DayTrading: Poniedziałek 25.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lip 2016, 00:00

Wzrost
6
33%
Bez zmian
6
33%
Spadek
6
33%

Liczba głosów: 18

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 25.07.2016

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Faktycznie, na WTI jeszcze brakuje ze 40-50 pipsów.. Coś te wsparcia się nie pokryły między brent a WTI.. :?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Z DAX30 to się trochę pospieszyłem, naciskany przez karnaka! Bez urazy!~
Może wytrzyma, ale to było za szybko.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

fx-technik pisze:
belon pisze:
fx-technik pisze:
Przecież wszystko już napisałem.
Może musisz historyczne wątki DT poczytać?
Możesz użyć forumowej wyszukiwarki i wszystkie moje posty przeczytać, jakie napisałem.
Problem polega na tym, że przeczytałem.
Wejść gdzie można zweryfikować te 95% jest może kilka (no i teraz DAX).
Reszta wszystko po fakcie. Na ponad 2500 postów to chyba trochę za mało?
Wrzucaj więcej wejść live chętnie się czegoś nauczę bo gdzie trzeba BYŁO WEJŚĆ I WYJŚĆ na historycznym wykresie to wszyscy doskonale wiedzą.

Ponadto zrzuty wejść umieszczane na wykresach i wklejane na forum po fakcie (jeżeli wcześniej nie mówiło się o konkretnym poziomie i kierunku) są mało wiarygodne.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2016, 19:46 przez belon, łącznie zmieniany 1 raz.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Zstanawiam się jak uwzględnić w analizie, że mamy dwa ośrodki finansowe, które mają czasem różne koncepcje na granie, tak jak to dzisiaj widać.. Trzeba by chyba analizować rynki kasowe odzielnie, żeby przewidzieć w które dni będą mogą ciągnąć razem w góre , w które w dół a kiedy w różnych kierunkach.. Od tego jak widać sporo zależy.. Macie jakieś koncepcje w tym względzie???

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Świeżak44 pisze:Zstanawiam się jak uwzględnić w analizie, że mamy dwa ośrodki finansowe, które mają czasem różne koncepcje na granie, tak jak to dzisiaj widać.. Trzeba by chyba analizować rynki kasowe odzielnie, żeby przewidzieć w które dni będą mogą ciągnąć razem w góre , w które w dół a kiedy w różnych kierunkach.. Od tego jak widać sporo zależy.. Macie jakieś koncepcje w tym względzie???
tak normalnie o co chodzi?

pomysł do przetestowania w gotowcach, wybicia na sesjach,
jednym słowem na "udo" :wink:

----------------------------------------------------------------------

złoto,
trojka abc na końcu w strukturze zygzaka moze oznaczać nie zakonczony ruch spadkowy, czyli granie na ten moment jest obarczone wiekszym ryzykiem
W ZGodzie z niedzielna analiza tu: http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p825581
Ostatnio zmieniony 25 lip 2016, 20:17 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak44 pisze:Zstanawiam się jak uwzględnić w analizie, że mamy dwa ośrodki finansowe, które mają czasem różne koncepcje na granie, tak jak to dzisiaj widać.. Trzeba by chyba analizować rynki kasowe odzielnie, żeby przewidzieć w które dni będą mogą ciągnąć razem w góre , w które w dół a kiedy w różnych kierunkach.. Od tego jak widać sporo zależy.. Macie jakieś koncepcje w tym względzie???
No pomysł przedni, tylko jak to przewidzieć?
Może zamiast świec Tf, rysuj świece sesyjne...?
Ale, z tym też jest kłopot, bo się sesje zazębiają.

-- Dodano: 25 lip 2016, 19:08 --

Czasem po prostu nie ma zmienności.

-- Dodano: 25 lip 2016, 19:31 --

10 minut temu był najlepszy moment do ustawienia Buy Stop na DAX30, tam gdzie wziąłem fazę za wcześnie.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze:

10 minut temu był najlepszy moment do ustawienia Buy Stop na DAX30, tam gdzie wziąłem fazę za wcześnie.
Nie przewidzieć tylko to powinno wynikać jakoś z analizy. Mamy dwa niezależne ośrodki, które wpływają na ruchy na giełdach jak sobie chcą. A jakby zrobić analizę dla każdego z osobna, a później zobaczyć kiedy się mogą zgrywać, a kiedy nie. Dziś poszły w przeciwnych kierunkach. Rano było hossowo, od 14.00 bessowo.. Gdzieś się rozjechały oczekiwania inwestorów i to bez żadnych istotnych danych dzisiaj. Może te giełdy są na innych etapach, jakieś fale są przesunięte itp.. Trzeba by jakoś porównać te impulsy wzrostowe obu giełd w rytmie dziennym tylko na kasowym i to tylko w określonych godzinach, kiedy na siebie nie wpływają..

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak44 pisze:
fx-technik pisze:

Nie przewidzieć tylko to powinno wynikać jakoś z analizy. Mamy dwa niezależne ośrodki, które wpływają na ruchy na giełdach jak sobie chcą. A jakby zrobić analizę dla każdego z osobna, a później zobaczyć kiedy się mogą zgrywać, a kiedy nie. Dziś poszły w przeciwnych kierunkach. Rano było hossowo, od 14.00 bessowo.. Gdzieś się rozjechały oczekiwania inwestorów i to bez żadnych istotnych danych dzisiaj. Może te giełdy są na innych etapach, jakieś fale są przesunięte itp.. Trzeba by jakoś porównać te impulsy wzrostowe obu giełd w rytmie dziennym tylko na kasowym i to tylko w określonych godzinach, kiedy na siebie nie wpływają..
I wtedy zostaniesz analitykiem.
Jak będziesz dobrze ściemniał, to cię będą zatrudniać.
I będziesz miał trading głęboko gdzieś!

-- Dodano: 25 lip 2016, 20:14 --

Podsuwam systematycznie SL pod dołki, bo to tak teraz chodzi.
Słabe momentum.

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

Świeżak44 pisze:Faktycznie, na WTI jeszcze brakuje ze 40-50 pipsów.. Coś te wsparcia się nie pokryły między brent a WTI.. :?
Nie wiem jak Wy, ale ja widzę WTI 10$ niżej :idea:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

andrut pisze:
Świeżak44 pisze:Faktycznie, na WTI jeszcze brakuje ze 40-50 pipsów.. Coś te wsparcia się nie pokryły między brent a WTI.. :?
Nie wiem jak Wy, ale ja widzę WTI 10$ niżej :idea:
WTIWeekly.png
Dopełnienie ORGR i wtedy do góry...

-- Dodano: 25 lip 2016, 20:29 --

No i tyle z tym DAX30, -8.4 pips.
Nie ma sensu z tym walczyć.

-- Dodano: 25 lip 2016, 20:40 --

A to oznacza, że dzisiaj góry nie zretestują, czyli małe S.

Zablokowany