Dodano po 14 godzinach:
Bry... Wlasnie przed chwila zamknalem wszystkie 4 sell (wczoraj przy roznicy okolo -0.6% odsprzedalem po jeszcze jednej pozycji rowniez z mega spreadem 62 pipsy na UP)wucash pisze:Doslownie przed chwila otworzylem pozycje na sell EU i UP po 1 locie (po staremu). Roznica wyniosla ponad 0,5% - wyniki bede podawal po zamknieciu tradea. Spread na Aliorze wynosil 65pipsow na parze UP wiec w realu nie ma co tego grac ale mi chodzi o zasade. Samo wyjscie na 0 jest zwyciestwem przy takim spreadzie Wink
Doliczono mi swapy, po 4zl na USDPLN (???) i okolo -20zl (?!?!?!) na pozycje EURUSD... - nie w ta strone ale ok, pomijam - to tylko testy.
Ogolnie zysk z pozycji okolo 360zl, minus prowizje i te nieszczesne swapy - +190zl. Obrazki wrzuce jak wroce z podrozy popoludniu. Zamknalem przy stanie okolo -0.06% na roznicy par.
Do pozniej
Dodano po 3 godzinach 51 minutach:
Juz jestem... OK, w tej chwili roznica dzienna wynosi okolo -0.21% wiec zgodnie z teoria systemu wraca, po wczorajszym dodatnim +0.60%.
Rano odkupilem pozycje bo wychodzilem i zysk byl wyrobiony ale gdybym trzymal otwarta pozycje do teraz to zysk powiekszylby sie znacznie (okolo x3). Spread zmniejszyl sie znacznie co dodalo by do zysku... No nic... W zalaczniku paint z historia ww tranzakcji.
Kolejnym wnisokiem jaki sie nasuwa to czas obserwacji. Wczesniej zalozylem sobie godz. 11:00 - okazuje sie, ze obserwacje w tym czasie daja pewien obraz ale lepszym jest poczatek danej sesji, czyli godz. 00:00 i wyszukiwanie roznicy ponad 0.5% w ciagu trwania sesji... CO do swapow to wydaje mi sie, ze powinny byc naliczone dodatnio ale to tylko mi sie wydaje bo dostawca i tak nalicza to co chce lub musi naliczyc wiec skladajac zlecenie nalezy sprawdzic obecne poziomy. Wartosci tranzakcji (ich wysokosci) wytycze w tej chwili na 1lot USDPLN i 0.7lota na EURUSD - to powinno wysrodkowac wielkosci pozycji... Nastepne wejscie przy sygnale ujemnym/dodatnim ponad 0.5%. Kiedy czaczalem pisac tego posta roznica wynosila -0.21%. W tej chwili jest -0.03 wiec tendencja dodatnia... Oba instrumenty nieznacznie odrabiaja... Obserwuje i oczywiscie dam znac jak sygnal sie pojawi...
Dodano po 22 godzinach 24 minutach:
Dzien Dobry,
Ciag dalszy testow systemy =>0.5%
Sytuacja na EUR/USD wciaz stabilna jezeli chodzi o roznice procentowe natomiast GBP/PLN odbilo znacznie od kursu EUR/USD. Otworzylem pozycje BUY przy roznicy =0.5% (-0.6% GBP/PLN i +0.1%EUR/USD)
Zalaczam obrazek. Przy wyjsciu rowniez dodam screena. Cel to 150zl ponad prowizje. klore lacznie oscyluja w okolicach 100zl
Dodano po 10 minutach:
Pozycje zamkniete po kilku minutach.
Zysk wyzszy od zakladanego. Zalacznik 250420122. Czekam na kolejny trade...
Dodano po 9 minutach:
Kolejne wejscie (-0.53%) GBP/PLN & EUR/USD zalacznik ALIOR 250420123
Dodano po 13 godzinach 43 minutach:
Tranzakcja zamknieta z +680zl zyskiem. Nie mialem czasu wczesniej pisac ale jutro po zainstalowaniu oprogramowania powrzucam wszystko zgodnie z obietnica. Jestem 2 tygodnie na wakacjach wiec nie bede handlowal tak regularnie ale jezeli cos sie pojawi, to wrzuce na forum... Dobranoc