DayTrading: Poniedziałek 25.07.2016
- fx-technik
- Fanatyk 
Re: DayTrading: Poniedziałek 25.07.2016
Według mojej strategii, dobry poziom żeby szukać Buy na DAX30.

Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
						Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Dziś ostro grają, ciężko to ogarnąć. Rano DAX grał hossę, teraz USA grają bessę.. Trzeba się umieć przestawić.. 
PS. I znowu 12.55 na DAX Widzicie ten pinbar? To już któryś raz tak robią..
 Widzicie ten pinbar? To już któryś raz tak robią..
PS. Mimo ż espodziewałem się czegoś podobnego ( fałszywegowybicia wzrostowego na DAx) to nie ogarnąłem tych ruchów nawet na demo.. Trochę za szybko, za gwałtownie to chodzi.
 Trochę za szybko, za gwałtownie to chodzi.

PS. I znowu 12.55 na DAX
 Widzicie ten pinbar? To już któryś raz tak robią..
 Widzicie ten pinbar? To już któryś raz tak robią..PS. Mimo ż espodziewałem się czegoś podobnego ( fałszywegowybicia wzrostowego na DAx) to nie ogarnąłem tych ruchów nawet na demo..
					Ostatnio zmieniony 25 lip 2016, 17:08 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.

To gra psychologiczna.  W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
[quote="belon"]@technik
"Statystyki."
Statystyka to nie jest odpowiedź.
Statystycznie co 5 lub 6 osoba jest Azjatą a u mnie (miejscowość ok. 10 tyś mieszkańców) nie ma ani jednego.
Może jakieś konkrety?
@technik
Podbije bo może nie zauważyłeś.
Czyli: jak zaczynają się konkrety tam kończą się argumenty?

"Statystyki."
Statystyka to nie jest odpowiedź.
Statystycznie co 5 lub 6 osoba jest Azjatą a u mnie (miejscowość ok. 10 tyś mieszkańców) nie ma ani jednego.
Może jakieś konkrety?
@technik
Przecież tam są wg Twojej definicji impulsy spadkowe, a jak sam pisałeś nie łapie się L gdy spada, już nic nie rozumiem, przeczysz sam sobie - pisz konkretnie, aby nie było niedomówień.fx-technik pisze:Według mojej strategii, dobry poziom żeby szukać Buy na DAX30.

Ostatnio zmieniony 25 lip 2016, 17:14 przez karnak, łącznie zmieniany 1 raz.

- 

Tomasz196407
- Fanatyk 
No Tak, pewnie tak jest, skoro piszealbercik pisze:http://comparic.pl/wywiad-ze-szwajcarem ... blokowego/

- fx-technik
- Fanatyk 
Twój przykład statystyczny dotyczy całego naszego globu i tylko w tym kontekście jest prawdą.belon pisze: Statystyka to nie jest odpowiedź.
Może jakieś konkrety?
Ty wyjąłeś fragment z jednego kontekstu i włożyłeś go w totalnie nieprzystający kontekst.
W ten sposób stworzyłeś paradoks.
Ja mówię o kontekście wykresów i w tym kontekście moje obserwacje są prawdą.
Niestety, nie umiem napisać takiego wskaźnika, który mógłby te obserwacje usystematyzować.
Gdybym to umiał, to miałbym EA-Robota, który by za mnie odwalał całą pracę.
-- Dodano: 25 lip 2016, 17:17 --
Właśnie szukam podstaw PA, żeby zająć pozycję oczekującą.karnak pisze:Przecież tam są wg Twojej definicji impulsy spadkowe, a jak sam pisałeś nie łapie się L gdy spada, już nic nie rozumiem, przeczysz sam sobie - pisz konkretnie, aby nie było niedomówień.fx-technik pisze:Według mojej strategii, dobry poziom żeby szukać Buy na DAX30.
Nie postawię jej, jeżeli nie znajdę.
Na ten moment nie znalazłem, ale obserwuję.
-- Dodano: 25 lip 2016, 17:20 --
Na GJ jest sygnał i PA. Tylko mało miejsca, pullback potrzebny bieżącej świecy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Super - jest okazja, byś on line na żywo w trakcie pokazywał jak to się odbywa, jak stawiasz pozycję oczekującą, jak to się realizuje itd.fx-technik pisze:Twój przykład statystyczny dotyczy całego naszego globu i tylko w tym kontekście jest prawdą.belon pisze: Statystyka to nie jest odpowiedź.
Może jakieś konkrety?
Ty wyjąłeś fragment z jednego kontekstu i włożyłeś go w totalnie nieprzystający kontekst.
Niestety, nie umiem napisać takiego wskaźnika, który mógłby te obserwacje usystematyzować.
Gdybym to umiał, to miałbym EA-Robota, który by za mnie odwalał całą pracę.
-- Dodano: 25 lip 2016, 17:17 --
Właśnie szukam podstaw PA, żeby zająć pozycję oczekującą.karnak pisze:Przecież tam są wg Twojej definicji impulsy spadkowe, a jak sam pisałeś nie łapie się L gdy spada, już nic nie rozumiem, przeczysz sam sobie - pisz konkretnie, aby nie było niedomówień.fx-technik pisze:Według mojej strategii, dobry poziom żeby szukać Buy na DAX30.
Nie postawię jej, jeżeli nie znajdę.
Na ten moment nie znalazłem, ale obserwuję.
Z góry dzięki za ten przykład na żywo - nie po fakcie, byłby bardzo pouczajacy dla wielu.
- fx-technik
- Fanatyk 
Tak, ale praktycznie ciężko to wykonać na gorąco, znaczy postować, lub nagrywać.karnak pisze: Super - jest okazja, byś on line na żywo w trakcie pokazywał jak to się odbywa, jak stawiasz pozycję oczekującą, jak to się realizuje itd.
Z góry dzięki za ten przykład na żywo - nie po fakcie, byłby bardzo pouczajacy dla wielu.
Jak nagrywam, to i tak mówią niektórzy, że to nieprawda, więc widzisz...
Zlecenia stawiam na tych liniach, to jest EA, na kliknięcie na linii stawia oczekujące.
					Ostatnio zmieniony 25 lip 2016, 17:35 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.

@technik
odnosiło się to tej konkretnej wypowiedzi:
"Ja już wiem, i wam to pokazuję."
Na pytanie skąd odpowiadasz: statystyka.
Na moim przykładzie pokazuję, że statystykę można o ...... rozbić.
Ponadto:
@technik:
"Twój przykład statystyczny dotyczy całego naszego globu i tylko w tym kontekście jest prawdą.
Gdybym to umiał, to miałbym EA-Robota, który by za mnie odwalał całą pracę."
Co ci tam nie przystaje? Zwykłe pytanie o jakieś konkrety?
Czy wykresy, co ja tak obserwujesz to lokalny czy globalny Forex?

odnosiło się to tej konkretnej wypowiedzi:
"Ja już wiem, i wam to pokazuję."
Na pytanie skąd odpowiadasz: statystyka.
Na moim przykładzie pokazuję, że statystykę można o ...... rozbić.
Ponadto:
@technik:
"Twój przykład statystyczny dotyczy całego naszego globu i tylko w tym kontekście jest prawdą.
Gdybym to umiał, to miałbym EA-Robota, który by za mnie odwalał całą pracę."
Co ci tam nie przystaje? Zwykłe pytanie o jakieś konkrety?
Czy wykresy, co ja tak obserwujesz to lokalny czy globalny Forex?