Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

Dzięki wielkie :) już wiem na co czekać.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

crocopip pisze:dopiero gdy łączy 3 punkty to mówimy o downtrendzie lub uptrendzie
laczone 3 punkty, rysowane od prawej do lewej - downtrend

upieram sie poniewaz, ze jesli cena nie przebila linii trend, nie powrocila do niej po przebiciu i nie odbila sie - nie ma mowy o zlamaniu tego trendu.. dlatego jeszcze raz radze przyjrzec sie wykresowi, ktora zalaczam ;)

p.s. czy mam pojecie czy nie, nie Tobie oceniac dlatego bede ignorowal te wypowiedzi, chociaz nie jest tajemnica, ze na fx jestem od 2 lat czyli dopiero raczkuje na tym rynku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

donny pisze:Dzięki wielkie :) już wiem na co czekać.
nie ma sprawy. stara się rysować na 30m a najlepiej na h1

i używaj bardzoiej sensownego oscylatora jak np. rsi

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

inwestor86 pisze:
p.s. czy mam pojecie czy nie, nie Tobie oceniac dlatego bede ignorowal te wypowiedzi, chociaz nie jest tajemnica, ze na fx jestem od 2 lat czyli dopiero raczkuje na tym rynku
no to tym bardziej powinieneś słuchać starszych. tym bardziej że ja w odróżnieniu od ciebie mam pojęcie

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

inwestor86 pisze:
crocopip pisze:dopiero gdy łączy 3 punkty to mówimy o downtrendzie lub uptrendzie
laczone 3 punkty, rysowane od prawej do lewej - downtrend

upieram sie poniewaz, ze jesli cena nie przebila linii trend, nie powrocila do niej po przebiciu i nie odbila sie - nie ma mowy o zlamaniu tego trendu.. dlatego jeszcze raz radze przyjrzec sie wykresowi, ktora zalaczam ;)

co do Twoich dywagacji nt. łamania trendów to jest tylko zasada a mianowicie złamanie trendu uważa się za trwałe jesli kurs zamknie się w tym przypadku pow. linii najlepiej na wykresie dziennym. nigdzie nie musi wracać

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

no to tym bardziej powinieneś słuchać starszych. tym bardziej że ja w odróżnieniu od ciebie mam pojęcie
skromnis

crocopip pisze:co do Twoich dywagacji nt. łamania trendów to jest tylko zasada a mianowicie złamanie trendu uważa się za trwałe jesli kurs zamknie się w tym przypadku pow. linii najlepiej na wykresie dziennym. nigdzie nie musi wracać

nie zgadzam sie z ta czescia: "złamanie trendu uważa się za trwałe jesli kurs zamknie się w tym przypadku pow. linii najlepiej na wykresie dziennym. nigdzie nie musi wracać"

oto dlaczego, przyklad: linia downtrendu, zamkniecie swiecy powyzej tej linii, kolejne swiece to powrot pod linie i kontynuacja spadkow - falszywka

dlatego tak jak wczesniej pisalem, dla mnie oznaka trwalego zlamania trendu jest, przebicie, powrot, test i ruch zgodny z nowym trendem a nie samo zamkniecie swiecy pod/ponad linia trendu tak jak mowisz
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2010, 15:38 przez inwestor86, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

crocopip
Dobrze czasmi poprosić ;) Jeszcze raz wielkie dzięki.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

inwestor86 pisze:
skromnis

crocopip pisze:co do Twoich dywagacji nt. łamania trendów to jest tylko zasada a mianowicie złamanie trendu uważa się za trwałe jesli kurs zamknie się w tym przypadku pow. linii najlepiej na wykresie dziennym. nigdzie nie musi wracać

nie zgadzam sie z ta czescia: "złamanie trendu uważa się za trwałe jesli kurs zamknie się w tym przypadku pow. linii najlepiej na wykresie dziennym. nigdzie nie musi wracać"

oto dlaczego, przyklad: linia downtrendu, zamkniecie swiecy powyzej tej linii, kolejne swiece to powrot pod linie i kontynuacja spadkow - falszywka

dlatego tak jak wczesniej pisalem, dla mnie oznaka trwalego zlamania trendu jest, przebicie, powrot, test i ruch zgodny z nowym trendem a nie samo zamkniecie swiecy pod/ponad linia trendu tak jak mowisz
możesz się nie zgadzać. mało mnie to interesuje. to że powielasz błędy to Twoja brocha jak to sie ładnie mówi.
co do łamania to zacznij od tego że test jest reakcją wtórną. więc w pierwszej kolejności dobrze narysuj linie, złam ją a później ją testuj. nawiasem mówiąc test łamanego s/r wynika z siły trendu ale rozumiem że jej określenie to już wyższa szkoła jazdy

co Ty z tą skromności? mam powiedzieć że nic nie wiem jeśli wiem?

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Zablokowany