i ruch zgodny z nowym trendem a nie samo zamkniecie swiecy pod/ponad linia trendu tak jak mowisz
mam nadzieje, ze wytlumaczylem dokladnie moj punkt widzenia ;)

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

inwestor86 pisze:
"A break above the downtrend line indicates that net-supply is decreasing and that a change of trend could be imminent."

could be czyli moze, ale nie musi - co idealnie aplikuje sie do przykladu z falszywym wybiciem, ktory podalem wyzej.. wiadomo, ze dlugoterminowe trendy nie zmieniaja sie latwo, czesto sa nieudane proby zlamania.. dlatego po przebiciu nie nalezy wchodzic bezposrednio a poczekac na test, utworzenie wsparcia i odbicie
inwestor86 pisze: oznaka trwalego zlamania trendu jest, przebicie, powrot, test i ruch zgodny z nowym trendem a nie samo zamkniecie swiecy pod/ponad linia trendu tak jak mowisz
mam nadzieje, ze wytlumaczylem dokladnie moj punkt widzenia ;)
bardzo dokładnie. trochę się rozjechałeś z meritum dialogu ale nic nie szkodzi

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

donny pisze:crocopip
Dobrze czasmi poprosić ;) Jeszcze raz wielkie dzięki.

Pozdrawiam
tylko nie prosić, ale zawsze się można zapytać. jak będę znał odpowiedz to odpowiem. a jak nie będę jej znał to napiszę nie wiem o co kaman i nie będę pierdolił bzdur

Roger27
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Roger27 »

Crocopip wspomniałeś by używać lepszego wskaźnika niż RSI do wyznaczania dołków i szczytów. Czym i w jaki sposób Ty je wyznaczasz?

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Roger27 pisze:Crocopip wspomniałeś by używać lepszego wskaźnika niż RSI do wyznaczania dołków i szczytów. Czym i w jaki sposób Ty je wyznaczasz?
nie nie. np. rsi napisałem! dla euro najlepiej ustawienia 9.

kolega wczesniej mial stochastic. on jest w czołówce oscylatorów ale nie jest dokładny w porównaniu np. do rsi. rsi jest OK

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

crocopip pisze:możesz się nie zgadzać. mało mnie to interesuje. to że powielasz błędy to Twoja brocha jak to sie ładnie mówi.
co do łamania to zacznij od tego że test jest reakcją wtórną. więc w pierwszej kolejności dobrze narysuj linie, złam ją a później ją testuj.
powielam bledy? imo bledem jest uwazanie:
crocopip pisze: złamanie trendu uważa się za trwałe jesli kurs zamknie się w tym przypadku pow. linii najlepiej na wykresie dziennym. nigdzie nie musi wracać
ale to pozostawiam do indywidualnej oceny i testowaniu na wlasnej skorze.. chociaz szczerze licze, ze na tych szkoleniach co prowadzisz akurat tego nie uczysz

crocopip pisze: nawiasem mówiąc test łamanego s/r wynika z siły trendu ale rozumiem że jej określenie to już wyższa szkoła jazdy
jak dla kogo, pomijajac nie zlamana linie dlugoterminowego downtrendu na d1 euro index, na mniejszych tfach utworzyla sie bullflag dlatego jak dla mnie brak trejdu - wole kiedy oba kierunki sa zgodne, polecam rowniez obserwacje indexow i par skorelowanych w poszukiwaniu wskazowek

edit: literowki

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

inwestor86 pisze:
crocopip pisze:możesz się nie zgadzać. mało mnie to interesuje. to że powielasz błędy to Twoja brocha jak to sie ładnie mówi.
co do łamania to zacznij od tego że test jest reakcją wtórną. więc w pierwszej kolejności dobrze narysuj linie, złam ją a później ją testuj.
powielam bledy? imo bledem jest uwazanie:
crocopip pisze: złamanie trendu uważa się za trwałe jesli kurs zamknie się w tym przypadku pow. linii najlepiej na wykresie dziennym. nigdzie nie musi wracać
ale to pozostawiam do indywidualnej oceny i testowaniu na wlasnej skorze.. chociaz szczerze licze, ze na tych szkoleniach co prowadzisz akurat tego nie uczysz

crocopip pisze: nawiasem mówiąc test łamanego s/r wynika z siły trendu ale rozumiem że jej określenie to już wyższa szkoła jazdy
jak dla kogo, pomijajac nie zlamana linie dlugoterminowego downtrendu na d1 euro index, na mniejszych tfach utworzyla sie bullflag dlatego jak dla mnie brak trejdu - wole kiedy oba kierunki sa zgodne, polecam rowniez obserwacje indexow i par skorelowanych w poszukiwaniu wskazowek

edit: literowki
stary, wciąż nie nie rozumiesz na czym polega rysowanie linii trendu. żeby połączyć te szczyty trendem to po ostatnim szczycie narysowane przez ciebie powinno być nowe low. a tak nie jest. więc co ma zostać złamane? źle narysowana linia trend którą tylko Ty widzisz? co do indexu euro to dowiedz się czy to jest index G10 czy może inny basket może może kazać się że to wcale nie jest prawdziwa wartośc euro

co do łamania trendów to potwierdzeń prawdziwości złamania jest przynajmniej 3 które ja znam. dzięki Bogu na szkoleniu w pierwszej kolejności uczę poprawnie rysować linię a później poruszam kwestię potwierdzeń. bo w innej kolejności to nie ma sensu.

no i widzisz. Ty jesteś bez trejdu bo nie potrafisz narysować poprawnie linii trendu a wiesz dużo nt. potwierdzeń ich załamania. a ja potrafię rysować linię trendu i mam już 55 pips do przodu i taka jest między nami różnica :wink:

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

crocopip pisze: mam już 55 pips do przodu i taka jest między nami różnica
druga roznica jest to, ze ja obserwuje 18 par i zawsze znajde cos ciekawego.. jak obecny euraud short opisany w moim dzienniku ;)

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

inwestor86 pisze:
crocopip pisze: mam już 55 pips do przodu i taka jest między nami różnica
druga roznica jest to, ze ja obserwuje 18 par i zawsze znajde cos ciekawego.. jak obecny euraud short opisany w moim dzienniku ;)
dodaj jeszcze z 20 par i dorób sobie z 40 par oczu.

ja na fx obserwuję jedna i wystarczy mi jak zrobię kumulacyjnie 100pips dziennie. obawiam się że jak zacznę obserwować 18 par to będę robił 18x100pips i nie będę wiedział co robić z pieniędzmi.

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

crocopip
A nie chciał byś dać chociaż by jeden sygnał dziennie? Prosił nie będę bo nie kazałeś ;)

Zablokowany