jak dla mnie to już jest powolne wykańczanie trendu wzrostowegokarnak pisze:Dlaczego piszesz o wzrostach na S&P500 festyn, odbieram to jako pogardę dla trendu głównego - przecież L daje więcej zarobić i jest łatwiejsze do gry niż S?Nowy123 pisze:jutro konczymy festyn na Sp500 i OD poniedzielku wtorku
DayTrading: Czwartek 13.11.2014
Re: DayTrading: Czwartek 13.11.2014
OK, daj cynka pod tą zwałę - kiedy brać S.freakout pisze:jak dla mnie to już jest powolne wykańczanie trendu wzrostowegokarnak pisze:Dlaczego piszesz o wzrostach na S&P500 festyn, odbieram to jako pogardę dla trendu głównego - przecież L daje więcej zarobić i jest łatwiejsze do gry niż S?Nowy123 pisze:jutro konczymy festyn na Sp500 i OD poniedzielku wtorkuwystarczy popatrzeć na świece od D1 wzwyż - wyraźnie widać że szykuje się zwała i to nie byle jaka
żeby się nie spóźnić to dam info już teraz - szukaj S od przyszłego tygodnia tak jak pisał Nowy123karnak pisze:OK, daj cynka pod tą zwałę - kiedy brać S.freakout pisze:jak dla mnie to już jest powolne wykańczanie trendu wzrostowegowystarczy popatrzeć na świece od D1 wzwyż - wyraźnie widać że szykuje się zwała i to nie byle jaka
Jak dla mnie to już teraz S, SL 2051, TP 1960 (z fibo TP)karnak pisze: OK, daj cynka pod tą zwałę - kiedy brać S.
albo jeszcze poczekać na podbicie.
Co do ropy to 1:0 dla kolegi Karnak, dziś dostałem po łapkach, ale trudno
W obecnej cenie ciężko w S wchodzić tak czy siak
ropa jednak w nieskończonosć spadać nie będzie, no chyba, ze zobaczymy $40 za baryłę?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
W ogóle DT to chyba zajęcie dla nielicznych, nie lepiej raz, a dobrze?highend pisze:Jak dla mnie to już teraz S, SL 2051, TP 1960 (z fibo TP)karnak pisze: OK, daj cynka pod tą zwałę - kiedy brać S.
albo jeszcze poczekać na podbicie.
Co do ropy to 1:0 dla kolegi Karnak, dziś dostałem po łapkach, ale trudno
W obecnej cenie ciężko w S wchodzić tak czy siak
ropa jednak w nieskończonosć spadać nie będzie, no chyba, ze zobaczymy $40 za baryłę?
Lepiej lepiej, zająć pozycję w trendzie i zostawić na 2-3 tygodnie.karnak pisze: W ogóle DT to chyba zajęcie dla nielicznych, nie lepiej raz, a dobrze?
Najlepiej.
Tylko jeszcze trzeba umieć
cos w tym stylu ogolnie cala banka w USA dogorywa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
patrząc na DAX, to na miesięcznym nasz niby-RGR.... teraz już lepiej wyglada 
myślę, ze o ile nie wyskoczy powyżej 9400.... to zasięg 7800 nadal w mocy.
Bo sp500 szaleje na nowe maxy, a dax ma to w d....
Co ciekawe jak sprawdzam DSW na miesięcznym świecę spadkową od maxów maxów (10.000pkt) to jej zasięg S3 wypada idealnie na.... 8330 - czyli tak jak dax nam zleciał (no prawie, tam było 8350?)....
jak sprawdzam kolejną świecę (tą spadkową od 9900 w dół), to zasięg S3 = 8580, a S4 = .... 7800
Po fakcie się to pięknie sprawdza, grunt to wyczaić przed faktem
W każdym razie DAX na miesięcznym cały czas na czerwono (lub czarno - kto ma tam jakie kolory świec)
-- Dodano: 13 lis 2014, 21:53 --
jeśli sp500 będzie spadał to ROPA urośnie.
myślę, ze o ile nie wyskoczy powyżej 9400.... to zasięg 7800 nadal w mocy.
Bo sp500 szaleje na nowe maxy, a dax ma to w d....
Co ciekawe jak sprawdzam DSW na miesięcznym świecę spadkową od maxów maxów (10.000pkt) to jej zasięg S3 wypada idealnie na.... 8330 - czyli tak jak dax nam zleciał (no prawie, tam było 8350?)....
jak sprawdzam kolejną świecę (tą spadkową od 9900 w dół), to zasięg S3 = 8580, a S4 = .... 7800
Po fakcie się to pięknie sprawdza, grunt to wyczaić przed faktem
W każdym razie DAX na miesięcznym cały czas na czerwono (lub czarno - kto ma tam jakie kolory świec)
-- Dodano: 13 lis 2014, 21:53 --
jeśli sp500 będzie spadał to ROPA urośnie.
Na tym rysunku godzinnego futa S&P pokazuję, jak grać z trendem, w dołkach na zielonej można dobierać L ze stopem ustawionym pod niebieską (aktualnie tj. ok 20 pkt od zielonej). Jak ktoś nie chce to nie dobiera trzymając L sygnałowe od początku trendu (przecięcie zielonej nad niebieską)
Prawda, że proste jak drut? I zgodne ze sztuką - gry z trendem, a nie przeciwko:)
Prawda, że proste jak drut? I zgodne ze sztuką - gry z trendem, a nie przeciwko:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
możesz napisać co to za średnie i jakie mają wartości?karnak pisze:Na tym rysunku godzinnego futa S&P pokazuję, jak grać z trendem, w dołkach na zielonej można dobierać L ze stopem ustawionym pod niebieską (aktualnie tj. ok 20 pkt od zielonej). Jak ktoś nie chce to nie dobiera trzymając L sygnałowe od początku trendu (przecięcie zielonej nad niebieską)