Chmura internetowa ,a FX

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
zz
Maniak
Maniak

Chmura internetowa ,a FX

Nieprzeczytany post autor: zz »

Mam pytanie odnośnie tej chmury,podobno to będzie rewolucja w jakości FX,a pytanie tym bardziej istotne że jeden z banków co chce wprowadzić platformę ECN w polsce właśnie usilnie się stara aby to było w tej chmurze.
Jeżeli coś naknociłem to przepraszam,ja się na tym nie znam.
Za rozjaśnienie tematu będę zobowiązany.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Podaj linki do tematów z tym związanych to będzie można podyskutować. ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

zz
Maniak
Maniak

Tymek pisze:Podaj linki do tematów z tym związanych to będzie można podyskutować
Linków nie mam.
Słyszałem tylko w telewizji że bank który chce zrobić platformę ECN chce aby to było w chmurze internetowej.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Czy chodzi o technologię cloud computing ? Ale jak to ma się do forexu ? Wszystkie obliczenia i dane po stronie serwerów a my kupujemy tylko usługę ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing
fx-forum

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

zz wiesz może czy ten bank wprowadzi platformę ECN "innowacyjną" czy sprawdzoną ? :)
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

zz
Maniak
Maniak

Czy chodzi o technologię cloud computing ? Ale jak to ma się do forexu ? Wszystkie obliczenia i dane po stronie serwerów a my kupujemy tylko usługę ?
Nie wiem,może coś przekręciłem.Słyszałem tylko że ma to być w tej chmurze..

zz wiesz może czy ten bank wprowadzi platformę ECN "innowacyjną" czy sprawdzoną ? Smile
Niestety chyba będzie innowacyjna... :P ,lecz ja bym tego nie przekreślał...każde takie działania to jest krok do przodu.

Pozdrawiam.

Dodano po 4 minutach:

PS może chodziło o to że wszystko// wszystkie usługi// będzie w tym banku w tej chmurze...?.
Pierwszy raz się z tym spotkałem ..,ciekawe czy to może mieć jakiś wpływ ?

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

zz pisze:Nie wiem,może coś przekręciłem.Słyszałem tylko że ma to być w tej chmurze..
Oj ZZ nasłuchałeś się głupot ....

Tak w sumie jak chcesz mieć fx w chmurze to .... odpal sobie terminal mt4 :)
Serwer i wszystkie dane o transakcjach są z Twojego punktu widzenia w "chmurze". Dostęp masz z kompa, urządzeń mobilnych (no jeszcze kiepski - w mt5 ma być lepiej).

Co można zrobić więcej ?
No broker może - powiedzmy zamiast bujać się z własną serwerownią skolokować ją, lub uruchomić na infrastrukturze jakoś dostawcy usług (np. w Amazonie).
Co to zmieni dla Ciebie? Nic.

BTW: sformułowanie "chmura" odnośnie fx nabiera nowego znaczenia zwłaszcza jak broker nieregulowany i siedziba nie wiadomo gdzie :)
Green
Obrazek
Obrazek

zz
Maniak
Maniak

green7 pisze:Co to zmieni dla Ciebie? Nic.
Skoro nic to nie zmieia to proszę moda o wrzucenie tego tematu do kosza.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

może chodzi o to, by chmura była dostawcą danych, nie serwer delera, wtedy ideą było by korzystanie większości dealerów z data center ujednoliconego, taka skala makro między banku
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

silent

Nieprzeczytany post autor: silent »

to nie tak. Windows 8 ma miec taka opcje w srodku ,ze serwery łączą się i pomagaja sobie nawzajem.

Anonymous grup (Ci od atakow na sony) od dawna cos takiego stosuja ale do celow zupelnie innych np wylaczania firm z obiegu.

ODPOWIEDZ