OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

jaguarII pisze: nie wychodzimy z pozycji kiedy oscylator stochastyczny przetnie 80 ani 20,robimy to dopiero wtedy kiedy oscylator stochastyczny przetnie 0 histogramu AC to umożliwi nam złapanie większych ruchów,czasami jednak wcześniejsze wyjście bardziej popłaca
Właśnie ...intryguje mnie wyjście przy 3 pozycji przy 3 locie,poniewaz zauwazyłem iż na historii tradu jest to niemal jak ruletka czasami łapiemy duże ruchy tak jak piszesz przy wejściu stocha w 0 ale czasami zupełnie sie to nie potwierdza, i odwrotnie kiedy mamy np. longa to wyjścia przy przebiciu stocha wartości 80 od góry dają dużo wiecej zyskownych pipsów niż mielibysmy czekać do przebicia 0...

Trzeba by było nad tym popracować :P
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
OzoEze
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: OzoEze »

Siemacie,
śledzę od miesiąca działalność Oza na jego blogu i róznych forach.

jaguarII pisze:Wejścia agresywne

- kiedy oscylator stochastyczny %K i %D przetnie od góry 80 dla shorta i od dołu 20 dla longa oraz Awesome Oscillator (AO) i Accelerator Oscillator (AC) otworzą sie w tym samym czasie i tym samym kolorze czerwonym/zielonym przy nastepnej świeczce
- kiedy oscylator stochastyczny %K i %D przetnie od góry 80 dla shorta i od dołu 20 dla longa czekamy na otworzenie się AC i AO w tym samym kolorze i czasie przy otwarciu nastepnej świeczki

wydaje mi się, że należałoby sprecyzować, gdyż Oz pisze:

Aggressive Entry:

1. Strong Signal: When Stochastic’s %K and %D crosses above or below 80 or 20 and both AC and AO turn red/green at the same time.
2. When Stochastic crosses above or below 80 or 20. Wait for AC to turn red/green, enter on open of the same bar.

więc:

agresywne wejście:

1. Silny sygnał: - kiedy %K i %D przetną od góry 80 dla shorta i od dołu 20 dla longa oraz AO i AC zmienią jednocześnie kolor

2. kiedy %K i %D przetną od góry 80 dla shorta i od dołu 20 dla longa. Czekać, aż AC zmieni kolor, wejście na otwarciu tego samego słupka/świecy (świecy - tej samej, czyli tej, która zmieniła kolor)

jaguarII pisze:Wejścia konserwatywne

- kiedy oscylator stochastyczny %K i %D przetnie od góry 80 dla shorta i od dołu 20 dla longa czekamy jak oscylator stochastyczny %K i %D przetnie linię 0 histogramu Accelerator Oscillator (AC) natomiast AC i AO są w tym samym kolorze i czasie przy otwarciu nastepnej świeczki
natomiast wejscie ostrozne wg Oza:
Conservative Entry:

1. When Stochastic crosses above or below 80 or 20, wait for Stochastic to cross 0 line of AC.

czyli:
1. kiedy %K i %D przetna od góry 80 dla shorta i od dołu 20 dla longa. Czekamy gdy %K i %D przetna linię 0 histogramu AC

Warto też wspomnieć o filtrze 55 EMA (odpowiedniku 200 SMA):
- jeżeli cena poniżej 55 EMA - tylko SHORT
- jeżeli cena powyżej 55 EMA - tylko LONG

pozdro

ps.
a moze
Stochastic crosses above or below 80 or 20
nalezaloby rozumiec, ze
%K i %D przetna sie ponad poziomem 80 wskazujac na SHORTA lub ponizej poziomu 20 wskazujac na LONGA :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Ostatnio zmieniony 21 mar 2008, 13:30 przez OzoEze, łącznie zmieniany 1 raz.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

przeciez podałem oryginalne linki do strony na samym poczatku kto jest zainteresowany to sobie zobaczy :P

co do filtrów to nie zawsze sie sprawdzają
osobiście testowałem te zapodane przez ciebie i tez swoja 120 sma która pokazuje mi trend z ok miesiaca...i powiem że niekoniecznie to sie sprawdza ponieważ kiedy mamy już znany trend to ruchy zgodnie z trendem są czasami niemalże takie same jak i przeciwne i nie ma sensu czekać kiedy cena znowu wróci w swój trend tym bardziej że system generuje bardzo dobre sygnały i w połaczeniu z dobrze działającym MM straty z błedenej decyzji mozna szybko pokryć,ale stosowanie filtrów jako pomoc w zidentyfikowniu trendu jest jak najbardziej na miejscu, a poza tym zgodnie z filozofią OZfx AO i AC w postaci histogramu wyznaczaja nam chwilowe trendy a więc na tyle na ile chcemy wtym samym czasie zarobić...poza tym wskaźniki billa williamsa to nic innego jak zapis trendu w postaci histogramu niestety nie do użytku stosowane samodzielnie...
Ostatnio zmieniony 21 mar 2008, 14:00 przez jaguarII, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

panowie panowie nalezy pozostawić ten system w wersji oryginalnej bo swietnie sie sprawdza wszystkie dodatkowe filtry to tylko nie potzrzebne gmatwanie prostoty tego systemu,ewentualnie mozna popracować nieco nad MM dla wejśc konserwatywnych i moze wyjść...

A tak na marginesie JaguarII czy sprawdzałes ten system na wiekszych TF np weekly?

Dodano po 7 minutach:
OzoEze pisze:a moze
Stochastic crosses above or below 80 or 20
nalezaloby rozumiec, ze
%K i %D przetna sie ponad poziomem 80 wskazujac na SHORTA lub ponizej poziomu 20 wskazujac na LONGA
:D nie gmatwaj za bardzo , chyba kazdy wie jak działa stochastic...
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

OzoEze pisze:aż AC zmieni kolor, wejście na otwarciu tego samego słupka/świecy (świecy - tej samej, czyli tej, która zmieniła kolor)
a teraz porównaj mój zapis i swój i zastanów się o sens tego zapisu

OzoEze pisze:AO i AC zmienią jednocześnie kolor

jaki jest sens tego zapisu?

czasami tłumaczenie nie polega na bezmyslnym skopiowaniu autora , należy jeszcze rozumieć ten system oraz co chciał autor systemu przekazać..

Pozdrawiam :)

Dodano po 37 minutach:
galileo pisze: tak na marginesie JaguarII czy sprawdzałes ten system na wiekszych TF np weekly?
nie , choc czytałem na forum że potencjał tez jest niemały...na weekly stosuje swoja czysta analize bo tam inwestuje długoterminowo,natomiast do daytardingu i intraday stosuje właśnie OzFX

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

a teraz dzisiejszy mój trade na USDCAD zrobiłem shorta przy wejściu 1.0227
zagrałem agresywnie i zobaczymy co on mi przyniesie :P

P.s tak zeby nie było że tylko na historii się opieram.. :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2008, 15:08 przez galileo, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

S/L na 50 to jednak na H4 trochę za mało, narazie eksperymentuje, ale chyba ustawie na stałem 70 ( testy pokażą jak najlepiej ). Miałem takiego "farta" że chwyciło mi S/L dokładnie na 50 na 1 pozycji, next 2 pozycje co były o 1 pips dalej, to już sie nie załapały i idzie teraz na 2 pozycjach w dobrą stronę.
Zobaczymy dalej jak to będzie.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

MrYogi pisze:S/L na 50 to jednak na H4 trochę za mało
dokładnie troche za mało ja sobie wrzuciełem 75-80 i na takich stopach testuje,na tej podstawie robie dokumentacje

testuj dalej Yogi :D im więcej będziemy mieli testów tym bardziej będziemy eliminować słabsze elementy tego systemu i wyłapywać mocne strony , które w przyszłości zaowocują nam duzymi profitami... :D

Dodano po 10 minutach:
galileo pisze:zagrałem agresywnie
galileo w twoim przypadku trudno mówić o agresywnym zagraniu spójrz gdzie masz 0 histogramu AC a gdzie masz stocha...0 histogramu AC jest blisko 20 stocha a iwęc blisko strefy wyprzedaży,w takim przypadku lepiej pozostać z boku albo kierować się na zwykłe przecięcie lini 50 przez stocha ale wtedy to mamy bardziej konserwatywne nietypowe zagranie... :)

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Witam Czyli w ta pzycje bedziemy mogli wejsc gdy stoch przetnie linie 0 i beda dwa zielone slupki tak. (tak na chlopski rozum)?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

jaguarII pisze:
dokładnie troche za mało ja sobie wrzuciełem 75-80 i na takich stopach testuje,na tej podstawie robie dokumentacje

testuj dalej Yogi :D im więcej będziemy mieli testów tym bardziej będziemy eliminować słabsze elementy tego systemu i wyłapywać mocne strony , które w przyszłości zaowocują nam duzymi profitami... :D
Ja na jednym demo bedę testował z założeniami Oza, jedynie z zwiększonym S/L na 70 ( najprawdopodobniej tyle, jeszcze nie wiem dokładnie ile )
a na drugim rachunku będę grał tym systemem bez T/P, tylko z automatycznym przesuwaniem S/L po osiągnięciu danych pipsów na plus. myślę że przy 20 pipsach na + S/L przesuwać się będzie a + 5 pips ( będzie gwarantowany zysk i potem automatycznie przesuwany S/L po uzyskaniu kolejnych pipów na plus o 15 pipsow w stosunku do ceny aktualnej. Co do tych wartości to też jest oczywiście kwestia przetestowanie co się lepiej sprawdzi i na jakiej parze.
testuje na parach EURGBP, EURUSD, USDJPY,GBPUSD, USDCAD,USDCHF,AUDUSD,EURJPY, ale też pomimo że pewnie się nie sprawdzi to na GOLD :)

ODPOWIEDZ