bemowo1 zostaw sobie proszę Elliota na koniec nauki AT. Teoria Elliota jest złożona i bez podstaw AT lepiej się do niej nie zabierać. Ty łamiesz podstawowe zasady wyznaczaania fal i nie pytaj mnie co jest nie tak, od tego masz książkę. Te oznaczenia fal na chybił trafił co wyznaczasz to się największym filozofom nie śniłyBemowo1 pisze:edek h4 - ciekawie wygląda ten wariant oznaczeń - jak widać zastosowane mierzenie dwukrotnie było miejscem przystanków.
DayTrading: Piątek 04.04.2014
Re: DayTrading: Piątek 04.04.2014
Zeuss jak widzisz edka średnioterminowo ?:)zeuss pisze:bemowo1 zostaw sobie proszę Elliota na koniec nauki AT. Teoria Elliota jest złożona i bez podstaw AT lepiej się do niej nie zabierać. Ty łamiesz podstawowe zasady wyznaczaania fal i nie pytaj mnie co jest nie tak, od tego masz książkę. Te oznaczenia fal na chybił trafił co wyznaczasz to się największym filozofom nie śniłyBemowo1 pisze:edek h4 - ciekawie wygląda ten wariant oznaczeń - jak widać zastosowane mierzenie dwukrotnie było miejscem przystanków.![]()
Posiedziałem dzisiaj trochę nad tym Kangurem i powiem wam, że widzę tam jeszcze ze 2, 3 zielone świeczki tygodniowe. Ale wydaje mi się, że dolny korpus najbliższej, przyszłotygodniowej świeczki jeszcze nie został uformowany i po wystrzale w okolice poziomów 0.932 powinien być zjazd w okolice pivot point gdzieś do 0.92 -+ kilkanaście pipsów. Zanegowaniem tego scenariusza będzie utrzymanie ponad poziomem podwójnego szczytu kiedy to zadziała jak wsparcie. Wówczas obowiązywać będą już tylko longi do okolic kolejnego oporu w okolicach 0.95
czy do takiej analizy skłoniła Cię moja upartość apropo kangura i eur/aud ?Kusus pisze:Posiedziałem dzisiaj trochę nad tym Kangurem i powiem wam, że widzę tam jeszcze ze 2, 3 zielone świeczki tygodniowe. Ale wydaje mi się, że dolny korpus najbliższej, przyszłotygodniowej świeczki jeszcze nie został uformowany i po wystrzale w okolice poziomów 0.932 powinien być zjazd w okolice pivot point gdzieś do 0.92 -+ kilkanaście pipsów. Zanegowaniem tego scenariusza będzie utrzymanie ponad poziomem podwójnego szczytu kiedy to zadziała jak wsparcie. Wówczas obowiązywać będą już tylko longi do okolic kolejnego oporu w okolicach 0.95
a jak widzicie edka? zostawilem na nim hedża z uwagi na te jazdy i którąś pozycję wolę zamknąć teraz z małą stratą, a drugą nadrobić.
co widzę ja:
poniedziałek indeksy małe odreagowanie - mielenie rzeźnika i ujka na obecnym poziomie, zostawiłem sobie tanio kupione pozycje na akcje Google i Tesli (eLki, a piątek zarabiały eSki - pozamykane).
wtorek - dalszy spadek indeksów i par jenowych (rzeźnik jak doleci do 170 będzie miło)
dalej - odreagowanie indeksów UP ? bo wciąż zakładam rzeźnika na UP na 175 w perspektywie 2-4 tygodni.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Błagam, powiedz, że sobie teraz żartujesz ze mnie ...highend pisze:czy do takiej analizy skłoniła Cię moja upartość apropo kangura i eur/aud ?Kusus pisze:Posiedziałem dzisiaj trochę nad tym Kangurem i powiem wam, że widzę tam jeszcze ze 2, 3 zielone świeczki tygodniowe. Ale wydaje mi się, że dolny korpus najbliższej, przyszłotygodniowej świeczki jeszcze nie został uformowany i po wystrzale w okolice poziomów 0.932 powinien być zjazd w okolice pivot point gdzieś do 0.92 -+ kilkanaście pipsów. Zanegowaniem tego scenariusza będzie utrzymanie ponad poziomem podwójnego szczytu kiedy to zadziała jak wsparcie. Wówczas obowiązywać będą już tylko longi do okolic kolejnego oporu w okolicach 0.95![]()
a jak widzicie edka? zostawilem na nim hedża z uwagi na te jazdy i którąś pozycję wolę zamknąć teraz z małą stratą, a drugą nadrobić.
co widzę ja:
poniedziałek indeksy małe odreagowanie - mielenie rzeźnika i ujka na obecnym poziomie, zostawiłem sobie tanio kupione pozycje na akcje Google i Tesli (eLki, a piątek zarabiały eSki - pozamykane).
wtorek - dalszy spadek indeksów i par jenowych (rzeźnik jak doleci do 170 będzie miło)
dalej - odreagowanie indeksów UP ? bo wciąż zakładam rzeźnika na UP na 175 w perspektywie 2-4 tygodni.
Do tej analizy skłoniła mnie teoria fal pewnego Pana żyjącego w czasach starożytnej Grecji, której nauczyłem się w 2 klasie gimnazjum. Poza tym to analiza uwzględniająca i podtrzymująca mój sentyment na tej parze który nie zmienia się od 2 tygodni i nie zmieni się jeszcze przez kolejne 2, 3 tygodnie chyba, że zobacze powód na wykresie dla którego miałbym wciskać SELL na tej parze. Póki co kupowanie na wsparciach do odwołania.
EURUSD Zgodze sie z zeusem, kombinujecie na siłę z tymi falami jak koń pod górę. Dla mnie pierwsza fala spadkowa jest ukończona i klarowna. Teraz znajdujemy się w korekcie. To, że wybiliśmy nowy dołek oznacza, że mamy korektę pędzącą, a nie tak jak większość widzi- nowy impuls. Tymbardziej znajdujemy się teraz na ważnym wsparciu, a więc tak łatwo na szybkie przebicie nie będzie.
zeuss pisze:bemowo1 zostaw sobie proszę Elliota na koniec nauki AT. Teoria Elliota jest złożona i bez podstaw AT lepiej się do niej nie zabierać. Ty łamiesz podstawowe zasady wyznaczaania fal i nie pytaj mnie co jest nie tak, od tego masz książkę. Te oznaczenia fal na chybił trafił co wyznaczasz to się największym filozofom nie śniłyBemowo1 pisze:edek h4 - ciekawie wygląda ten wariant oznaczeń - jak widać zastosowane mierzenie dwukrotnie było miejscem przystanków.![]()
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dlaczego czwórka zachodzi jedynke?maniek74 pisze:EURUSD Zgodze sie z zeusem, kombinujecie na siłę z tymi falami jak koń pod górę. Dla mnie pierwsza fala spadkowa jest ukończona i klarowna. Teraz znajdujemy się w korekcie. To, że wybiliśmy nowy dołek oznacza, że mamy korektę pędzącą, a nie tak jak większość widzi- nowy impuls. Tymbardziej znajdujemy się teraz na ważnym wsparciu, a więc tak łatwo na szybkie przebicie nie będzie.
zeuss pisze:bemowo1 zostaw sobie proszę Elliota na koniec nauki AT. Teoria Elliota jest złożona i bez podstaw AT lepiej się do niej nie zabierać. Ty łamiesz podstawowe zasady wyznaczaania fal i nie pytaj mnie co jest nie tak, od tego masz książkę. Te oznaczenia fal na chybił trafił co wyznaczasz to się największym filozofom nie śniłyBemowo1 pisze:edek h4 - ciekawie wygląda ten wariant oznaczeń - jak widać zastosowane mierzenie dwukrotnie było miejscem przystanków.![]()
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI 
bo ma prawo, tak jak Putin do Krymu
błędnie by było jakby 4 zachodziło na 2 a w tym przypadku, który przedstawiłem jest wszystko ok
- atlanticos
- Maniak

maniek74 pisze:EURUSD Zgodze sie z zeusem, kombinujecie na siłę z tymi falami jak koń pod górę. Dla mnie pierwsza fala spadkowa jest ukończona i klarowna. Teraz znajdujemy się w korekcie. To, że wybiliśmy nowy dołek oznacza, że mamy korektę pędzącą, a nie tak jak większość widzi- nowy impuls. Tymbardziej znajdujemy się teraz na ważnym wsparciu, a więc tak łatwo na szybkie przebicie nie będzie.
po pierwsze nawet przy Twoim oznaczeniu wcale wybicie dołka nie musi oznaczać korekty pędzącej... a po drugie czemu według Ciebie po fali 3 z Twojego wykresu nie miałaby wystąpić korekta pędząca na fali 4 i tu gdzie Ty masz A nie może się kończyć dopiero 4? Liczę na argumenty...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi!
Nie bądź głupi!