kiedys kilka lat temu stworzyłem portal. przed stworzeniem portalu był POMYSL ...po co powstaje. wszyscy mowili genialny pomysł ...super...tylko zrobic strone i bedzie sukces.
,,, minał rok...portal powstał ale sukcesu nie było.... odbyłem wtedy spotkanie z architektem zajmującym sie budową portali ....ktory mi powiedział bardzo wazne jak dzis z perspektywy czasu patrze słowa.....
NIE PRZEJMUJ SIE DO CZEGO LUDZIE UZYWAJĄ TWÓJ PORTAL I CIESZ SIE ZE UŻYWAJĄ....dostosuj go do tego co robią i zostaw. strasznie sie wtedy gryzłem ze sobą ...że ja chciałem zeby robili to i to i taki był pomysł a tu userzy robią co innego..... portal sie rozwijał ale ja nie mogłem zniesc porażki że robią na nim zupełnie co innego niż "był pomysł".....
walczyłem z nimi usilnie (użytkownikami).....aż w koncu sie wkurzyli i odeszli...ktos inny załozył cos podobnego (a w zasadzie dokladnego) co realizowało ich potrzebe i dzis jest z tego duzy projekt.
mysle ze mamy tutaj podobną sytacje....ludzie mają fun ...klepią po iles set postów...i administrator powinnien sie cieszyc ze jest aktywnosc....architekt informacji jeszcze raz powinnien zrewidowac nazewnictwo działów etc...a nie przypierzac sie do userów ....bo tak jak mowie...poprostu sie ziirytują i odejdą.
....a wtedy admin sie zoorientuje ze mleko sie wylało...ale moze byc juz za pozno.
- jak mozna dawac prognoze .........................i nie dawac mozliwosci rozmowy o niej ???? sztuczny byt.....
zastanówcie sie czy nie jest błąd po waszej stronie...czy dział nie nazywa sie błednie ze userzy źle interpretują jego nazwe etc...bo narazie macie monopol ....ale to tez sie w sumie moze zmniec jak za bardzo bedziecie świrowac.....
ps. w normalnych warunkach nie jest do pomyslenia "zamykanie dyskusji"....papa smerf wpadł i zamyka...

napisałem to tu bo za bardzo nie widze innego miejsca.