Kierunek i target można brać sobie z wyższych TF ,a moment wejścia z mniejszychrabit pisze:ridera nie kazdy potrafi wejsc tak dokladnie tym
Zbieram na chleb
-
Cadermo
Ja właśnie staram się unikać oczekujących - nie lubię ich.rabit pisze:ridera Mozna probowac oczekujacych ale tez czasem wejdzie czasem nie .[
Nie jestem w stanie kontrolować/patrzeć jak cena leci/wyhamowuje, jaki ma jeszcze potencjał, kiedy można liczyć na odwrót.
Przykładowo w zleceniu poniżej
Mogłem spokojnie postawić oczekujące na poziomie historycznego maxium, ale przy obecnym potencjale AUD do wzrostów zwyczajnie się bałem.
SL równe 60 pips - powyżej historycznego maximum. Gdybym wszedł wyżej można by SLa zmniejszyć, ale jak wspomniałem - bałem się że cena poleci wyżej i automatycznie zje mi SLke jednym ruchem zaraz po wejściu,
AUDCAD Ska SL=60pips
Ogólnie coraz mniej podoba mi się zachowanie poprzedniego zlecneia GBPCHF, być może zamknę je z łapy dzisiaj w nocy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mozna ale nie kazdy ma na to czas .Cadermo pisze:Kierunek i target można brać sobie z wyższych TF ,a moment wejścia z mniejszych
Ja rowniez , ostatnio dwa nie weszly (kilka pipsowPatyk89 pisze:Ja właśnie staram się unikać oczekujących - nie lubię ich.
W sumie nie biore do glowy , beda lepsze trejdy
Ze mnie dupa nie trejder!!! 
Eeee, żeby to dobrze szło to może i tak. Ciągle w stadium dopracowywania. Choć już ponad 2 lata interesuję się tematem.Patyk89 pisze:Co do odwagi - jeżeli chodzi o podejście "kurwa, dobrze mi idzie, boje się że jak otworze dziennik to zaczne wtapiać" - miałem i mam to samo przeczucie
Ale własne słabości trzeba zwalczać
Doszedłem do jednego wniosku. Im szybciej gram ,tym szybciej tracę.
Znaczy pozostaje mi tylko średnio i długoterminowa gra.
pozdro
Mechaniczny trader.