Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
- inwestor86
- Pasjonat
mnie uczono rysowac od prawej do lewej i fakt, dowolnosci nie macrocopip pisze: normalnie. źle masz narysowaną linię trendu. tu nie ma dowolności

takze nadal uwazam, ze wg. AT jestesmy tuz pod liniami dlugoterminowego downtrendu na edku D1, na eurox h4, co jest rownoznaczne z tym, ze trend ten nadal nie zostal zlamany a zmiana na uptrend nie zostala potwierdzona

to jest tak jak z nauką. jeśli sam do tego nie dojdziesz to się nie nauczysz.donny pisze:crocopip
jeśli był byś tak dobry narysował byś nam kilka kresek jak ma to wyglądać myślę że było by nam łatwiej.
Z góry dziękuję.
podstawową zasadą jest to że po szczycie lub dołku musi być nowe high/low.
no i druga sprawa to że jeśli linia łączy 2 punkty to jest to support/resistance line. dopiero gdy łączy 3 punkty to mówimy o downtrendzie lub uptrendzie
to gratuluje nauczyciela który uczy bzdur.inwestor86 pisze:mnie uczono rysowac od prawej do lewej i fakt, dowolnosci nie macrocopip pisze: normalnie. źle masz narysowaną linię trendu. tu nie ma dowolności
takze nadal uwazam, ze wg. AT jestesmy tuz pod liniami dlugoterminowego downtrendu na edku D1, na eurox h4, co jest rownoznaczne z tym, ze trend ten nadal nie zostal zlamany a zmiana na uptrend nie zostala potwierdzona
może inaczej napiszę. co Ty wiesz o AT?inwestor86 pisze:mnie uczono rysowac od prawej do lewej i fakt, dowolnosci nie macrocopip pisze: normalnie. źle masz narysowaną linię trendu. tu nie ma dowolności
Ale trzeci punkt musi mieć dołek ( w tym wypadku) nizej niż dołek z punktu drugiego??crocopip pisze:to jest tak jak z nauką. jeśli sam do tego nie dojdziesz to się nie nauczysz.donny pisze:crocopip
jeśli był byś tak dobry narysował byś nam kilka kresek jak ma to wyglądać myślę że było by nam łatwiej.
Z góry dziękuję.
podstawową zasadą jest to że po szczycie lub dołku musi być nowe high/low.
no i druga sprawa to że jeśli linia łączy 2 punkty to jest to support/resistance line. dopiero gdy łączy 3 punkty to mówimy o downtrendzie lub uptrendzie