Mam pytanie odnośnie tej chmury,podobno to będzie rewolucja w jakości FX,a pytanie tym bardziej istotne że jeden z banków co chce wprowadzić platformę ECN w polsce właśnie usilnie się stara aby to było w tej chmurze.
Jeżeli coś naknociłem to przepraszam,ja się na tym nie znam.
Za rozjaśnienie tematu będę zobowiązany.
Pozdrawiam.
Chmura internetowa ,a FX
Chmura internetowa ,a FX
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Linków nie mam.Tymek pisze:Podaj linki do tematów z tym związanych to będzie można podyskutować
Słyszałem tylko w telewizji że bank który chce zrobić platformę ECN chce aby to było w chmurze internetowej.
Pozdrawiam.
Czy chodzi o technologię cloud computing ? Ale jak to ma się do forexu ? Wszystkie obliczenia i dane po stronie serwerów a my kupujemy tylko usługę ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing
http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing
fx-forum
Nie wiem,może coś przekręciłem.Słyszałem tylko że ma to być w tej chmurze..Czy chodzi o technologię cloud computing ? Ale jak to ma się do forexu ? Wszystkie obliczenia i dane po stronie serwerów a my kupujemy tylko usługę ?
Niestety chyba będzie innowacyjna...zz wiesz może czy ten bank wprowadzi platformę ECN "innowacyjną" czy sprawdzoną ? Smile

Pozdrawiam.
Dodano po 4 minutach:
PS może chodziło o to że wszystko// wszystkie usługi// będzie w tym banku w tej chmurze...?.
Pierwszy raz się z tym spotkałem ..,ciekawe czy to może mieć jakiś wpływ ?
Oj ZZ nasłuchałeś się głupot ....zz pisze:Nie wiem,może coś przekręciłem.Słyszałem tylko że ma to być w tej chmurze..
Tak w sumie jak chcesz mieć fx w chmurze to .... odpal sobie terminal mt4

Serwer i wszystkie dane o transakcjach są z Twojego punktu widzenia w "chmurze". Dostęp masz z kompa, urządzeń mobilnych (no jeszcze kiepski - w mt5 ma być lepiej).
Co można zrobić więcej ?
No broker może - powiedzmy zamiast bujać się z własną serwerownią skolokować ją, lub uruchomić na infrastrukturze jakoś dostawcy usług (np. w Amazonie).
Co to zmieni dla Ciebie? Nic.
BTW: sformułowanie "chmura" odnośnie fx nabiera nowego znaczenia zwłaszcza jak broker nieregulowany i siedziba nie wiadomo gdzie

Skoro nic to nie zmieia to proszę moda o wrzucenie tego tematu do kosza.green7 pisze:Co to zmieni dla Ciebie? Nic.
Pozdrawiam.