Masz wprawę w pisaniu postów - tyle tego płodzisz, nie daj się prosić, zrób to z pisaniem on line ten jeden raz.fx-technik pisze:Tak, ale praktycznie ciężko to wykonać na gorąco, znaczy postować, lub nagrywać.karnak pisze: Super - jest okazja, byś on line na żywo w trakcie pokazywał jak to się odbywa, jak stawiasz pozycję oczekującą, jak to się realizuje itd.
Z góry dzięki za ten przykład na żywo - nie po fakcie, byłby bardzo pouczajacy dla wielu.
Jak nagrywam, to i tak mówią niektórzy, że to nieprawda, więc widzisz...
DayTrading: Poniedziałek 25.07.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 25.07.2016
- fx-technik
- Fanatyk

Naucz się używać edytora postów, bo trudno się ciebie czyta.belon pisze: odnosiło się to tej konkretnej wypowiedzi:
"Ja już wiem, i wam to pokazuję."
Na pytanie skąd odpowiadasz: statystyka.
Na moim przykładzie pokazuję, że statystykę można o ...... rozbić.
Ponadto:Co ci tam nie przystaje? Zwykłe pytanie o jakieś konkrety?fx-technik pisze: Twój przykład statystyczny dotyczy całego naszego globu i tylko w tym kontekście jest prawdą.
Ty wyjąłeś fragment z jednego kontekstu i włożyłeś go w totalnie nieprzystający kontekst.
W ten sposób stworzyłeś paradoks.
Ja mówię o kontekście wykresów i w tym kontekście moje obserwacje są prawdą.
Niestety, nie umiem napisać takiego wskaźnika, który mógłby te obserwacje usystematyzować.
Gdybym to umiał, to miałbym EA-Robota, który by za mnie odwalał całą pracę.
Czy wykresy, co ja tak obserwujesz to lokalny czy globalny Forex?
A znasz jakiś Globalny Forex???
Nie istnieją żadne wykresy Globalnego Forex.
Jest u mnie w stopce link do artykułu, który powinieneś przeczytać!
-- Dodano: 25 lip 2016, 17:43 --
Mam L na DAX30 za 10192,4 CFD Cash.
TP za 10220, SL za 10167,1.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Ciągle nie odpowiadasz na proste pytanie: KONKRETY!!!fx-technik pisze:Naucz się używać edytora postów, bo trudno się ciebie czyta.belon pisze: odnosiło się to tej konkretnej wypowiedzi:
"Ja już wiem, i wam to pokazuję."
Na pytanie skąd odpowiadasz: statystyka.
Na moim przykładzie pokazuję, że statystykę można o ...... rozbić.
Ponadto:Co ci tam nie przystaje? Zwykłe pytanie o jakieś konkrety?fx-technik pisze: Twój przykład statystyczny dotyczy całego naszego globu i tylko w tym kontekście jest prawdą.
Ty wyjąłeś fragment z jednego kontekstu i włożyłeś go w totalnie nieprzystający kontekst.
W ten sposób stworzyłeś paradoks.
Ja mówię o kontekście wykresów i w tym kontekście moje obserwacje są prawdą.
Niestety, nie umiem napisać takiego wskaźnika, który mógłby te obserwacje usystematyzować.
Gdybym to umiał, to miałbym EA-Robota, który by za mnie odwalał całą pracę.
Czy wykresy, co ja tak obserwujesz to lokalny czy globalny Forex?
A znasz jakiś Globalny Forex???
Nie istnieją żadne wykresy Globalnego Forex.
Jest u mnie w stopce link do artykułu, który powinieneś przeczytać!
- fx-technik
- Fanatyk

Jakie ty chcesz konkrety?belon pisze: Ciągle nie odpowiadasz na proste pytanie: KONKRETY!!!
Sam sobie sprawdź, albo daj sobie siana i zajmij się sobą.
-- Dodano: 25 lip 2016, 17:50 --
Według tych linii.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-technik pisze:Jakie ty chcesz konkrety?belon pisze: Ciągle nie odpowiadasz na proste pytanie: KONKRETY!!!
Ale skąd "ten nerw"? Piszesz, że wiesz, przynajmniej statystycznie w 95%, co i gdzie zrobi cena.
Ja chciałbym się o tym faktycznie przekonać stąd prośba o jakieś konkrety.
- fx-technik
- Fanatyk

Przecież wszystko już napisałem.belon pisze:fx-technik pisze:Jakie ty chcesz konkrety?belon pisze: Ciągle nie odpowiadasz na proste pytanie: KONKRETY!!!
Ale skąd "ten nerw"? Piszesz, że wiesz, przynajmniej statystycznie w 95%, co i gdzie zrobi cena.
Ja chciałbym się o tym faktycznie przekonać stąd prośba o jakieś konkrety.
Może musisz historyczne wątki DT poczytać?
Możesz użyć forumowej wyszukiwarki i wszystkie moje posty przeczytać, jakie napisałem.
DAX chce rosnąć, SP500 chce spadać.. Dax jakby spóźniony chce nadrobić zaległości we wzrostach ale amerykanie mu to psują. Ropa natomiast w ciekawym miejscu, dotarła do drugiego dna, potężnego wsparcia.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk

Jeszcze 40-parę pips do wsparcia.Świeżak44 pisze:DAX chce rosnąć, SP500 chce spadać.. Dax jakby spóźniony chce nadrobić zaległości we wzrostach ale amerykanie mu to psują. Ropa natomiast w ciekawym miejscu, dotarła do drugiego dna, potężnego wsparcia.
Teraz chyba można ryzykować L na DAX. Jest dywergencja, a SP500 udeptuje dołek.
-- Dodano: 25 lip 2016, 18:22 --
Reakcja też jest. Które to wsparcie uważasz za takie mocne??
A u minie jużfx-technik pisze:Jeszcze 40-parę pips do wsparcia.Świeżak44 pisze:DAX chce rosnąć, SP500 chce spadać.. Dax jakby spóźniony chce nadrobić zaległości we wzrostach ale amerykanie mu to psują. Ropa natomiast w ciekawym miejscu, dotarła do drugiego dna, potężnego wsparcia.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2016, 18:25 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk

WTI $42 CFD Cash.Świeżak44 pisze:Teraz chyba można ryzykować L na DAX. Jest dywergencja, a SP500 udeptuje dołek.
A u minie jużfx-technik pisze:Jeszcze 40-parę pips do wsparcia.Świeżak44 pisze:DAX chce rosnąć, SP500 chce spadać.. Dax jakby spóźniony chce nadrobić zaległości we wzrostach ale amerykanie mu to psują. Ropa natomiast w ciekawym miejscu, dotarła do drugiego dna, potężnego wsparcia.Reakcja też jest. Które to wsparcie uważasz za takie mocne??
-- Dodano: 25 lip 2016, 18:28 --