Swissquote Bank's swap rates are essentially the interbank fee for positions held overnight and are expressed in USD/100'000 lot, with a separate rate for each currency pair. - to tyczy sie sprzedazy pary np w ACM
http://www.ac-markets.com/trading_condi ... ons.action
Co do drugiej nie jestem pewien bo pochodzi z watlego zrodla wiec pozostawie to bez komentarza ale bardziej chodzilo mi o to aby porozmawiac o tym czy ogole taki pomysl ma sens, moze ktos juz przerabial temat osobisciei ma sluszne lub nie spostrzezenia...
XTB EUR/HUF wyrazony w pipsach za jednostke wychodzi -7.383 czego nie ogarniam bo jest to dla mnie nie jasne...
Nie istotne, rzuc okiem na:
http://www.coolforex.pl/pl/spot_forex/p ... _aud_forex
Stad pomysl... Roznice da sie wykopac...
Zawsze jest tak, ze jak jest cos proste to musi bys jakis haczyk... (tego sie trzymam i lepiej raz zalowac niz 9 razy stracic) ale tu jakos brak...
Pomozecie? Hahahaha
Dodano po 16 godzinach 10 minutach:
Dzien Dobry.
Otworzylem konta w XTB i ACM - oba dema.
XTB: Buy 0.1 lot EUR/HUF (spread 50) - pomijam obliczania zysk/strata na pips obserwuje wynik na ruchach - konto zlotowkowe 04.04.2012 13:23
ACM: Sell 0.1 lot EUR/HUF (spread 30) - pomijam obliczania zysk/strata na pips obserwuje wynik na ruchach - konto dolarowe 04.04.2012, 13:23
Jest 05.04.2012, 11:00 z minutami:
XTB: zysk 36.44zl w tym swap -10.37
ACM:strata $35.42 w tym brak swapu (konto demo moze nie miec funkcji, napisze do nich pozniej) swap na stronie wynosi $96.20/lot czyli 9.6/0.1lota = 30.33zl (kurs liczony po 3.16)
jasno wynika, ze swap wychodzi ogolnie + 19.96 na 0.1 lota (okolo $6.5)
ACM: 2.25 pip/$ co wychodzi, ze spread odrobie po 2 dniach plus 3 dni na XTB. Lacznie po okolo 6 dniach powinienem zarabiac
Znalazlem jednak pewne ryzyko, ktore wymaga glebszych poszukiwan. ACM przez noc obnizylo swap z 96.20 do 21.34 wiec absolutnie nieoplacalny interes!!! Ale co z reszta par? Wegrey maja najwyzsze stopy w UE wiec zaczalem badania odm tej pary. Poszukam dalej... Chyba, ze to wahniecie w swapach zmieni sie z powrotem za chwile (jutro) - dosyc gwaltowne to posuniecie
Prosbe mam, czy moglibyscie sprawdzic u swoich brokerow jakie sa swapy na sell/buy na tej parze? Rozbieznosci sa ogromne a zmiana z 96 na 21 jest duza. Moze bardziej stabilne pary?
Na pewno jest pieniadz do zarobienia.