hedge plus swap na EUR/HUF

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
wucash
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wucash »

dziekuje ;)

Dodano po 14 godzinach:
wucash pisze:Doslownie przed chwila otworzylem pozycje na sell EU i UP po 1 locie (po staremu). Roznica wyniosla ponad 0,5% - wyniki bede podawal po zamknieciu tradea. Spread na Aliorze wynosil 65pipsow na parze UP wiec w realu nie ma co tego grac ale mi chodzi o zasade. Samo wyjscie na 0 jest zwyciestwem przy takim spreadzie Wink
Bry... Wlasnie przed chwila zamknalem wszystkie 4 sell (wczoraj przy roznicy okolo -0.6% odsprzedalem po jeszcze jednej pozycji rowniez z mega spreadem 62 pipsy na UP)
Doliczono mi swapy, po 4zl na USDPLN (???) i okolo -20zl (?!?!?!) na pozycje EURUSD... - nie w ta strone ale ok, pomijam - to tylko testy.

Ogolnie zysk z pozycji okolo 360zl, minus prowizje i te nieszczesne swapy - +190zl. Obrazki wrzuce jak wroce z podrozy popoludniu. Zamknalem przy stanie okolo -0.06% na roznicy par.

Do pozniej

Dodano po 3 godzinach 51 minutach:

Juz jestem... OK, w tej chwili roznica dzienna wynosi okolo -0.21% wiec zgodnie z teoria systemu wraca, po wczorajszym dodatnim +0.60%.
Rano odkupilem pozycje bo wychodzilem i zysk byl wyrobiony ale gdybym trzymal otwarta pozycje do teraz to zysk powiekszylby sie znacznie (okolo x3). Spread zmniejszyl sie znacznie co dodalo by do zysku... No nic... W zalaczniku paint z historia ww tranzakcji.
Kolejnym wnisokiem jaki sie nasuwa to czas obserwacji. Wczesniej zalozylem sobie godz. 11:00 - okazuje sie, ze obserwacje w tym czasie daja pewien obraz ale lepszym jest poczatek danej sesji, czyli godz. 00:00 i wyszukiwanie roznicy ponad 0.5% w ciagu trwania sesji... CO do swapow to wydaje mi sie, ze powinny byc naliczone dodatnio ale to tylko mi sie wydaje bo dostawca i tak nalicza to co chce lub musi naliczyc wiec skladajac zlecenie nalezy sprawdzic obecne poziomy. Wartosci tranzakcji (ich wysokosci) wytycze w tej chwili na 1lot USDPLN i 0.7lota na EURUSD - to powinno wysrodkowac wielkosci pozycji... Nastepne wejscie przy sygnale ujemnym/dodatnim ponad 0.5%. Kiedy czaczalem pisac tego posta roznica wynosila -0.21%. W tej chwili jest -0.03 wiec tendencja dodatnia... Oba instrumenty nieznacznie odrabiaja... Obserwuje i oczywiscie dam znac jak sygnal sie pojawi...

Dodano po 22 godzinach 24 minutach:

Dzien Dobry,

Ciag dalszy testow systemy =>0.5%
Sytuacja na EUR/USD wciaz stabilna jezeli chodzi o roznice procentowe natomiast GBP/PLN odbilo znacznie od kursu EUR/USD. Otworzylem pozycje BUY przy roznicy =0.5% (-0.6% GBP/PLN i +0.1%EUR/USD)
Zalaczam obrazek. Przy wyjsciu rowniez dodam screena. Cel to 150zl ponad prowizje. klore lacznie oscyluja w okolicach 100zl

Dodano po 10 minutach:

Pozycje zamkniete po kilku minutach.
Zysk wyzszy od zakladanego. Zalacznik 250420122. Czekam na kolejny trade...

Dodano po 9 minutach:

Kolejne wejscie (-0.53%) GBP/PLN & EUR/USD zalacznik ALIOR 250420123

Dodano po 13 godzinach 43 minutach:

Tranzakcja zamknieta z +680zl zyskiem. Nie mialem czasu wczesniej pisac ale jutro po zainstalowaniu oprogramowania powrzucam wszystko zgodnie z obietnica. Jestem 2 tygodnie na wakacjach wiec nie bede handlowal tak regularnie ale jezeli cos sie pojawi, to wrzuce na forum... Dobranoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

wucash
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wucash »

Siema. Ciekawy jestem czy ktos testuje podobny sposob? Bedac na wakacjach nie mialem za duzo czasu aby siedziec nad kompem ale mialem chwile aby pocwiczyc na demie. Zalozylem rozwniez konto rzeczywiste w aliorze i zgodnie ze slowami poprzednikow brakuje mi okolo 35 pozytywnie zakonczonych tranzakcji i wchodze z rzeczywistym kapitalem...
Nie bede juz pisal na forum ze wzgledu na nienarzucanie sie i skoro nikt nie podtrzymuje tematu i skazuje system na porazke, nie bede sie narzucal bo to przeciez nie o to chodzi. Mam nadzieje, ze macie cos co dziala co najmniej jak to o czy tu pisalem.
Wszystkiego dobrego!!!

ODPOWIEDZ